ORASI BİR SAAT ÜCRETSİZ

İBB Meclisi´nde yeni otogar yapılıncaya kadar 5 yıllığına İBB şirketlerinden İSPARK´a devredilmesi teklif edildi. Ancak otogarın sadece otopark kısmının 5 yıllığına İSPARK´a devredilmesine karar verildi. Otogarın ilk 1 saati ücretsiz oldu.

TARİH: 11.07.2019 16:51
Son Güncelleme: 11.07.2019 16:51

Büyük İstanbul Otogarı´nın otopark işletmesi İSPARK´a devredildi

Yıllardır tartışma konusu olan Bayrampaşa´daki Büyük İstanbul Otogarı´nı 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği´nin sözleşmesi 5 Mayıs 2019 günü doldu. İBB Meclisi´nde yeni otogar yapılıncaya kadar 5 yıllığına İBB şirketlerinden İSPARK´a devredilmesi teklif edildi. Ancak otogarın sadece otopark kısmının 5 yıllığına İSPARK´a devredilmesine karar verildi. Otogarın ilk 1 saati ücretsiz oldu. Geri kalan otogar alanının İBB tarafından mı işletileceği yoksa ihaleye mi çıkarılacağı konusunda karar vermek üzere dosya, müdürlüğüne iade edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, otogarın taşınması sürecinin hızlandırılacağını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun Harem Otogarı ile birlikte şehir dışına taşınacağını söylediği Bayrampaşa Otogarı´nın nasıl işletileceği konusu sözleşmenin dolması nedeniyle bir süredir tartışma konusuydu. İBB Meclisi´nde, İBB Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan teklif 11 temmuz tarihli oturumda oya sunuldu.

Teklifte, Bayrampaşa´da yaklaşık 230 dönüm arazi üzerinde otogar kompleksi yapılması için İBB ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği arasında düzenlenen 25 yıllık sözleşmenin süresinin 5 Mayıs 2019 tarihinde bittiği belirtildi.

İşletmeci derneğin 25 Nisan 2019 tarihli dilekçesi ile kullanım hakkı süresinin 25 yıl daha uzatılması talebinde bulunduğu aktarıldı. Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, bu dilekçe doğrultusunda Fen İşleri Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ve İSPARK A.Ş´den değerlendirme istedi.

DERNEĞİN TALEBİ UYGUN BULUNMADI

Ulaşım Daire Başkanlığı´nın 21 Haziran 2019 tarihli yazısında ?Büyük İstanbul Otogarı´nın yeni otogar alanı yapılıncaya kadar İSPARK A.Ş. bünyesinde işletmeye alınmasının planlandığı ve mevcut işletmeci olan Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği´ne süre uzatımının verilmesinin uygun bulunmadığı? değerlendirmesi yapıldı.

 

Bu nedenle Büyük İstanbul Otogarı´ndaki ticari faaliyetlerin ve ulaşım hizmetlerinin aksamaması amacıyla otogarın işletmeciliğinin; işletme süresinin 5 yıl olması ve alınacak işletme bedelinin belediye meclisince belirlenmesi kaydıyla İBB iştiraklerinden İSPARK A.Ş´ye devredilmesi konusunda karar alınmak üzere teklif yazısının belediye meclisine havale edilmesi istendi.

 

 

?OTOGAR SADECE OTOPARK İŞLETMESİ DEĞİL?

Teklif Hukuk Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından değerlendirildi. Komisyonların ortak raporunda, teklifte otogarın işletmeciliğinin İSPARK´a devredilmesinin teklif edildiği ancak Büyük İstanbul Otogarı kapsamında kapalı ve açık alanların miktar ve niteliği, kullanım şekli, gelir getirici alanları ve tahmini gelirlerinin belirlenmediğini, bu alanlar ile ilgili herhangi bir detay bilgiye yer verilmediği kaydedildi.

 

Büyük İstanbul Otogarının sadece otopark işletmesi olmayıp 340 otobüs firmasına hizmet veren 168 adet yazıhane ile birlikte benzin istasyonları ve otelin bulunduğu, tamirhane, yedek parça, satış dükkanı, elektrikçi, depo, konfeksiyon, ayakkabıcı, ikram ürünleri satış yerleri, eczane, kuyumcu, kırtasiye, ganyan bayi, noter, büro, matbaa gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren dükkanların bulunduğu, 2000 civarında olan dükkanların bir kısmının boş olduğu kaydedildi.

?İHALE EDİLMESİ GEREKİR?

Mevzuata göre Büyük İstanbul Otogarı´nın işletmesinin belediye tarafından yapılamaması halinde otogar işletmesi olarak veya her bir işletmenin ayrı ayrı ihale mevzuatı hükümleri doğrultusunda ihale edilmesi gerektiği ifade edildi. Belirli bir süre kullanım hakkı sağlayan sözleşmelerde kullanım süresi dolduğunda hak sahibinin ne şekilde hareket edeceğinin yasada düzenlendiği anlatıldı.

Bu değerlendirmeler doğrultusunda Büyük İstanbul Otogarı bünyesinde bulunan otopark işletmesinin elde edilecek gelirin yüzde 25´inin İBB´ye ödenmesi ve otoparkın ilk 1 saat ücretsiz olması kaydıyla 5 yıl süre ile İSPARK´a devredilmesine karar verildi.

MÜDÜRLÜĞÜNE İADE EDİLDİ

Otopark dışında kalan alanlarının işletmesinin ne şekilde yapılacağı konusunda karar vermek, İBB tarafından yapılmaması halinde otogar işletmesinin veya otogar bünyesinde bulunan yazıhane, dükkan ve gelir getirici alanların ihale mevzuata hükümleri doğrultusunda ihale edilmesi konularında gerekli kararı vermek üzere dosya oy birliği ile müdürlüğüne iade edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ?Daha önceki idarenin de planladığı bizim de katıldığımız gibi taşınması gündemde. Bu süreci hızlandıracağız. Bu alan otogar olmaktan çıkmış durumda, çevresini etkiler biçimde metruk duruma düştü. Hızlıca temizlenip düzeltilmesi gerek. Teknoloji merkezine dönüştürme projemizi de meclisimizde ve idaremizde tartışacağız? dedi.

SÖZCÜ

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

Anahtar Kelimeler: SAAT ÜCRETSİZ

BAYRAMPAŞA MECLİSİNDE DENGELER DEĞİŞİYOR: BAĞIMSIZLAR DAĞILDI, AK PARTİ ÜYE SAYISI ARTTI

ÖZLEM DEMİR SAHAYA İNDİ: İLK DURAK AK PARTİ BAYRAMPAŞA

200. GÜN YÜRÜYÜŞÜ GÜZELDİ TRAFİK ENGELİ TEPKİ GÖRDÜ

MUHSİN YAZICIOĞLU BAYRAMPAŞA’DA DUALARLA ANILDI

BAYRAMPAŞA’DA ÇOCUK EĞİTİMİ İÇİN MEB İLE ORTAK PROTOKOL

BAYRAMPAŞA’DA EĞİTİM İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI

“ATEŞLE OYNAMAYINIZ, TÜRK MİLLETİNİ KARŞINIZDA BULURSUNUZ!”

BAYRAMPAŞA’DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ: "200 GÜNDÜR İDDİANAME NEREDE?"

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ, GAZİOSMANPAŞA’DA DOĞAÇLAMA TİYATRO ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI

ARNAVUTKÖY MERKEZ CAMİİ YENİLENİYOR: RİSKLİ YAPI YIKILIYOR, YERİNE MODERN CAMİ GELİYOR

BAYRAMPAŞA BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDE MATEMATİK SANATLA BULUŞTU: Pİ GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI!

SAADET PARTİSİ’NDEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”

ÖZLEM BİTİYOR, YENİDOĞAN MAHALLESİ’NE HANIMELİ DEĞİYOR

BAYRAMPAŞA TRABZONLULAR DERNEĞİ GENEL KURULU İLANI

ŞİŞLİ’DE KİTAP FUARINDA ANLAMLI BULUŞMA

SOSYAL MEDYADA “KENDİ KENDİNE PSİKİYATRİK TANI KOYMA” TRENDİ BÜYÜYOR!

EYÜPSULTAN’DA ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

BAYRAMPAŞA PİKNİK ALANI SEZONA HAZIRLANIYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ORASI BİR SAAT ÜCRETSİZ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
  • Çarşamba 16.5 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.3 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 12.2 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu