BU SEFER SABAH DOKUZ DEĞİL AKŞAM DOKUZ

BU SEFER SABAH DOKUZ DEĞİL AKŞAM DOKUZ

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabah saat dokuzda değil akşam dokuzda balkonlarda kutlandı

Her yıl diğer milli bayramlarda olduğu gibi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabah saat 09:00’da Atatürk anıtına çelenk koyma törenleri yapılarak başlardı. Ankara’da Meclis dışında bu yıl Coronavirüs tedbirleri kapsamında sabah 09:00’da çelenk koyma törenleri yapılamadı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un talebiyle vatandaşlar akşam saat 21:00’de yani akşam dokuzda balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okuyarak kutladı. Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşların kutlamaya katıldığı görüldü.

İlk tören sabah saat 09:00’da anıt kabirde, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak başladı. Daha sonra eski meclisteki törenden sonra mecliste 23 Nisan özel oturumu yapıldı, siyasi partiler adna konuşmalar yapıldı. 

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çok sayıda siyasi katıldı.



Anahtar Kelimeler: SEFER SABAH DOKUZ DEĞİL AKŞAM DOKUZ