Tarih: 30.07.2023 14:24

BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ KURUYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Cihan Serdar Aktaş

İstanbul'un su kaynaklarından biri olan Büyükçekmece Gölü'ndeki su seviyesi, son dokuz yılda görülen en düşük seviyeye ulaşarak, %18,78 olarak kaydedildi. Bu durum, kış aylarında beklenen yağış miktarını alamayan İstanbul'daki genel baraj doluluk oranlarının da %37,77'ye düşmesine yol açtı.

Büyükçekmece Gölü, İstanbul'un su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan kaynaklardan biridir. Ancak son görüntüler, daha önce suyla dolu olan alanların şimdi kuruduğunu ve göl tabanındaki toprağın çatladığını gösteriyor.

Büyükçekmece Gölü kuruyor! - 8

Zafer Özev, bölgede 33 yıldır yaşayan bir sakin, bu durumun son yıllarda gölde kuraklık oluşmasına neden olduğunu belirtti. Kış aylarında beklenen kar yağışının olmamasının gölün seviyesinin düşmesine yol açtığını ifade eden Özev,geçen yılın durumunun bu yılki duruma göre daha iyi olduğunu dile getirdi.

Bölge halkından Yağmur Ergin ise gölde artan kirlilik seviyesinden rahatsız olduğunu bildirdi. Ergin, yakınları ile birlikte bölgede sık sık piknik yaparken bu durumu gözlemlediğini aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —