Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
BURSA’NIN İKİ BİN YILLIK ŞİFA GELENEĞİ YENİDEN HAYAT BULDU

BURSA’NIN İKİ BİN YILLIK ŞİFA GELENEĞİ YENİDEN HAYAT BULDU

Roma dönemine uzanan tarihi, yıl boyunca sıcaklığını koruyan doğal mineralli kaynak suyu ve doğayla bütünleşen yeni yaşam alanlarıyla Bursa’nın köklü termal mirasını geleceğe taşıyor.

TARİH: 20.08.2026 05:58
Son Güncelleme: 20.08.2026 06:07

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin ağaçlarının arasında yaklaşık iki bin yıldır yeryüzüne ulaşan termal su, bugün Keramet Ilıcası’nın yeni hikayesine hayat veriyor. Roma döneminden Bizans’a, Osmanlı’dan günümüze uzanan köklü geçmişiyle bölgenin önemli doğal ve kültürel değerlerinden biri olan Keramet Ilıcası, Orhangazi Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen dönüşümün ardından yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yıl boyunca 30–34 derece sıcaklığını koruyan doğal mineralli kaynak suyunu merkezine alan Keramet Ilıcası; termal deneyimi, doğayı, yeme-içme olanaklarını ve farklı yaş gruplarına yönelik sosyal alanları bir araya getiriyor.

Şehir yaşamının temposundan uzaklaşmak ve doğayla yeniden buluşmak isteyen ziyaretçiler için yeni bir kaçış noktası sunan Keramet Ilıcası, geçmişten taşıdığı mirası bugünün yaşam ve deneyim anlayışıyla yeniden yorumluyor.

DOĞAL DOKUSU KORUNARAK YENİDEN HAYAT BULDU

Keramet Ilıcası’nın dönüşümünde, tarihi mirasın korunması kadar alanın doğal karakterinin yaşatılması da temel önceliklerden biri oldu. Mevcut zeytin ağaçları korunurken yeni kullanım alanları, çevrenin doğal yapısına uyum sağlayacak şekilde planlandı.

Doğaya müdahale etmek yerine onunla birlikte var olmayı esas alan bu yaklaşım sayesinde Keramet Ilıcası; geçmişiyle bağını koruyan, doğal çevresini deneyimin bir parçasına dönüştüren ve bugünün ihtiyaçlarına cevap veren yeni bir yaşam alanı olarak yeniden şekillendi.

GEÇMİŞİN ŞİFASI, BUGÜNÜN YAŞAM DENEYİMİYLE BULUŞUYOR

Keramet Ilıcası’nın yeni döneminde termal deneyim, doğayla iç içe geçirilen keyifli bir günün parçasına dönüşüyor. Ziyaretçiler doğal kaynak suyunun keyfini çıkarırken dinlenme ve deneyim alanlarında vakit geçirebiliyor; günübirlik ziyaretlerinde doğanın içinde sakin ve keyifli bir gün geçirebiliyor.

Hidromasaj Havuzu ve dinlenme alanları termal deneyimi tamamlarken, Manzara Restoranı doğayla çevrili atmosferinde ziyaretçilere keyifli bir mola sunuyor. Aromatik Bahçe, Refleksoloji Yolu ve seyir terası alanın farklı noktalarında doğayla temas kurmaya imkan tanırken; çocuklara özel su parkı ve sosyal alanlar Keramet Ilıcası’nı farklı yaş gruplarının birlikte vakit geçirebileceği bir destinasyona dönüştürüyor.

ılıca

İKİ BİN YILLIK MİRASTAN DÖRT MEVSİM YAŞAYAN BİR DESTİNASYONA

İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova başta olmak üzere çevre illerden günübirlik ulaşılabilen Keramet Ilıcası, konumuyla Orhangazi’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini daha geniş kitlelerle buluşturuyor.

Roma döneminden bugüne uzanan geçmişi, doğal mineralli sıcak suyu, zeytin ağaçlarıyla çevrili atmosferi ve yeni yaşam alanlarıyla Keramet Ilıcası; yalnızca termal sudan yararlanılan bir alan olmanın ötesinde, doğayla buluşmak, dinlenmek ve birlikte nitelikli zaman geçirmek isteyen ziyaretçiler için dört mevsim yaşayan bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

KERAMET ILICASI HAKKINDA

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Keramet Ilıcası, geçmişi Roma dönemine uzanan tarihi bir doğal kaynak alanıdır. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılan ılıca, yaklaşık iki bin yıldır yer altından çıkan ve yıl boyunca 30–34 derece sıcaklığını koruyan doğal mineralli kaynak suyuyla bölgenin termal mirasının önemli parçalarından biridir.

Orhangazi Belediyesi öncülüğünde yeniden hayat bulan Keramet Ilıcası; tarihi mirası, doğal kaynak suyu, korunan zeytin ağaçları ve doğayla uyumlu yeni yaşam alanlarıyla dört mevsim ziyaret edilebilen bir termal yaşam destinasyonu olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

BURSA’NIN İKİ BİN YILLIK ŞİFA GELENEĞİ YENİDEN HAYAT BULDU

BURSA’NIN İKİ BİN YILLIK ŞİFA GELENEĞİ YENİDEN HAYAT BULDU

EBKİM’DE 17 AĞUSTOS’UN GÜNDEMİ AFETLERE HAZIRLIK VE SANAYİDE İŞ SÜREKLİLİĞİ

BAYRAMPAŞA ARAMA KURTARMA EKİBİ (BAYRAK) 17 AĞUSTOSU UNUTMADI

ULUSLARARASI KEŞİF GEZİSİNE KATILAN TÜRK GENÇ, KUZEY KUTBU’NDA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

TÜRKİYE ÜLKELER ARASI REGÜLE DİJİTAL GÜVEN KORİDORUNUN MERKEZİ OLABİLİR

TÜRK KIZILAY GENEL BAŞKANI YILMAZ: “İNSANİ YARDIM GAZZE’YE KESİNTİSİZ ULAŞMALI”

ASLAN; “ESNEK İMALATLARIN İLK UYGULAMASI İSTANBUL'DA YAPILIYOR”

TÜRK EĞİTİM VAKFI’NIN 5 KIZ ÖĞRENCİ YURDU İÇİN BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI

ERZURUM’DA GELENEKTEN EDEBİYATA KÜLTÜR VE SANAT BULUŞMASI

İBB YURTLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

BEŞ YILDA YAKLAŞIK 130 BİN ŞİRKET KAPANDI

BAYRAMPAŞA AK PARTİLİ KADINLARIN BOĞAZ SEFASI

CHP BAYRAMPAŞA İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDİ

VALİ DAVUT GÜL BAYRAMPAŞA’DA AİLE ZİYARETLERİNDE BULUNDU

NİŞANCI VE DEFTERDAR’DA ÇOCUKLAR YAZ ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KENTİN KÜLTÜREL MİRASINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

HASTA TAŞIYAN AMBULANS OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ENGELSİZ BOĞAZ KEYFİ

ÖZNUR AKSOY PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞTİ

UNUTULAN ACILAR, TEKERRÜR EDEN KADER: MARMARA DEPREMİ'NİN 27. YILI

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Reklam

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Satı Kurt

Haber Editörü

Satı Kurt

Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
2.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
3.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
6.GÖZTEPE A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
9.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
10.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
12.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
13.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
14.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
17.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
18.ERZURUMSPOR FK 1 0 1 0 -3 0