Reklam
Reklam
Reklam
BELEDİYE İTİRAF ETTİ:  TUNA SPOR SABRİ AKPINAR PARKINDA İŞGALCİ DURUMUNDA

BELEDİYE İTİRAF ETTİ: TUNA SPOR SABRİ AKPINAR PARKINDA İŞGALCİ DURUMUNDA

Bayrampaşa Belediyesi itiraf etti: “Adı geçen kulübe (Tuna Spor’a) yapılmış devam eden tahsis veya kiralama işlemi bulunmamaktadır.” Diyerek Tuna Spor Lokalinde ek yapılar kaçak, yapılan salonu işgal ettiği ortaya çıktı.

TARİH: 5.07.2026 00:03
Son Güncelleme: 9.07.2026 22:30

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında; Bayrampaşa Belediyesi’ne başvurarak Sabri Akpınar Parkı içerisindeki Tuna Spor lokali, ek yapılar ve dondurma büfesinin hukuki statüsünü sorduk. Belediye Özel Kalem Müdürlüğü tarafından, Başkan Vekili İbrahim Akın’ın imzasıyla tarafımıza iletilen yanıtlarda, belediye itirafta bulunuyor, “Adı geçen kulübe (Tuna Spor’a) yapılmış devam eden tahsis veya kiralama işlemi bulunmamaktadır.” Diyor.  

Geçici olarak görevden uzaklaştırılan seçilmiş Belediye Başkanı Hasan Mutlu döneminde hazırlanan projede burada çok amaçlı bir salon yapılıyordu. Bu salon Tuna Spor Kulübüne verildi. Şu an Tuna Spor Kulübü işletiyor. Sadece salon değil, ek olarak yol kapatıldı balkon yapıldı, üst kat çıktı balkon yaptı. Belediye ise  tahsis veya kiralama işlemi bulunmadığını söylüyor. 

Tuna

EN AZ 300 BİN TL KİRA EDECEK TESİS BEDEVA VE  İŞGAL ALTINDA

 

SORU 2 : Sabri Akpınar Parkı içerisinde yer alan sosyal tesis/lokal alanı Tuna Spor Kulübüne hangi hukuki şartlarla (ihale, tahsis vb.), kaç yıllığına ve aylık ne kadar bedelle (ücretle) kiralanmış veya tahsis edilmiştir?

SORU 3 : Tuna Spor lokali olarak geçmiş dönemde ilgili kulübe 57 metrekarelik bir alanın verildiği bilinmektedir. Söz konusu alanın sonradan genişletildiği iddiaları göz önüne alındığında; mevcut durumda ilgili kulübe tahsis edilen veya kiralanan toplam alan kaç metrekaredir?

  • BELEDİYENİN CEVABI: Adı geçen kulübe (Tuna Spor’a) yapılmış devam eden tahsis veya kiralama işlemi bulunmamaktadır.

Belediye, "tahsis veya kiralama yok" diyerek, kulübün Tuna Spor’un alandaki varlığının hukuki bir temeli olmadığını resmi olarak itiraf etmiştir. En az 300 Bin TL kira getirecek olan tesisi hukuki dayanağı olmayan bir yapının park içerisinde ticari faaliyet yürütmesi, Tuna Spor’un "işgalci" konumunda olduğunu tartışmasız kılmaktadır.

YAPILAN EK YAPILAR KAÇAK

SORU 4: Tuna Spor lokalinin dışındaki yol (kamusal alan) üzerinde yapılan balkon ve binaya ikinci kat izni verilmesi hangi imar planına ve ruhsata dayanmaktadır? Bu yapılaşma denetlenmiş midir?

  • BELEDİYENİN CEVABI: Yok!

Belediye, bu yapılaşmaya dair herhangi bir yasal ruhsat veya izin belgesi sunamamıştır. Bu durum, proje dışına çıkılarak gerçekleştirilen balkon ve üst kat eklemelerinin doğrudan "kaçak yapı" statüsünde olduğunu kanıtlamaktadır.  Hasan Mutlu bu projeye başladığı zaman bırakın ağaç kesmeyi, bir yaprağa, bir karış çime zarar vermeyeceğini belirtmesine rağmen “Burayı betonlaştırıyorsunuz” protesto edip saldırırken şimdi daha çok betonlaştırmak, yolu kapatmak ve bir kat daha çıkmak neyin nesidir? 

Haber: Mehmet Ceylan

 

#bayrampasa #tunaspor#sabriakpınarparkı #belediye#gundem #gazete #haber #iletişim #kaçak #lokal #dondurma

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
YENİ PARTİ İÇİN CHP’DEN İSTİFALAR HIZLANDI E-DEVLET KİLİTLENDİ

YENİ PARTİ İÇİN CHP’DEN İSTİFALAR HIZLANDI E-DEVLET KİLİTLENDİ

HASAN MUTLU İDDİANAMESİ İKİ HAFTA İÇİNDE HAZIR DENİLDİ: ÜÇ BUÇUK AY GEÇTİ

MEVLÂNA'NIN ŞEHRİ KONYA'DA MUKADDES EMANETLERE YOĞUN İLGİ

ŞEHİT ÖZCAN İLHAN VEFA: ÇARŞI CADDESİ ŞEHİT ÖZCAN İLHAN CADDESİ OLDU

SULTANGAZİ’DE YAZ AYLARINDA KİTAP KAFELER RENGARENK

BAYRAMPAŞA'DA YÜZME HAVUZU ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK

SABRİ ŞENEL: "RUHBAN OKULU’NUN AÇILMASI DOĞRU DEĞİLDİR”

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BAŞLADI: KONYA'DA İLK GÜN HEYECANI

EYÜPSULTANLI ÇOCUKLARIN SÜNNET İŞLEMLERİ BAŞLADI

MALATYA'DA SABAH SAATLERİNDE KORKUTAN BİR DEPREM

TOPLU ULAŞIMA YİNE ZAM GELDİ. YENİ TARİFE BELLİ OLDU

12. YARGI PAKETİ KABUL EDİLDİ

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

SULTANGAZİLİLER 15 TEMMUZ’DA YİNE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

YUNUS EMRE GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

BAYRAMPAŞA’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMALARI

YILLAR GEÇSE DE KAÇAMIYOR: BAYRAMPAŞA'DA 12 YIL ÖNCEKİ CİNAYET, DNA İNCELEMESİYLE ÇÖZÜLDÜ.

ABDULLAH ÖZDEMİR: 15 TEMMUZ, LİDERİNE İNANAN MİLLETİN BÜYÜK ZAFERİDİR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MEHMET CEYLAN

Haber Editörü

MEHMET CEYLAN

mceylan4262@gmail.com
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
Reklam