ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ADINA PES DEDİRTEN OLAY…

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ADINA PES DEDİRTEN OLAY…

Dün akşam köşe yazımda dedim ki, “Çanakkale şehitlerini anıyoruz ama anlıyor muyuz?, anlarsak daha güzel olur.”

Dün akşam köşe yazımda dedim ki, “Çanakkale şehitlerini anıyoruz ama anlıyor muyuz?, anlarsak daha güzel olur.”

Gerçekten anmak birlikte anlasak daha iyi olur fakat anmaktan da kaçınırsak şehitler bize lanet eder sanırım.

Bayrampaşa’da her yıl olduğu gibi Çanakkale şehitlerini anma programı nerede yapılacak diye bekledik. Evet dün geldi davetiye.

Davetiye de “Şehit Büyükelçi İsmial Erez lisesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına davetlisiniz, Çanakkale Zaferinin 106. Yılı Tarih 18 Mart Perşembe saat 10:00” altında da sosyal medya hesabından canlı yazıyordu. Ve kaymakamlık imzalı program. Program normal anma programlarında olduğu gibi.  

Şehit Büyükelçi İsmial Erez lisesine gidiyoruz program sadece canlı yayında olacağı söyleniyor, bizde “PES DOĞRUSU”” diyerek geri dönüyoruz.

Neymiş efendim Pandemi koşulları içinde online yapılacakmış.

İnsan aklıyla bu kadar dalga geçilmez sanırım.

Daha geçen hafta normalleşme sürecinde 300 kişi ile sınırlı olmak kaydıyla toplantıların yapılabilmesi devlet tarafından açıklandı.

Birlerce kişilerin katıldığı cenazeler serbest.

Binlerce kişinin katıldığı kongreler serbest.

Ama Çanakkale Şehitlerini anma programı Pandemi koşullarında yasak.

Zaten milli günlerde çelenk kısıtlamasıyla iyice güdükleştirilen kutlamalar, Pandemi bahane kutlamaları kısıtlamak şahane diyelim kaldıralım gitsin bari.

Tabi ben inanıyorum ki, talimatları uygulamakla mükellef olan yerel yönetimlerimiz de bu durumdan rahatsız olduğu kanaatindeyim.

Karar kimden geldiğini bilmiyoruz ama kim ise bunun müsebbibi vebalinden kurtulamaz.

O kahraman ecdat, vatan toprağı elden gitmesin diye siper etti göğsünü, ama biz onları anmaktan saygı durmaktan onlar minnet duygularımızı göndermekten aciz olalım.

Yok böyle bir şey!.... milletin aklıyla bu kadar dalga geçilmez. Bir tarafta lebalep diyeceksiniz, bir tarafta Pandemi diyerek en önemli bir tarih olayını kutlama kısıtlaması getirip gösteriş olsun diye sosyal medyadan vereceksiniz.

SADECE PES DERİZ BU OLAYA….   

 



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?