BEŞTEPE'DE TÜRKİYE YÜZYILI TÖRENİ

BEŞTEPE

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak mazbatasını aldı. Yeni dönem Göreve Başlama Törenine bir çok Uluslararası siyasi isim katıldı.

BİR KEZ DAHA MAZBATASINI ALDI

Recep Tayyip Erdoğan Türkiyenin 12. Cumhurbaşkanı olarak 3. kez, Başkan sıfatı ile  2. kez mazbatasının aldı. 28 Mayıs seçiminde 27,73 Milyon oy alarak seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin töreninde yemin ederek görevine başladı. Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

 

ANITKABİR ZİYARETİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

 

 

YENİ DÖNEM GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ

TBMM'de yapılan Yemin Töreni sonrası Beştepe'de Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Dönem Göreve Başlama Töreni oldu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Göreve Başlama Töreninde " Türkiye Yüzyılı başladı, şahlanış dönemi aralandı" dedi.

 

ULUSLARARASI SİYASİLER TÖRENDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönem göreve başlama törenine 4 bin kişilik bir davetli topluluğu katıldı. 78 ülkenin üst düzey temsilcileri, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri, NATO genel sekreteri, İslam İşbirliği Teşkilatı mensupları ve birçok uluslararası kuruluşun temsilcileri törende yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Göreve Başlama Töreni sonrası konuklarını akşam yemeğinde Çankaya Köşkünde ağırlayacak.

YENİ KABİNE AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde yeni kabine üyelerini açıklayacak. Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni kabinemizle Türkiye Yüzyılını nakış nakış işlemeye devam edeceğiz" dedi.  Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabinesi, salı günü ilk toplantısını gerçekleştirecek.



Anahtar Kelimeler: BEŞTEPE' TÜRKİYE YÜZYILI TÖRENİ