178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

CEVİZ İÇİN HASAT HEYECANI BAŞLADI!

Kasım ayı sonuna kadar devam edecek olan ceviz hasat dönemi başladı. Yerli ceviz üreticileri destekleyen Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), bu yıl yüksek rekoltede ürün almayı bekliyor.

TARİH: 13.10.2023 11:14
Son Güncelleme: 13.10.2023 11:53

CÜD Başkanı Ömer Ergüder “ Ceviz bahçelerimizin büyüklüğü 35 bin dekar. 1 milyon ceviz ağacımızla Dünya standartlarında ceviz üretiyoruz. Bu yıl hasat işlemimiz bittiğinde 4 bin ton rekolteye ulaşacağız ve önümüzdeki 5 yıl içinde 15 bin ton rekolteye ulaşma hedefimiz bulunuyor. Böylece hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de tüketicileri lezzetli cevizlerle buluşturacağız” dedi.

 

HEDEF 4 BİN TON CEVİZ 

Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), yerli ceviz üreticilerinin ve üretiminin artmasını, yaygınlaştırılmasını ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını amaçlayan bir kuruluştur. 2023 yılı hasadına coşkuyla başlayan CÜD,  12 Ekim’de dernek üyelerinden olan ve Avrupa’nın en iyi işletmelerinden biri haline gelen Avrupa Tarım Ceviz Bahçesinde hasat etkinliğini gerçekleştirdi. CÜD Başkanı Ömer Ergüder, bu yıl 4 bin ton ceviz elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ürettikleri cevizin çok değerli olduğunu vurgulayan Ömer Ergüder, iklim değişikliğine karşı önlemler aldıklarını iletti.  Modern damla sulama sistemleri kullanarak su kullanımına fazla değer verdiklerini belirtti. “ İnanıyoruz ki, Bu yılki hasadımız oldukça başarılı olacak” diyerek sözlerine devam etti.

 

İTHAL DEĞİL YERLİ CEVİZ YİYORUZ

“Yerli ceviz el değmeden üretilip hasat sonrası hızla sofralarımıza geliyor. Ekstra hiçbir işleme sokulmayan yerli cevizlerimiz, doğrudan tüketiciye ulaşıyor. Tüketicileri bilinçlendirmek adına Ceviz Üreticileri Derneği olarak yeni markamız altında halkımıza ulaştıracağız.” Dedi.

Ömer Ergüder, “ Ceviz fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebiliyor. Dolayısıyla da ceviz fiyatı hakkında kesin bir şey söylemek doğru olmayacaktır ama 150 TL ile 160 TL arasında olabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

 

EL DEĞMEDEN CEVİZ ÜRETİMİ YAPILIYOR

Avrupa Tarım Bahçesi’nin ortağı Haşimcan Yazıcıoğlu,  3 bin dönümlük araziye sahip olduklarını ve bunun 2 dönümünde 50 bin adet ceviz ağacı olduğunu aktardı. “ Tamamen tek bir alanda tüm teknolojik mekanizasyon araçlarla birlikte el değmeden üretim yapabiliyoruz. Ürünlerimizi yapay zekâ dahil birçok arklı teknolojiyi kullanarak üretiyoruz ve sonuçlarını görüyoruz.” Dedi.

 

“CEVİZ, DOĞANIN İNSANA SUNDUĞU EN ESKİ VE FAYDALI YEMİŞLERDEN BİRİ”

Hasat etkinliğine katılan Gurme Süreyya Üzmez “ Farklı lezzetleriyle Dünya’ya ün salan Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri olan cevize hemen hemen her tarifimizde rastlayabiliriz.” Dedi. Yerli ceviz üreticilerimiz kaliteli ceviz ürettiklerini ve onlara destek çıkmak için ithal cevizlerden uzak durmamız gerektiğini ekledi.

Editör: Burak İnceoğlu

 

Anahtar Kelimeler: CEVİZ HASAT HEYECANI BAŞLADI!

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

İSTANBUL 2 EKİMDE RÜZGARA TESLİM OLUYOR

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN İSTANBUL HALCİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ'NE DAYANIŞMA ZİYARETİ

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ONKOLOJİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

SULTANGAZİ'DE SAHNE SENİN

GAZETECİLİKTE DURUŞUMUZ: TARAF OLMAK DEĞİL, ADALETİN YANINDA DURMAK

HASAN MUTLU DOSTLUK NİŞANESİ MEKTUPLARINIZI BEKLİYOR

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN CEM SULTAN CAMİİ'NDEN İHH ZİYARETİNE

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yurtdışındaki ilk durağı netleşti

Breza-94" Kitabı Bayrampaşa'da Tanıtıldı

İBB BAŞKAN VEKİLİ ARSLAN'DAN BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SAHADA: TÜM PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR SIFIRDAN YENİLENİYOR

BAYRAMPAŞA HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

KAPSAMLI SAHA TURU: BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN TESİSLERİ İNCELEDİ

DONALD TRUMP’DAN GAZZE İÇİN 20 MADDELİK BARIŞ PLANI

BAYRAMPAŞALI KADINLAR ÜRETİYOR PROJESİ

MAHMAUT ARIKAN: "YEREL BASIN GÜÇLENİRSE TÜRKİYE ŞEFFAF OLUR"

MİNİK URAS YAŞAMA TUTUNMAK İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

AK PARTİ'Lİ SAVCI SAYAN BAYRAMPAŞA’DA OLANLARA İSYAN ETTİ

ÇANKIRI YARENLER FESTİVALİ SULTANGAZİ’DE BAŞLADI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
CEVİZ İÇİN HASAT HEYECANI BAŞLADI!

İstanbul

02.10.2025

  • İMSAK 05:30
  • GÜNEŞ 06:55
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 18:52
  • YATSI 20:11

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2
  • Perşembe 22.1 ° / 16.2 ° false
  • Cuma 22.5 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı