Tarih: 28.08.2019 11:03

BİTMEYEN TARTIŞMA SERVİS YOLSUZLUĞU

Facebook Twitter Linked-in

Okul servislerinde ihaleler de yaşanan usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları her yıl yaşanır.

Okulların açılmasına kısa bir süre bu yılda okul servisleri yolsuzluk ve usulsüzlükleri konusunda gazetemize ihbar yağmaktadır.

Usulsüzlükler içinde servis ihalelerin de müdahil olanların rüşvet istemesi, ilçe içinde bir yapı oluşması, bu yapının buradan ciddi rant elde etmesi, ihaleye giren servis araçlarının ruhsatlarıyla oynanarak puan almaları v.s v.s.

Tabi biz habercilik ilkeleri gereği belgesi elimizde olmayan direk kişi ve kurumları ilgilendiren iddiaları haber yapma lüksümüz yok. Ama bu kadar iddialar hatta dilekçeli şikayetler olduğu iddiaları ortadayken her yıl bu iddialar şikayetler neden yaşanıyor diye sorgulamak istedik.  

Geçtiğimiz yıllarda okul servisleri kavgaları, hatta kan dökülmesini beraberinde getirmişti. Vatandaş istemeden "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz servislerin bir rant kavgasına girmeleri bizi tedirgin ediyor" diyerek serzenişte bulunuyor.

Buradan elinde belgesi olanlar varsa gizlememesini, yetkililerin de bu tip spekülasyonlara açık kapı bırakmamsını istiyoruz.

Bayrampaşa okulları içinde iddialar çok ciddi. Sadece ihaleye giren şirket yöneticilerini değil milli eğitimin tüm katmanlarını kapsıyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —