179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

CHP AĞZI, AK PARTİ AĞZI NASIL OLUYORSA…

Editör Yazısı; Mehmet Ceylan Sırf muhalefet olsun yada gündem olsun diye eleştirmek hangi vicdana sığar? Yakışır mı? Bayrampaşa Gündem Gazetesine yakışmaz…

TARİH: 2.10.2021 11:22
Son Güncelleme: 2.10.2021 11:22

Her yıl Ekim ayı gelince kafamız bütçeye takılır bu yıl ne olacak diye. Her yıl Ekim ayı meclis toplantısında gelecek yılın bütçesi konuşulur, onaylanır. Tabi bütçe tahmini ne olacak ki, denebilir ama o kadar önemsiz değil. Geçmiş yıllarda çok gördük borçlanmak için hiçbir sebep yokken 20 milyon, 30 milyon borç öngörülerini. Son iki yıldır oldukça güzel adımlar atıldı. 2020 ve 2021 bütçesinde firene basıldı. 2019 Bütçesi sonrası artış oranları üzerinden bakarsak her iki yılda yaklaşık 60 milyon gibi bir firene basıldı. 2021 Bütçesi denk bütçe olarak gerçekleşti.

Tabi iktidar ve muhalefet meclis üyelerine çok büyük iş düşüyor. Sadece ilgili komisyona bırakmadan her meclis üyesi üzerinde çalışmalı eksiklerini dile getirmeli. Özellikle muhalefet katkı vermeli ki, sonra eleştirmeye hesap sormaya yüzü olsun. Destek vermediğiniz bir işte hesap soramazsınız.

Geçtiğimiz yıllarda olumsuzluklardan dolayı bütçeyi ciddi şekilde eleştiriyorduk o zaman deniyordu ki, CHP muhalefet ağzıyla yazıyorsun. Son iki yıldır bütçeyi eleştirmek yerine destekliyoruz şimdide AK Parti yani iktidar ağzıyla yazıyorsun deniyor.

Öncelikle şunu söyleyelim. Bayrampaşa Gündem Gazetesine para verseniz yanlışa doğru, doğruya yanlış yazdıramazsınız. Yanlış yapılıyorsa yanlış diye, doğru yapılıyorsa da doğru diye yazarız.

2019 yılı öncesi hem bütçe hem faaliyet raporunu yani kullanılmış bütçe için mecliste CHP grup sözcüsü Abdul Fettah Dindar ciddi bir mücadele verdi. Rakamlarıyla dersine iyi çalışarak ortaya koydu. Bu mücadelenin de en  büyük paydaşı Bayrampaşa Gündem Gazetesiydi. Abdul Fettah Dindar konuşurdu, Bayrampaşa Gündem Gazetesi de ayrıntılarıyla yazardı.

Peki amaç muhalefet olsun diye mi?

Hayır…

Burada amaç sebepsiz borçlanılmasın, tasarrufa gidilsin, tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunsun, beytülmala sahip çıkılsın diye.

Bizim Abdul Fettah Dindar’ın konuşmasından anladığımız,  tasarruf çağrısı yapıyor borçlanılmasın diyordu. Bizde Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak bu konuşmaların detayını aynı şekilde yayınlıyorduk. Verilen mücadele bir muhalefet değil, yanlışa dur deme mücadelesiydi.

Yaklaşık 5 Yılda 160 milyon sebepsiz borçlanma gerçekleşti.

2019 Yerel seçimlerinde yeni meclis 2020 bütçesini yaparken, 2019 yılı bütçesi 301 Milyon iken firene basarak 268 milyona çekti mi? Evet çekti. Geçmiş yıllar artırım oranını hesap edersek 60 Milyon bir firen mi bu. Evet bir firen. Yine 18 Milyon Borç öngörüsü vardı, Firene basmayı desteklerken borç öngörüsünü de eleştirdik.

2021 Bütçesi 280 Milyon denk bütçe yapıldı. Gene görüldü ki, yaklaşık 60 Milyon bir firene basılmış bu sefer borç öngörüsü yok.

Ve 2020 Faaliyet raporu yani kullanılmış bütçeye baktığımız zaman 18 Milyon borç öngörüsü olmasına rağmen, borçlanmayan artıya geçen bir bütçe karşımıza çıktı.

Şimdi asıl soru şu;

Yıllardır niye borç öngörüsüyle bütçe yapıyorsunuz, niye sebepsiz borçlanıyorsunuz diye mücadele ederken, alın size denk bütçe alın size artıya geçen bir bütçe diye gözümüzün içine soktular mı? Evet soktular.

Sırf muhalefet olsun yada gündem olsun diye eleştirmek hangi vicdana sığar? Yakışır mı? Bayrampaşa Gündem Gazetesine yakışmaz…

Aynı şekilde sebepsiz borçlanma olursa gene aynı duruşu göstermekten çekinmeyiz.

Bu duruş CHP yani Muhalefet ağzı veya AK Parti yani iktidar ağzı değil Sezer’in hakkını Sezer’e verme duruşudur.

Muhalefet partilerine de tavsiyemiz sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapılmaz, Sezer’in hakkını Sezer’e verin ki, hesap sormanızda kolay olsun.

İddia ediyorum ki, 2020 faaliyet raporunda ben olsaydım doğru bir stratejiyle, bırakın kendi grubumu tüm meclise kendimi alkışlattırırdım.

SİYASET NEREYE GİDİYOR

Pandemi sıkıntısıyla partiler çalışmalarını genel itibariyle tam yapamadı. Özellikle kitlesel çalışmalara uzun bir süre ara vermişti. Ama son zamanlarda bir hareket gözleniyor.

AK Parti uzun aradan sonra ilk defa danışma meclisini topladı. 

AK Parti, CHP, İYİ Parti sık sık milletvekilleri, il yöneticileri Bayrampaşa ziyaretleri yapıyor, esnaf gezilerine çıkıyor. Esnaf ziyaretlerinde, muhalefet vatandaşın sorunlarını dinlerken, iktidar yaptıklarını anlatıp sorunları dinlemeye çalışıyor.

Bu arada MHP’de bir deprem yaşandı. Ne olduğu belli olmayan bir sarsıntıyla ilçe yönetimi imha edildi yeni atama yapıldı. Yeni yönetim ilk toplantısını yaptı ama daha saha çalışmalarına başlamadı sanırım. Hala basınla bile bir araya gelmedi.

Yeni partiler, sol cenahtan gelen Muharrem İnce’nin Memleket ve Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim partileri tabelalarını astılar. Henüz ne yaptıkları belli değil sahada yoklar. Sağ cenahtan gelen Ali Bacan’ın Deva’sı Bayrampaşa’da henüz yokları oynuyor, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ise ilçe ataması aylar olmasına rağmen tam yerini belirleyemedi, çocuk ölü doğdu gibi.

Muhafazakar yapılarıyla Milli Görüş iddialı Saadet ve Yeniden Refah durgun su gibi belli orantılı çalışmalarını sürdürüyor. Yeniden Refah kongre hazırlığında Bayrampaşa’da ses getireceği iddiasıyla.

Bitmeye yüz tutmuş gibi insanları rehavete sokan Pandemi yüksekliğini ve tehlikesini koruyor bakalım neler getirir önümüzdeki günler.    

Anahtar Kelimeler: PARTİ NASIL OLUYORSA…

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

EYÜPSULTAN'DA YEREL ÜRÜN PAZARI KURULDU

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAYRAMPAŞA'YA DESTEK ZİYARETİ

TRAKYA RUMELİ VE BALKAN GÜNLERİ FESTİVALİ

BAYRAMPAŞA’DA KIZILAY HAFTASI’NDA KURUM VE KURULUŞLARDAN DESTEK ZİYARETİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI

SANCAK RUHU CUMHURİYET COŞKUSUYLA BULUŞTU: 10 BİN KİŞİLİK TARİHİ YÜRÜYÜŞ!

BAYRAMPAŞA TUNASPOR SAHASINDA RAKİBİNİ DEVİRDİ, 3 PUAN CEPTE!

BAYRAMPAŞA’DA MİNİK YÜREKLERE İYİLİK TOHUMU EKİLDİ

ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YAPILAN GENEL KURULDA RUBAFED BAŞKANI SAİM BIÇAK OLDU

MİLLET PARTİSİ “VARLIK VE BEKAMIZ İÇİN MİLLİ KARAR” TOPLANTISI

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 70 MİLYON TL’LİK DEV EĞİTİM BURSU

BAŞKAN YARDIMCILARI BELİRLEN, İKİSİ AK PARTİ BİRİSİ BAĞIMSIZ

İBB'DEN CAMİ, TÜRBE VE CEMEVLERİNE KAPSAMLI DESTEK

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN PERSONEL İLE BULUŞTU

MKYK ÜYESİ BÜRGE VE İLÇE BAŞKANI ACAR'DAN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A ZİYARET

ATİLLA AYDINER’DEN BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYE ENCÜMENİ TOPLANDI: ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

CEVATPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU YENİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLADI

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN EĞİTİM VE AFET YÖNETİMİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTILAR

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
CHP AĞZI, AK PARTİ AĞZI NASIL OLUYORSA…

İstanbul

04.11.2025

  • İMSAK 06:05
  • GÜNEŞ 07:31
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:38
  • AKŞAM 18:04
  • YATSI 19:25

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4
  • Salı 19.4 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.9 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.6 ° / 15.4 ° false