BİLMEK BAŞKA, FARKINDA OLMAK BAŞKADIR.

BİLMEK BAŞKA, FARKINDA OLMAK BAŞKADIR.

?Sağlıkta Farkındalık? etkinliği koordinatörü, Sağlık Müdürü Kenan Kır; ?Bilgi almak başka, bu konuda bilinçli olmak farkında olmak başka bir şeydir? dedi.

Dünya Sağlık Haftası münasebetiyle Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği ?Sağlıkta Farkındalık?  etkinlikleri  tüm hızıyla devam ediyor.

Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bayrampaşa Devlet Hastanesi, Özel hastanelerden, Kolon Hastanesi, Baypark Hastanesi, Mediworld Tıp Merkezi, Kızılay ve Yeşilayın da yer aldığı etkinlik 13 Nisan 2018 tarine kadar devam edecek. Etkinlik cadırında çeşitli etkinlikve söyleşilerin de olduğu etkinliği Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Müdür Kenan Kır gazetemize anlattı.  7/13 Nisan tarihleri arasında Dünya Sağlık haftası olması dolayısıyla değişik bir şeyler yapmak adına ?Sağlıkta Farkındalık? etkinliği düzenlediklerini belirten Kenan Kır; ?Baharın sıcaklığının hissedildiği bu günlerde sağlıklı bir toplum adına bu etkinliği yaptık. Bayrampaşa´da ki, özel ve kamu tüm sağlık paydaşlarımızı davet ettik bu etkinlikte yer almalarını istedik hepsi katıldı. Kızılay kan çadırıyla birlikte 17 standımız ve bir söyleşi çadırımız var. Burada gün içinde saat 11:00 ve 13:00 de iki söyleşimiz var. Bu söyleşilerde vatandaşın faydasına olacak bağımlılık, obezite, sigara, spor  gibi konularda söyleşiler yapılıyor.  Zaten stadlarımız da vatandaşı bilgilendirme konusunda uzmanlarımız ve kurumların broşürleri vasıtasıyla bilgilendiriyoruz. Bizim bu etkinliği yapma amacımız farkındalığı hissettirmek. Belki TV programlarında, gazetelerde veya çeşitli konferanslarda bilgilendiriliyor vatanda. Ama bilgi almak başka, bu konuda bilinçli olmak farkında olmak başka bir şeydir. Burada vatandaşla sağlıkçıyı bire bir irtibat kurdurmak bilinci, farkındalığı geliştireceği kanaatindeyiz. Böylece vatandaş doğrusunu bilecektir? dedi.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?