BAYRAMPAŞA’NIN TESİSLERİ TOLGA GÜNEŞ’E EMANET

Bayrampaşa Belediyesi, spor ve sosyal tesislerinin modern bir anlayışla işletilmesi amacıyla Bayrampaşa Yaşam Spor Tesisleri İşletmeciliği A.Ş.’yi (BAYSAŞ) kurdu.

TARİH: 26.02.2026 14:08
Son Güncelleme: 26.02.2026 14:11

Bayrampaşa Belediyesi, spor ve sosyal tesislerinin modern bir anlayışla işletilmesi amacıyla Bayrampaşa Yaşam Spor Tesisleri İşletmeciliği A.Ş.’yi (BAYSAŞ) kurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise ilçenin yakından tanıdığı önceki dönem meclis üyesi Tolga Güneş atandı.

Yeni kurulan BAYSAŞ; ilçedeki spor salonları, yüzme havuzları, fitness merkezleri, kafeteryalar ve sosyal yaşam alanlarının işletilmesini, organizasyonunu ve geliştirilmesini üstlenecek. Şirket, Bayrampaşalılara daha kaliteli ve erişilebilir bir spor ve sosyal tesis hizmeti sunmayı hedefliyor.

Spor camiasındaki tecrübesiyle bilinen Tolga Güneş’in, ilçedeki tesisleri canlandıracak önemli projeler üzerinde şimdiden çalışmaya başladığı bildirildi. Güneş önderliğindeki yeni yönetimin, Bayrampaşa’nın spor ve sosyal tesis vizyonuna yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

tolgagüneş
Ayşenur demir
6.03.2026 19:49:08
Bayrampaşa’da spor denildiğinde akla gelmesi gereken şey; disiplin, liyakat, emek ve gençlere fırsat sunan adil bir sistem olmalıdır. Ancak ne yazık ki uzun yıllardır ilçede spor faaliyetlerine bakıldığında bu anlayışın yerini çoğu zaman ahbap-çavuş ilişkileri almış durumda.

Kenan bozkurt
28.02.2026 18:48:50
Bayrampaşa’da spor denince akla bir dönem gerçekten bir şeyler geliyordu. Hüseyin Bürge döneminde ilçe en azından tesis, organizasyon ve sporcu desteği anlamında kıpırdanmıştı. Eksikleri vardı ama ortada bir vizyon, bir hareket vardı. Ancak Atila Aydıner dönemine gelindiğinde spor adeta kendi haline bırakıldı. Ne yeni bir tesis hamlesi, ne güçlü bir altyapı yatırımı, ne de gençleri heyecanlandıracak bir proje… Spor kulüpleri yalnız bırakıldı, tesisler bakımsızlığa terk edildi, var olan yapılar ise günün ihtiyaçlarına cevap veremez hâle geldi. Bugün Bayrampaşa Belediyesi’nin spor politikalarına baktığımızda karşımıza çıkan tablo ağırdır. İlçede spor; birkaç gönüllü antrenörün, fedakâr eğitmenin omzuna yüklenmiş durumda. Kurumsal destek zayıf, planlama yok, sürdürülebilirlik yok. Gençler için spor alanı üretmek yerine, mevcut alanların çürümesine göz yumuldu. Bu ilgisizlik sadece bir dönemlik hata değil; ilçeye dağ gibi bir sorun bırakmıştır. Altyapı çökmüş, tesisler eskimiş, kulüpler borçlu ve umutsuz. Spor, günü kurtarma anlayışıyla yönetildiği için bugün neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Spor; vizyon, disiplin ve uzun vadeli yatırım ister. Reklamla, tabelayla, günübirlik etkinlikle spor kalkınmaz. Eğer bir ilçe 20 yıl boyunca sporda yerinde saymışsa, bunun adı mazeret değil, yönetim zaafıdır. Bayrampaşa gençliği daha iyisini hak ediyor. Spor; birkaç kişinin koltuğunu koruma aracı değil, bir neslin geleceğidir. Ve bu gelecek ihmali affetmez.

Hasan keskin
28.02.2026 13:43:56
Söylenecek çok söz var ama bunların sözden anlayacağı yok

Orhan şanlıi
26.02.2026 17:03:40
Liyakat bittiği yerde spor da biter. Gençliği kaybeden bir ilçe geleceğini kaybeder.

Mahmut güngör
26.02.2026 17:01:50
SORUN YENİ ŞİRKET DEĞİL, SORUN ZİHNİYETTİR Bayrampaşa’da sporun geldiği nokta ortadayken, hâlâ yapısal makyajlarla çözüm üretileceği düşünülüyor. Ancak asıl mesele şudur: Sporu bilmeyenlerin spor yönetmeye çalışması. Bugün belediyenin spor politikalarına baktığımızda; • Liyakat yerine yakınlık, • Tecrübe yerine sadakat, • Emek yerine koltuk hesapları konuşuluyor. Spor camiasında yıllarını vermiş insanlar geri planda kalırken, spor alanında söz sahibi olmayan isimlerin karar mekanizmasında yer alması düşündürücüdür. Bayrampaşa bir dönem altyapısıyla, amatör kulüpleriyle, yetiştirdiği sporcularla örnek gösterilen bir ilçeydi. Bugün ise gençlerin sporla buluşma oranı düşmüş, kulüpler yalnız bırakılmış, tesisler verimli kullanılmaz hale gelmiştir. Sorulması gereken çok basit bir soru var: 2025 yılında Bayrampaşa ilçesinde hangi sportif başarılar elde edilmiştir? Eğer bir yönetici bu sorulara net ve somut cevap veremiyorsa, ortada ciddi bir planlama eksikliği vardır. Sorun sadece bir şirket kurmak değildir. Sorun; spor vizyonu olmayan bir anlayışın sistemi yönetmeye çalışmasıdır. Liyakat ortadan kalktığında; • Gençlik kaybeder • Kulüpler kaybeder • İlçe kaybeder Spor, masa başında değil; sahada, salonda, altyapıda inşa edilir. Eğer gerçekten bir “yeni vizyon”dan söz edilecekse, önce şu sorular cevaplanmalıdır: • İlçede sporun mevcut envanteri nedir? • Hangi branşlarda sürdürülebilir başarı hedeflenmektedir? • Altyapı planlaması kimler tarafından yapılmaktadır? • Karar mekanizmasında spor geçmişi olan kaç kişi vardır? Bayrampaşa’ya dışarıdan gelen her isim kötü değildir; mesele dışarıdan gelmek değil, sporun ruhunu bilmemektir. Bu ilçe, spor emekçilerini tanır. Bu ilçe, gerçek hizmet ile koltuk mücadelesini ayırt eder. Gençlik üzerinden yapılan her hatalı planlama, telafisi zor kayıplar doğurur. Eğer amaç gerçekten Bayrampaşa sporunu ayağa kaldırmaksa; • Şeffaflık • Hesap verebilirlik • Liyakat • İlçenin kendi değerlerine sahip çıkmak temel ilke olmalıdır. Aksi halde sadece isimler değişir, sorunlar kalır. Bayrampaşa’da gençlik bitmesin, spor bitmesin istiyorsak; önce zihniyet değişmelidir.

Mücahit Altun
26.02.2026 14:26:26
Bayrampaşa’da sporun mevcut durumu ortadayken, yeni bir şirket kurarak sorunların çözüleceğine gerçekten inanıyor muyuz? Bayrampaşa Belediyesi tarafından kurulan BAYSAŞ ve yönetimine getirilen Tolga Güneş ile birlikte “yeni bir vizyon” söylemi dile getiriliyor. Ancak sorulması gereken temel soru şudur: Bayrampaşa’da spor 20 yıl boyunca kimlerin yönetimindeydi? Bugün gelinen noktada sorunlar varsa, bu sorunların sorumluluğu kime aittir? Yirmi yılın sonunda mı bir “kurtarıcı” bulundu? Yoksa mesele gerçekten sporun gelişimi mi, yoksa yeni bir yapı üzerinden kadrolaşma mı? Bu ilçe küçük bir ilçe değil. Bayrampaşa’nın kendi içinden yetişmiş, spora emek vermiş, ilçenin değerlerini bilen birçok insanı var. Neden sürekli dışarıdan isimlerle yol alınmak isteniyor? İlçenin öz evlatları neden geri planda bırakılıyor? Yeni bir şirket demek; • Genel müdür • Müdür yardımcıları • Muhasebe kadroları • İdari personel demektir. Bu yapı gerçekten hizmet için mi kuruluyor, yoksa yeni bir istihdam alanı mı oluşturuluyor? Yarın çıkıp “belediyede fazla personel var” denildiğinde, bu fazlalık kimler olacak? Açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı varsa, bu soruların da açık cevapları olmalıdır. Bayrampaşa sporla anılan bir ilçeydi. Bugün spor tesislerinin doluluk oranı, altyapı çalışmaları, amatör kulüplerin desteklenmesi gibi konular konuşulması gerekirken, şirketleşme üzerinden yeni bir sistem kurulması ne kadar doğru? Özüne dönmeyen yönetimler kalıcı başarı sağlayamaz. İlçenin değerlerini görmezden gelerek yapılan her hamle, uzun vadede güven kaybına yol açar. Bu bir karşı duruş değil; Bu, Bayrampaşa sporunun gerçekten gelişmesini isteyenlerin sorduğu samimi sorulardır. Bayrampaşa’da spor 20 yıldır kimlerin elindeydi? Bugün tesisler istenilen seviyede değilse, altyapı zayıflamışsa, kulüpler yalnız bırakılmışsa bunun sorumlusu kim? Yirmi yılın sonunda mı “kurtarıcı” bulundu? Eğer spor kötü durumdaysa bu bir itiraftır. Eğer iyi durumdaysa yeni şirket neyin ihtiyacıdır? Eğer amaç hizmetse, şeffaflıkla, liyakatle ve ilçenin kendi değerleriyle yol alınmalıdır. Aksi halde bu gidişatın iyiye gitmediğini söylemek zorundayız.

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

YENİDEN MHP İLÇE BAŞKANI OLARAK İBRAHİM YEŞİL ATANDI

MHP İLÇE BAŞKANI TARIK KARATAŞ VEDAMESAJI YAYINLADI

MUHTAR ADAYI SERKAN GÖCELERLİ GAZETEMİZİ ZİAYER ETTİ

İSTANBUL'DA HALK EKMEKDE DAYANAMADI ZAM YAPTI

İSTANBUL’DA 2026 BAĞIMSIZLIK YILI ETKİNLİĞİ: “MUTLULUĞU YAŞAMAK” PANELİNE YOĞUN İLGİ

KENDİSİNİ ANLATAMAYAN VE ANLAŞILAMAYAN ADAM: ATİLA AYDINER

"HASAN MUTLU’NUN SUÇU HALKIN OLANI HALKA VERMEKTİR"

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN 24 MADDELİK SERT MUHTIRA!

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAYRAMPAŞA’NIN TESİSLERİ TOLGA GÜNEŞ’E EMANET

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 33 17 8 8 19 59
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 33 10 13 10 -6 40
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27
  • Pazartesi 21.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 22.9 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.5 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı