BUNUN ADI HAK GASPI OLUR

BUNUN ADI HAK GASPI OLUR

Arda Turan Spor Tesislerinin hafta içi 17:00-24:00 ve hafta sonu 09:00-24:00 saatleri arasında Bayrampaşa Spor Kulübüne tahsis edilmesi büyük tepkilere neden oldu.

/resimler/2019-7/23/1650168634522.jpg

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya imzalı, Bayrampaşa Belediyesi antetli kağıdına sıra numarasız, 19 07 2019 tarihli yazısıyla Arda Turan Spor Tesislerinin hafta içi 17:00-24:00 ve hafta sonu 09:00-24:00 saatleri arasında Bayrampaşa Spor Kulübüne tahsis edilmesi, diğer saatlerde amatör kulüplerine verilmesine vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Gazetemize ulaşarak tepkilerini gösteren vatandaşlar bunun bir hak gaspı olduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Cengiz Günaydın´ın başkan seçilmesinden sonra kamuoyunda kulüp satıldı yorumlarının yapılmıştı.  Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya imzalı yazıda 17 - 24 saatleri arası denilmesine rağmen Cengiz Günaydın imzalı tebliğde ise hafta sonları 09 - 24 saatleri arasını da kapsamaktadır. Diğer kalan saatlerde amatör kulüplerin kullanabileceği belirtilmektedir.

Amatör kulüp yöneticileri ve vatandaşlar, amatör kulüplerde futbol oynayan çocukların bir çoğunun gündüz saatlerinde çalıştıkları yada öğrenci olduğunu bu saatlerin uygun olmadığının altını çizdiler.

Bayrampaşa Spor kulübü lehine belirtilen saatlerin tamamında çalışma yapılmadığını kira verildiği de gelen bilgiler içinde.

 

ONUR ŞENDEN TEPKİ    

AMATÖR RUHA HEP DESTEK TAM DESTEK...

/resimler/2019-7/23/1649257055217.jpg

Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı Onur şen vatandaşların şikayeti üzerine yaptığı açıklamada amatör ruha tam destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Onur Şen açıklamsını şöyle sürdürdü. "Arda Turan Spor Tesisleri amatör kulüplere daha verimli hizmet etmelidir.

Öncelikle biz alışkanlıklarımızı, daha sonra da alışkanlıklar bizi oluşturur. Orta yaş ve üzeri kişilerin alışkanlıklarını değiştirmek daha zordur. "Sağlık Sporda, Bağlan Hayata" projesinin uzun süreli, sürdürülebilir ve uygulanabilir olması için çocuklarımıza daha fazla ağırlık vermeliyiz. Bu sayede spor bir kültür olur ve sağlıklı bireyler yetişir.

Peki, biz çocuklarımıza nasıl sevdirebiliriz?

Amatör ruhla spor yapan çocuklarımıza daha fazla destek vererek yapabiliriz. Onlar bizim geleceğimiz. Bu konuda gerçek anlamda farkındalık ve bilinci oluşturursak, projemizin içi dolu bir şekilde uzun yıllar uygulayabiliriz.

Amatör spor veya kulüplerin birçok sıkıntıları var. Malzeme, tesis, ulaşım ve finansal gibi sorunları sıralayabiliriz. Bayrampaşamızda bu sorunlardan bir tanesi ve şu anda gündem olan tesislerin nicel yönde az ve yetersiz oluşudur. Buna birde Arda Turan Spor Tesislerinin hafta içi 17:00-24:00 ve haftasonu 09:00-24:00 saatleri arasında Bayrampaşa Spor Klubüne tahsis edilmesi, bu saatlerin dışında diğer klublere verilmesi amatör klüblere zarar verici bir karardır.

Daha güçlü ve verimli amatör klublerin olabilmesi ve spor klublerine sporcu yetiştirebilmesi için tesislerin kısıtlanması yerine çoğaltılması gerekmektedir."



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?


Anahtar Kelimeler: BUNUN KASPI OLUR