BİR ÜSTAD DAHA YOLCU Doğan Cüceloğlu'nu Kaybettik

BİR ÜSTAD DAHA YOLCU Doğan Cüceloğlu

Gerçek Özgürlük', 'İçimizdeki Çocuk', 'İletişim Donanımları' ve 'Korku Kültürü' gibi çok satan kitapların yazarı, psikolog Doğan Cüceloğlu hayatını kaybetti.

83 yaşında evinde ölü bulunan Cüceloğlu, ölüm gerçeği ile ilk karşılaşmasını şöyle anlatmıştı: Ve bir gün dedim ki: Ben annemi bir daha göremeyeceğim. Enteresan bir şekilde çocuk aklımla şuna karar vermişim: Annen yok, kimsen yok. Ve böyle bir karar verdiğimi yıllar sonra anladım.

83 yaşındaki psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu. Alışverişten dönen Cüceloğlu'nun eşi, evde Cüceloğlu'nun cansız bedeni ile karşılaştı.

Olay yerine giden Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu.

İlk incelemelere göre, Cüceloğlu'nun evde düşerek hayatını kaybettiği belirlendi.

EMNİYET: KAFASINDA DÜŞMEYE BAĞLI KANAMA TESPİT EDİLDİ

Cüceloğlu'nun vefatı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada "Kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

"ANNEN YOK, KİMSEN YOK"

83 yaşında evinde ölü bulunan Cüceloğlu, ölüm gerçeği ile ilk karşılaşmasını şöyle anlatmıştı: 

"Ben kelime olarak biliyorum, öldü, yok. Ama hep içimde 'Misafirliğe gitti, bir gün sonra gelecek, 2 gün sonra gelecek' diye bakıyorum. 3 gün geçti gelmedi, 4 gün geçti gelmedi, 4 gün geçti gelmedi...

Ve bir gün dedim ki: Ben annemi bir daha göremeyeceğim. Enteresan bir şekilde çocuk aklımla şuna karar vermişim: Annen yok, kimsen yok. Ve böyle bir karar verdiğimi yıllar sonra anladım. Annen yok, kimsen yok."

İKİ SAAT ÖNCE PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Cüceloğlu, ölümünden iki saat önce sosyal medya hesabından  "Nurdoğan Arkış ile Bir Sohbet-Var mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler" ifadeleriyle bir sohbetini paylaşmıştı.