180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

BEYLİKDÜZÜ SANAT BULUŞMALARI ÖZCAN YURDALAN İLE DEVAM ETTİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Beylikdüzü Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri’nin ikinci konuğu fotoğrafçı ve seyyah Özcan Yurdalan oldu.

TARİH: 26.02.2025 14:00
Son Güncelleme: 26.02.2025 14:00

 

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide fotoğrafçılığın optik bilimi ve resim sanatının içinde gelişen tarihini anlatan Yurdalan, tarihte iz bırakmış kadın fotoğrafçıların hikâyelerine de değindi. 

Beylikdüzü Belediyesi’nin sanatın her alanından isimleri sanatseverlerle buluşturduğu “Sanat Buluşmaları” devam ediyor. İlk olarak oyuncu ve yazar Ercan Kesal’ı ağırlayan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin (BAKSM) bu haftaki konuğu fotoğraf sanatçısı Özcan Yurdalan oldu. Bir gezgin ve yazar olarak da tanınan Yurdalan, "Fotoğrafın Gizli Bırakılmış Tarihi" başlıklı söyleşisinde dinleyicileri MÖ. 500’lerden bugüne, Mo Zi’den İbn-i Heysem’e, Da Vinci’den dijital fotoğraf makinelerinin mucidi Steve Sassol’a uzanan bir yolculuğa çıkardı. Sanatçı, konuşmasının bir bölümünü de Türkiye ve dünyadaki tanınmış kadın fotoğrafçıların önemine ayırdı. Fotoğrafçılığın toplumsal tarihine odaklanmak gerektiğini belirten Yurdalan, söyleşisinde fotoğrafın bir sanat olmanın ötesine geçip, belgeleme aracı olmasının üzerinde durdu. 

“Türkiye sözlü bir kültüre sahip, fotoğrafa hak ettiği değer verilmiyor” 

“Fotoğrafın tarihini sadece Batı’daki gelişmelerden başlatarak anlatmak doğru değil” diyen Özcan Yurdalan; Buda, Konfüçyus ve Sokrates’ten başlayarak anlattığı fotoğrafçılık tarihini Sanayi Devrimi, Amerikan İç Savaşı ve Afrika’nın sömürgecilik tarihiyle içe içe geçirip, her biri belge niteliğindeki unutulmaz fotoğrafları bir slayt gösterisi eşliğinde BAKSM’yi dolduran dinleyicilere aktardı. Dünyadan; Constance Talbot, Julia Margeret Cameron, Harriet Chalmers Adams, Marie El Khazen, Kerime Abbud, Gerda Taro, Kati Horna; Türkiye’den ise Naciye Sultan ve Muzaffer Hanım gibi çektikleri fotoğraflarla iz bırakmış kadın sanatçıların önemini vurgulayan Yurdalan, bu isimler arasında İstanbullu Ermeni sanatçı Maryam Şahinyan’ın altını çizdi. Türkiye’nin sözlü bir kültüre sahip olduğunu, dolayısıyla resme ve fotoğrafa hak ettikleri değerin verilmediğini, Kurtuluş Savaşı’ndan bile birkaç fotoğrafın günümüze ulaşabildiğini açıklayan Yurdalan, “Fakat Meryem hanım çok önemli bir isim. Onun 1930’larda çektiği 200 bin fotoğraf 2011’de kamuya açıldı. Bu müthiş bir rakam gerçekten. Ve her ne kadar stüdyo ortamında çekilmiş olsalar da dönemin giyim kuşamı ve ruh hali hakkında bize çok önemli bilgiler veriyorlar” dedi. 

 

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

RÜŞVER SUÇ AMA SİYASİ RÜŞVETİN SUÇU YOK!....

KAYMAKAM ÇİFTÇİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAMUR'DAN EĞİTİM KURUMLARINA ZİYARET

BAYRAMPAŞA SİVASLILAR DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN CHP BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN ÇALIŞANLARINA YANGIN GÜVENLİK EĞİTİMİ

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL KAHVALTI

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI EYÜPSULTAN’DA

BAYRAMPAŞA'DA LİSELİ GENÇLERE DEPREM EĞİTİMİ PROTOKOLÜ

BAYRAMPAŞA’DA ÇEDES KAPSAMINDA ANLAMLI BULUŞMA

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ BALIK DAĞITIMI

SULTANGAZİ BİLİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ'NE ZİYARET

RİSKLİ YAPI DÖNÜŞÜM SÜRECİ MUHTARLARA ANLATILDI

ARNAVUTKÖY'E 5 YENİ ANAOKULU

BOSNA SANCAK DERNEĞİ, KAYMAKAM VE MİLLİ EĞİTİM YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN ŞAİR ŞİNASİ İLKOKULU'NA ZİYARET

6. ESENLER FİLM FESTİVALİ FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

CHP BAYRAMPAŞA'DAN TUTUKLU AİLELERİNE MORAL DESTEĞİ

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SPORCULARI ZİRVEDE

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE 'ANNE' GÜCÜ SAHNEDE

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’IN ANKARA ÇIKARTMASI

MİLLİ YOL PARTİSİ BAYRAMPAŞA 2, OLAĞAN KONGRE İLANI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
https://www.atakansigorta.com/
BEYLİKDÜZÜ SANAT BULUŞMALARI ÖZCAN YURDALAN İLE DEVAM ETTİ

İstanbul

11.12.2025

  • İMSAK 06:40
  • GÜNEŞ 08:12
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 15:22
  • AKŞAM 17:43
  • YATSI 19:09

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
  • Perşembe 13.3 ° / 9.5 ° false
  • Cuma 12.2 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 11.9 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı