Tarih: 06.02.2024 14:53

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNE TERÖR SALDIRISI!

Facebook Twitter Linked-in

Silah seslerinin duyulması üzerine adliye önündekiler içeriye kaçarken içindekilerse yere yattı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan polis ve vatandaşlar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.  Olay nedeniyle adliyenin C kapısı kapatıldı ve çevrede helikopter destekli önlemler alındı.

“KAHRAMAN POLİSLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün saat 11.46'da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." Dedi.

 “HAİN SADIRIYI VE FAİLLERİNİ LANETLİYORUM”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından , “İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yer alan polis noktasına yönelik hain saldırıyı ve faillerini lanetliyor; teröristleri etkisiz hale getirerek görevini layıkıyla gerçekleştiren kahraman polislerimizi yürekten kutluyor, yaralı vatandaşlarımıza ve polislerimize acil şifalar diliyorum. Huzura, barışa, adalete saldıran terör örgütlerinin birlik ve beraberliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz.” diye açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı şiddetle lanetleyerek, olayla ilgili çok yönlü bir soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Tunç, kahraman polislere teşekkür etti ve yaralılara acil şifalar diledi.

Editör: Burak İNCEOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —