CHP 97. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP 97. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyetin il partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 97. Yılını kutluyor.

97 Yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesi, kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümü törenleri genel merkez, tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Bayrampaşa’da da yapıldı. 

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı tarafından yapılan tören Bayrampaşa Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenk konularak partinin 97. yılı kutlandı. 

Törene İlçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, Meclis üyeleri ve örgüt üyeleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra İlçe Başkanı Hasan Mutlu anıta çelenk sundu. Çelenk sunmasından sonra konuşan Hasan Mutlu, “Temelleri 4 Eylül 1919 Sivas kongresinde attığımız, 9 Eylül 1923’te de kurduğumuz Cumhuriyet Halk Partisinin bu günkü mirasçıları olarak huzurundayız” diye başladığı konuşmasında; “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. Kuruluş yıldönümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane aracımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile 21. Yüzyıla Çağrı Beyannememizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemiz, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Mücadelemiz, hakimiydi kayıtsız şartsız milletin olana denk sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelemizde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?


Anahtar Kelimeler: . GÜNÜNÜ KUTLADI