BİRİLERİ ARAS TÜRKÜSÜNDEN RAHATSIZ OLMUŞ

BİRİLERİ ARAS TÜRKÜSÜNDEN RAHATSIZ OLMUŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbeycan’da okuduğu Aras Türküsünün sözleri İran’ı rahatsız etti, kınama metniyle kınadı.

İranlı 225 milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiire kınama mektubu ile tepki gösterdi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şaşırtıcı ve beklenmedik ayrılıkçı bir dil kullanmasını şiddetle kınıyoruz.

İran Meclisi'ndeki milletvekillerinin neredeyse tamamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'da okuduğu şiir nedeniyle ortak bir kınama metni yayımladı.

"ŞAŞIRTICI VE BEKLENMEDİK"

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İranlı 225 milletvekilinin imzaladığı metinde "Kendisinden iyi komşuluk, İslam dünyasının birliği, bölgede barış ve istikrarın tesisi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şaşırtıcı ve beklenmedik ayrılıkçı bir dil kullanmasını şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Metinde ayrıca, İran topraklarında yaşayanların tek bir millet ve ayrılamaz bütün olduğu yazıldı. İran Meclisi'nde toplam 286 milletvekili bulunuyor.

ERDOĞAN’IN OKUDUĞU ŞİİR: ARAS’I AYIRDILAR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü Zafer Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır” ifadelerini kullanılmış ve sonrasında Aras türküsünün sözlerini okumuştu:

“Aras’ı ayırdılar

Kum ile doldurdular;

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar,

Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin”

Aras, İran’ın Erdebil ve Doğu Azerbaycan vilayetlerinden de geçen bir sınır nehri. İran’ın içerisinde kalan Güney Azerbaycan ile Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarını ayırıyor.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?