Tarih: 04.06.2024 12:28

BİLİM VE SANAT FESTİVALİNDE EĞLENCELİ BİLGİ DOLU ANLAR

Facebook Twitter Linked-in

Bilim ve Sanat Festivaline Bayrampaşa kaymakamı Dr. Sonel Şener, Belediye Başkanı Hasan Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bilim ve Sanat Festivalinin açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa Bilim ve Sanat Merkezi Filiz Seçkin, “Kurumumuz 2021 yılında öğrenci kabulü ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Çok kısa sürede vizyonel çalışma azmiyle başarılı projelere imza atmıştır. Öğretmenlerimizin üstün gayretleriyle yapılan çalışmalar ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmüştür. Huzurlarınızda Personelimize, Öğretmenlerimize, bizlere destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, belediye Başkanımıza ve sayın kaymakamımıza teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Bilim ve Sanat Festivalinin 16. Uluslararası edebiyat festivali kapsamında konuğu İtalyan Bilim kitapları yazarı Devis BELLUCCİ’nin konferansı ile başladı. Devis Bellucci (Vignola - İtalya, 1977):  Modena ve Reggio Emilia Üniversitesi’nden fizik diploması ve  fizik doktorası almış olup hala aynı üniversitede Malzeme Bilimi ve Teknolojisi alanında araştırmacı olarak çalışmaktadır. Araştırmaları otomotiv uygulamaları için kompozit malzemeler ve protez, doku mühendisliği ve rejeneratif tıp için biyomalzemeler üzerine odaklanmaktadır. Uluslararası bilimsel dergilerde yüzün üzerinde makale yazmıştır. Kendisi Bayrampaşa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ile yaptığı çalışmaları ve bilm yazarlığını konuştu.

Bayrampaşa Bilim ve Sanat Merkezinin resim bölümü öğrencileri sergi açılışı ve sergi ziyaretleri ile öğrenciler görsel hafızalarının ürünlerini ziyaretçilere sundu.

Müzik bölümü konseri muhteşem bir final yaparak katılımcılara hoş vakit geçirmelerini sağladı. Birbirinden güzel piyano eserlerini çalan öğrenciler finalde koro olarak eserlerini katılımcılarla paylaştı. 

Bilim ve Sanat Festivalinin Etkinliğine Erasmus projesi kapsamında gelen İtalyan öğrenciler katılarak renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik sonunda Bayrampaşa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Filiz SEÇKİN, Öğretmen ve öğrencilere belge ve plaket taktim etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —