Bayrampaşa Belediye Meclisi Nisan toplantısı 2. Oturumda komisyondan gelen raporlar onaylandı
7. Seçim dönemi 4. Toplantı yılı Nisan ayı toplantısı 2. Birleşim, 1. Oturumu Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ozan Karadeniz ve Tolga Güneş kâtip üyeliğinde yapıldı.
Gündem dışı konuşmalar sonrası gündemde olan maddeler görüşüldü.
İYİ Parti Grubu Başkanvekili Tufan Babar, başkanlık makamına gönderilmek üzere iki önerge verdi.
Birinci önergesi İl Başkanlığının İstanbul İlçelerin tespit ettikleri durumların Bayrampaşa ayağında olanları Başkanlık makamına önerdi.
İYİ PARTİ GRUBUNUN ÖNERGE;
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'mızca İstanbul'umuzun 39 İlçesi 962 mahallesinde yapılan " Anlat İstanbul temalı ziyaret programı geçtiğimiz mart ayının 5'inde ilçemiz Bayrampaşa'da gerçekleştirildi. Bayrampaşa'mızın 11 mahallesinde eş zamanlı yapılan ziyaretler kapsamında Bayrampaşalı vatandaşlarımızdan iletilen istek ve talepler, sorunlar ve şikayetler titizlikle raporlara işlendi. Raporlara konu olan ve Yerel Yönetim görev ve sorumluluk alanına giren hususlar da İlçe Başkanlıklarımız veya Belediye Meclis gruplarımızca çözüm odaklı siyaset anlayışı ile ilgili Belediye Başkanlıklarımıza iletilmektedir. Bayrampaşa'mızda sorumlu ve çözüm odaklı muhalefet anlayışımız ile bizlere aktarılan birkaç hususu teklif önergemizde Meclisimiz ve Başkanlık Makamına iletmek istiyoruz.
Bu çerçevede;
1) Vatan mahallemizde yaşayan hemşehrilerimiz Suriyeli vb. arap sığınmacıların işyeri, dükkan ve ticarethanelerinde kullandıkları Arapça yazılı tabela, led ışık ve posterlerin Valilikçe belirlenen standartlara uymadıklarını, tabela içeriğinin en az yüzde 75'lik kısmının Türkçe, yüzde 25'lik kısminin Arapça olmak üzere düzenlenmediğini belirtmişlerdir. Konu hakkında Zabıta ekiplerimizin tekraren denetimlerini arttırması, ilan ve reklam standartlarına uygun olmayan tabela kullanan iş yeri sahiplerine gerekli yasal müeyyidelerin uygulanmasını talep etmektedirler.
2) Yıldırım mahallemizde yaşayan hemşehrilerimiz Sehit Kamil Balkan İlkokulunun bahçesinin öğretim saatleri sonrasında ve hafta sonları otopark olarak kullandırılmasından, aynı şekilde okula ait spor salonun para karşılığında kiralanmasından şikayetçi olduklarını iletmişlerdir. Konu hakkında Belediyemizce gerekli incelemenin yapılmasını ve bu uygulamanın kaldırılarak okul bahçesi ve spor salonunun öğretim saatleri dışında da çocuklara serbest bırakılmasını talep etmektedirler.
3) Terazidere mahallemizde yaşayan hemşehrilerimiz Terazidere Metro istasyonu güzergahı olarak sabah erken saaatlerde ve akşam geç saatlerde işe gidiş-geliş için kullanmış oldukları Manastir Caddesinin çevre aydınlatmalarının yetersiz olduğunu ve Belediyemizce çevre aydınlatmalarının arttırılmasını talep etmektedirler.
4) Kartaltepe mahallemizde yaşayan hemşehrilerimiz Süleyman Şah, Okul ve Bilgehan caddelerinde artan araç parklanması ve özellikle İETT otobüs vb. araçların geçiş sorunu yaşamasından dolayı bahse konu caddelerde gerekli uyarı tabela ve işaretçilerinin konulmasını, gerekli görülmesi halinde kaldırım kenarlarına dubalama çalışması yapılmasını talep etmektedirler.
Bayrampaşalı hemşehrilerimizden aldığımız istek ve talep notları doğrultusunda hazırlamış olduğumuz önergemizin Başkanlık makamına havalesini ve süreç hakkında Meclisimizin bilgilendirilmesini takdir ve tensiplerinize arz ederiz.
İKİNCİ ÖNERGESİ SÖZLÜ OLDU; “Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alpaslan Türkeş, Süleyman Demirel gibi liderlerin Bayrampaşa’da uygun yerlere verilerek, Bayrampaşa’da yaşatılması önergesini verdi.
Önergeler Oy birliği ile kabul edildi.
Gündem dışı konuşmalarda; İYİ parti grubu adına Tufan Babar; kanser haftası, Avukatlar günü, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında görüşlerini vurguladı. AK parti Grubu Adına Ozan Karadeniz; Polis Haftası ve 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında görüşlerini bildirdi.
Gündem dışı konuşmalardan sonra gündeme geçildi.
İmar komisyonundan gelen 11 Nolu Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
İmar Komisyonun 11 Nolu raporuna; CHP Grup başkan Vekili Atilla Özen, yeşil alan kaybolasını gerekçe göstererek red vereceklerini belirtti. Bunun üzerine söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Abdul Naser Şimşek, burasının imara açılmadığını, 4000 Metre kare içine ihtiyaç olan Polis karakolu ve kaymakamlık lojmanı olarak donatı alanı yapılacağını belirtti. Naser Şimşek; “Bayrampaşa’da bir merkezde bir de Cevatpaşa’da olmak üzere iki karakol olduğunu Kocatepe civarında, form İstanbul ve iş çevresin yoğun olduğu bir yerdir. Burada güvenlik zaafiyeti oluşmaktadır. Bunun için İstanbul valiliği bir karakol yeri istedi riyasetimiz burayı uygun buldu. Kaymakamımızda Lojman yeri istedi burasını birlikte yapacağız. Sorun olan kaymakamlık lojmanı sorunu da çözülecektir” dedi. Bu konuda kurumlardan gelen görüşlerin hepsi olumlu olduğunu söyleyerek İBB Park ve Yeşil Alan Daire Başkanlığı görüşünden örnek verdi; “Kamu yararı gözetilen donatı alanı fonksiyon değişikliği ile azaltılan 4000 metre kare büyüklüğündeki yeşil alan miktarının plan onama sınırı içinde başka bir alanda karşılanması ve projenin iptal edilmesi durumunda da taşınmazın tekrar park alanı fonksiyonuna alınması şartıyla uygun görülmüştür” denildiğini belirtti.
Oylama sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.
Hukuk Komisyonun 105, Hukuk ve Sağlık Komisyonun 03 nolu raporu oy birliğiyle kabul edildi.