BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDE RÜŞVET OPERASYONU: 22 GÖZALTI

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ

Büyükçekmece Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet operasyonunda, belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak dâhil olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını yürüttü. Soruşturma sonucunda, bir inşaat firması tarafından Nisan 2024'te oturumun başlaması planlanan ve yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşasıyla ilgili usulsüzlükler tespit edildi. İnşaatın temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı ve yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte raporlar düzenlediği belirlendi.

Bu bilgiler üzerine polis, şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve İmar Şehircilik Müdürü A.Ç.'nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız ateşli silah, 20 bin lira nakit para, 8 tam altın, 2 yarım altın, 43 çeyrek altın ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Operasyon, belediye bünyesindeki usulsüzlüklerle ilgili detaylı bir soruşturmanın başlamasına neden oldu.

Editör: Burak İNCEOĞLU