BÜYÜKANNE USÜLÜ DOĞUM MODASI

BÜYÜKANNE USÜLÜ DOĞUM MODASI

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa hastanesi, eklenen bazı yeni metotlarla büyükanne doğum usulü denilen yöntemlerle yerini daha bilinçli annelere bırakıyor

Son yıllarda normal doğuma teşvik ile birlikte, anne ? bebek ölümlerine önlem olarak  güvenli, sağlıklı, bilinçli doğumu ön plana çıkaran normal doğum eklenen bazı yeni metotlarla birlikte yeniden kullanılan bir yöntem oldu.

Pek çok endikasyon ve sağlık sorunlarını göz ardı etmek uğruna,  sırf doğum sancısından korktuğu ya da bebeğine doğum tarihi seçmek istediği için sezaryen doğumunu seçen anne adayları, eklenen bazı yeni metotlarla büyükanne doğum usulü denilen yöntemlerle yerini daha bilinçli annelere bırakıyor.

Yeni yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi´nde, doğum öncesi hazırlık okulunda, Kadın Doğum Uzmanı Dr Burak Özköse, Ebe Aysun Üzüm, Doğum Koçu Göknur Hayta Demirci, Nefes ve Pilates eğitmeni Sema Aydemir tarafından egzersizlerin önemi üzerinde duruldu. 

Normal doğumun daha sağlıklı olduğunu dile getiren Milli Atlet Nefes ve Pilates eğitmeni Sema Aydemir, güçlü göbek ve kasık kaslarının normal doğumların çok daha rahat geçmesine neden olduğunu belirtti. Bununda günlük egzersiz ve spor yapmaktan geçtiğini belirtti.  Aydemir, hamile kadınlara ve eşlerine birlikte yapabilecekleri topla veya topsuz bazı hareketleri öğretti.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?