Tarih: 10.01.2023 14:05

BAYRAMPAŞA’YA KÜTÜPHANE VE PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Türk edebiyatının önemli yazarlarından geçiren merhum Sâmiha Ayverdi'nin adının verildiği kütüphane açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu, “Keşke memleketimizin her anında gelişmeyi, iyileşmeyi, düşünce dünyasını, edebiyatı, kültürü, sanatı, teknolojiyi, endüstriyi konuşabilsek; Türkiye'nin gündemi bunlarla dolu olsa. Ama ne yazık ki gündemimiz, çok üzücü ve boş işlerle dolu” ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurum bünyesindeki 54’üncü kütüphaneyi Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi’nde açtı. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran ve ömrünü kültür aktarımıyla geçiren merhum Sâmiha Ayverdi'nin adının verildiği kütüphane ile aynı binada bulunan Cevatpaşa Psikolojik Danışma Merkezi de eşzamanlı olarak hizmete girdi. Gerçek ihtiyaçları karşılayan ve doğru işleri sunan bir anda olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Keşke memleketimizin her anında gelişmeyi, iyileşmeyi, düşünce dünyasını, edebiyatı, kültürü, sanatı, teknolojiyi, endüstriyi konuşabilsek; Türkiye'nin gündemi bunlarla dolu olsa. İşte o zaman, gerçekten ülkemizin geleceğinin daha emin bir süreci oluşturduğunu, sağladığını hissedebiliriz. Ama ne yazık ki gündemimiz; ama ülkemizin ama şehrimizin ama insanlarımızın gündemi, çok üzücü ve tabiri caizse boş işlerle dolu” dedi.   

 “NEREYE GİTSEM VATANDAŞLAR…” 

Kütüphaneyle birlikte açtıkları Psikolojik Danışma Merkezi’nin de önemli bir hizmet olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Psikolojik danışma merkezleri, üzücüdür ki, yoğun kent İstanbul'un ve yoğun gündemi olan ülkemizin insanlarının şu an en çok ihtiyaç duyduğu sağlık alanlarından bir tanesi. Bu noktada özellikle sayısının artırılmasını istiyorum. Çünkü nereye gitsem, vatandaşın arasına karışsam pazarda, çarşıda, bir kalabalıkta; insanlarımızın ama kendileri için ama çocukları için ama aileleri için talep ettikleri bir ihtiyaç. Sayısını artırdığımız bu tür alanlar, İstanbul'umuzun iyileşmesine de katkı sunuyor. Burada psikolojik danışma merkeziyle kütüphanenin yan yana gelmesi, bence iyi bir buluşma. Çünkü birinin tıbbi iyileştirici tarafı olduğu kadar, diğerinin de ilmi bir iyileştirici tarafı söz konusu” ifadelerini kullandı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —