Tarih: 25.02.2018 14:19

BAYRAMPAŞA´YA AK PARTİYE ŞÜKRÜ GÜLLE´Mİ GELİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İstanbul İlçelerinde yaşanan deprem sonrası şimdi gözler gidenlerin yerine kimler geleceğine çevrildi.

İstifa ettirilen 25 ilçelerden birde Bayrampaşa İlçesi. Bayrampaşa´da 3 yıldır ilçe başkanlığını sürdüren Kemal Oğuz Kıdıl, daha 1 dönem ilçe başkanı olmasına rağmen istifa ettirildi. 2007-2014 yılları arasında ilçe başkanı olan Cemil Yıldız´dan ilçe başkanlığını devralan Kemal Oğuz Kıdıl, Cemil Yıldız yönetiminde teşkilatlanma başkanlığı görevini sürdürüyordu. İlçe Başkanı adaylığı hem Cemil Yıldız, hem o zamanki İl Başkanı Aziz Babuşcu tarafından desteklenmiş, hatta Kemal Oguz Kıdıl´ın karşısına çıkan Bülent Kaplan´a Babuşcu´nun sert konuşması tepkilere neden olmuştu.

Cemil Yıldız ilçe başkanlığı görevini bıraksa da resmi bir görevi olmasa da hala Bayrampaşa´da etkili bir yeri var. Nerede ne yapılsa haberi var, bilgisi var ve etkisi var. Yılların bikrimi ile çevresinde de oluşmuş bir yapı var. Mutlaka yeni ilçe başkanının oluşmasında etkisi olacaktır.

Bu fotoğrafa baktığımız zaman aynı yapı içinde bulunan, geçmişte hem Refah ve Saadet partilerinde, hem de Hasa Parti kuruluşunda ve bu bölgede teşkilatlanmasında etkili olan, yine 2014 yerel seçimlerinde yapılan bir kurgunun içinde olan Şükrü Gülle´nin ilçe başkanı olabileceği kamuoyuna düştü.

Bayrampaşa siyasetinde ve protokolünde belli bir ağırlığı olan, hala Numan Kurtulmuş ekibi olarak bilinen Şükrü Gülle´nin ilçe başkanı olma olasılığının çok yüksek olduğu gelen bilgiler içinde.

Mevcut Yönetimde Teşkilat başkanı olan Ersin Saçlı´da ilçe başkanlığına adı geçenler arasında. İlçenin kuruluşundan beri teşkilatta görev alan Saçlının tavsiye edildiği de gelen bilgiler arasında.  

İhtimaller arasında Tekin Aksoy, Ali Hacınoğmanoğlu, sürpriz gibi görünmesine rağmen Meclis Başkanı Resim Bilgehan, Meclis Üyesi Üyesi Yavuz Aksoy ve İl Sağlık Komisyon Başkanı Ali Murat Duman listenin diğer köşesinde duranlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —