https://www.atakansigorta.com/

BAYRAMPAŞA’DA RAMAZAN BİRLİK RUHUYLA YAŞANIR

Ramazan ayını bu yıl “Kardeşlik Ramazanı” temasıyla yaşatan Bayrampaşa Belediyesi, tüm yaş gruplarına yönelik etkinliklerle hem kültürel hem sosyal açıdan zengin bir program sunuyor.

TARİH: 20.02.2026 19:17
Son Güncelleme: 20.02.2026 19:26

Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın’ın öncülüğünde hazırlanan kapsamlı programlarla ilçe genelinde Ramazan’ın manevi atmosferi güçlü bir şekilde hissediliyor. Belediye, birlik, beraberlik ve paylaşma kültürünü güçlendirerek ilçede örnek bir Ramazan atmosferi oluşturmayı amaçlıyor.

Ramazan’ın yalnızca oruç tutulan bir zaman dilimi olmadığını vurgulayan Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, “Bu yıl Bayrampaşa’da Ramazan’ı çok özel bir anlayışla karşılıyoruz. Ramazan mottomuz ‘Bayrampaşa’da Kardeşlik Ramazanı,’ çünkü biz inanıyoruz ki Ramazan, sadece oruç tutulan bir ay değil; gönüllerin birleştiği, sofraların paylaşıldığı, kardeşliğin büyüdüğü mübarek bir zaman dilimidir.” ifadelerini kullandı.

40’TAN FAZLA ETKİNLİKLE DOLU DOLU RAMAZAN

Bayrampaşa Belediyesi, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 40’tan fazla yetişkin ve çocuk programını vatandaşlarla buluşturuyor. Kültürel etkinlikler, sahne programları, söyleşiler ve ailelere yönelik faaliyetlerle ilçe sakinleri Ramazan’ı dolu dolu yaşıyor.

Muratpaşa Mahallesi Sinema Sokak’taki etkinlik alanı, göz alıcı ışıklandırmalarla süslendi. Alana gelen vatandaşlar, Ramazan’ın sıcak ve samimi atmosferinde buluşuyor; çocukların neşesi, ailelerin birlikteliği ve komşuluk kültürüyle ilçede güçlü bir Ramazan iklimi oluşuyor.

“RAMAZAN RUHUNU HER YERE TAŞIYORUZ”

Etkinlik alanında ulusal basına konuşan ve vatandaşları Ramazan programlarına davet eden Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın şunları kaydetti:

“Biz Bayrampaşa’da Ramazan’ı sadece yaşayan değil, yaşatan bir ilçeyiz. Bizim için bu ay; komşunun kapısını çalmak, ihtiyaç sahibini gözetmek, büyüklerimizi hatırlamak ve çocuklarımızın hafızasında güzel anılar bırakmaktır. Sadece etkinlik takvimi hazırlamakla yetinmiyoruz; Ramazan’ın ruhunu sokaklarımıza, çarşılarımıza, evlerimize taşıyoruz.

Bu Ramazan Bayrampaşa’da kardeşlik var, paylaşma var, birlik ve beraberlik var. Amacımız; bu manevi iklimi birlikte yaşamak, toplumsal hassasiyetlerimizi güçlendirmek ve bu güzel geleneği gelecek nesillere aktarmak. Tüm komşularımızı Ramazan etkinlik alanımıza davet ediyor, bu kardeşlik sofrasında birlikte olmayı temenni ediyorum.”

OSMANLI GELENEĞİ TEMBİHNAME YENİDEN İHYA EDİLDİ

Bu yılki Ramazan çalışmalarının en dikkat çeken başlıklarından biri de Osmanlı geleneğinde önemli bir yere sahip olan Tembihname’nin yeniden ihya edilmesi oldu. Bayrampaşa Belediyesi tarafından hazırlanan Tembihname metni, esnaf ve kurumlara ulaştırıldı.

Tembihname; Ramazan ayının manevi ruhuna uygun olarak toplumsal hassasiyetleri hatırlatan, saygıyı, nezaketi, yardımlaşmayı ve kamu düzenini gözetmeyi öğütleyen köklü bir gelenek olarak öne çıkıyor. Gürültüden kaçınmak, ihtiyaç sahiplerini gözetmek, paylaşma kültürünü yaşatmak ve Ramazan’ın manevi atmosferine uygun davranmak gibi toplumsal sorumlulukları hatırlatan bu uygulama, ilçede ortak bir bilinç oluşturmayı hedefliyor.

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

AKIN, “YKS ÜCRETLERİNİ YİNE BİZ KARŞILAYACAĞIZ.”

SULTANGAZİ’DE RAMAZAN’IN İLK GÜNÜ COŞKUYLA KARŞILANDI

BAYRAMPAŞA’DA RAMAZAN BİRLİK RUHUYLA YAŞANIR

RAMAZAN’IN BEREKETİ EYÜPSULTAN’DA GÖNÜL SOFRALARINDA PAYLAŞILIYOR

TEŞEKKÜR VE TAZİYE

ÇOCUKLAR İLK ORUÇ İLK HEYECAN ESENLER’DE YAŞANDI

BAYRAMPAŞA’DA RAMAZAN FENER ALAYI VE MEHTERLE KARŞILANDI

İLK TERAVİH NAMAZINDAN SONRA BAŞKAN DURSUN’DAN SALEP İKRAMI

BAYRAMPAŞA’DA CAMİLER DEZENFEKTE EDİLİYOR

EYÜPSULTAN RAMAZAN ÖNCESİ IŞIKLARLA DONATILDI

HASAN MUTLU’DAN RAMAZAN AYI MESAJI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN “RAMAZAN-I ŞERÎF TEMBİHNÂMESİ”

BAYRAMPAŞA’DA TEPSİ TEPSİ BÖREKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

SULTANGAZİ’DE RAMAZAN BU YIL DA BİR BAŞKA

YENİ YAZARLARIMIZ VE 19. YIL GURURUMUZLA SİZLERLEYİZ!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ OPERASYONUNDA ÇELİŞKİLİ İTİRAFLAR VE ALGI YÖNETİMİ

RUMELİLER BİR ARAYA GELDİ: YÜCEL ŞEHİTLERİ 78. YILINDA DUALARLA ANILDI

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ, MHP HEYETİNİ AĞIRLADI

BAYRAMPAŞA’DA GURME LEZZET DURAĞI: PEYNİRCİ RIZA MİTİNG HAVASINDA AÇILDI!

SULTANGAZİLİ GENÇLER SAMSUN LADİK AKDAĞ KIŞ KAMPI’NDA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAYRAMPAŞA’DA RAMAZAN BİRLİK RUHUYLA YAŞANIR

İstanbul

20.02.2026

  • İMSAK 06:20
  • GÜNEŞ 07:45
  • ÖĞLE 13:23
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 18:51
  • YATSI 20:10

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12
  • Cuma 13.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.4 ° / 8.2 ° false
  • Pazar 6.8 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı