CHP BAYRAMPAŞA TERÖRÜ LANETLEDİ

CHP BAYRAMPAŞA TERÖRÜ LANETLEDİ

CHP İstanbul İlçelerinde eş zamanlı olarak terörü lanetlemek için basın bildirisi yayınladı. CHP Bayrampaşa ilçe örgütü de basın bildirisiyle terörü lanetledi.

TARİH: 27.12.2023 11:44
Son Güncelleme: 27.12.2023 13:40

İlçe Başkanvekili İdris Cihan Kuru'nun okuduğu basın bildirisi toplantısına, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayları Hasan Mutlu, Abdul Fettah Dindar, Şemside Yener, ilçe yönetim kurlu üyeleri ve parti üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan basın bildirinde hükümetin tutumu eleştirildi, terör lanetlendi.

Basın Bildirinin tam metni Şöyle:

22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük.

Bugün, gencecik vatan evlatlarını toprağa verdiğimiz hain terör saldırılarına, bu insanlık dışı saldırıların yol açtığı onarılmaz acılara ARTIK YETER demek için buradayız.

Piyade Teğmen Ramazan Günay,

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan,

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı,

Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz,

Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem,

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan,

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın,

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca,

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu,

Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar,

Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak,

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan.

Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri var.

Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK'yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz!

Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz.

Değerli basın mensupları,

Aynı operasyon bölgesinde iki gece içerisinde 12 şehit vermemiz hepimizi derin bir endişeye sürükledi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, askerlerimizin güvenliği için, ilk andan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Bütçe görüşmelerini sürdüren Meclisimizin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclis'e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik.

Askerlerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir. Askerlerimizi tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyeti olup olmadığını, askerlerimizin can güvenliğini ilgilendiren kararların doğru bir şekilde alınıp alınmadığını takip etmek en önemli sorumluluğumuzdur.

Biz milli birlik ve beraberlik duygularımızı ifade edip bu sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken; iktidar sahipleri kendi sorumluluk alanlarını unutturma hedefiyle yine büyük bir oyunun, aldatmacanın, algı operasyonlarının peşine düştü.

Biz şehitlerimizi, ailelerini, şu anda sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerimizi düşünürken, Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle meşguldü.

Her şeyden önce üç günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti.

Biz milli yas ilan edilsin derken, kendi siyasi çıkarlarını düşünenler her zaman olduğu gibi bir A4 kağıdına iki paragraf yazıyla görev savmaya kalktılar.

Biz artık evlatlarımız şehit olmasın diye, askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye; terörü bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan bu anlayışla ortaklaşmadık. Bundan sonra da ortaklaşmayacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, onların A4 kağıda yerleştirdikleri 2 paragraftan ibaret metne değil; terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık!

Ana muhalefet partisi olarak, görevi başındaki askerlerimizin güvenliği için sorular sormak, talepte bulunmak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur. 81 vilayetin hiçbir yerine ateş düşmesin diye; bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye, sorulması gereken soruları sormaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Bizler, terör örgütleriyle müzakere masasına oturanlarla, "Birkaç Mehmet öldü diye Meclis'i mi toplayacağız" diyenlerle, siyasi çıkarları için bölücü terör örgütünün liderinin mektubunu devletin kanalında okutanlarla, Meclis kürsüsünde "Eyalet, özerklik ve federasyon tartışılmalı" diyenleri yerli ve milli ilan edenlerle hizalanmayacağız.

Bizler, şehit cenazelerinde cenaze sahiplerine saygısızlık yapanların, siyasi militanlarıyla tehlikeli provokasyonlara girişenlerin, bir eli bayrağa sarılı tabutun üstündeyken diğer elinde mikrofonla cenazeyi mitinge çevirmeye kalkanların arkasına dizilmeyeceğiz.

Bizler, pencerelerine ay yıldızlı bayrak asılan yoksul evlerin sesi olmaya devam edeceğiz.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; 86 milyon için, Türkiye için yeni bir yol açıyoruz. Yolumuz doğrudur. Bu yolda cesaret ve kararlılıkla yürüyeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Genel Başkanımız Özgür Özel'in de ifade ettiği gibi,

Hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine ARTIK YETER diyoruz.

Bu vatanın, kerpiç evlerde oturan fakir evlatları şehit olurken iktidar sahiplerinin zenginleşmesine ARTIK YETER diyoruz.

Terörden medet umanlara, terörden beslenenlere, milletin acılarını siyasetine malzeme eden kötülüğe ARTIK YETER diyoruz.

Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene ARTIK YETER diyoruz.

Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız.

ARTIK YETER!

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA TERÖRÜ LANETLEDİ

KONYA BOZKIR'DA TARİHİ YATIRIM SEFERBERLİĞİ! MUSTAFA DESTİCİ VE NAZİF KARABULUT'TAN TOPLU AÇILIŞ

HAYIR ZİNCİRİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ'NDEN MUHARREM AYINA YAKIŞAN ANLAMLI AŞURE PROGRAMI...

BASINI UNUTMAYANLARA TEŞEKKÜR: CHP GRUBU VE DSP GRUBU

10. ÖMER HALİSDEMİR ULUSAL BİSİKLET TURU 15 TEMMUZ RUHUYLA ARNAVUTKÖY’DEN BAŞLADI

BELEDİYE CEVAP VERMEDİ, CHP İKİNCİ KEZ SORU ÖNERGESİ VERDİ: SABRİ AKPINAR PARKINI SORDU

DİVAN, BAŞKAN, BAŞKAN VEKİLİ: NE FARKI VAR? MECLİSİ GERMEYE GEREK VAR MI?

YAZ KUR'AN KURSLARI YAPILAN PROGRAMLA AÇILDI

KITALARIN BİRLEŞTİĞİ NOKTADAN HAYKIRIYORUZ! UNUTMA UNUTTURMA!

SAADET PARTİSİ’NDEN NATO’YA HAYIR

6. ULUSLARARASI SREBRENİTSA KOŞUSU BAYRAMPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İGDAŞ’TAN 3.3 MİLYAR TL’LİK REKOR YATIRIM

İBRAHİM AKIN, BAKAN MURAT KURUM İLE GÖRÜŞTÜ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

EYÜPSULTANLI KADINLARA BOĞAZ GEZİSİ

HÜSEYİN BAŞ :-"BU DESTANSI MİLLÎ MÜCADELE'NİN ADI KURTULUŞ SAVAŞI'DIR"

EYÜPSULTAN'DA ŞARKILAR EŞLİĞİNDE HATIRALARA YOLCULUK YAPTILAR

SULTANGAZİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM

BAYRAMPAŞA’DA İHALE TARTIŞMASI BİTMEK BİLMİYOR

MEHMET ALİ ALTINKILIÇ: ISRARLA "SAYIN BAŞKAN" İFADESİNDEN KAÇINIYORLAR

MECLİSTE YAŞANILAN SÖZ VERMEME KONUSUNU BASIN BİLDİRİSİYLE KINADILAR

MECLİSTE GENE OLAY: BAŞKAN VEKİLİ SÖZ VERMEDİ, CHP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
  • Cumartesi 30.4 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.2 ° / 22.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.3 ° / 22.9 ° Güneşli