BAYRAMPAŞA'DA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

BAYRAMPAŞA

İSTANBUL'da düzenlenen operasyonlarda Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen toplam 315 göçmen yakalandı.

İSTANBUL'da düzenlenen operasyonlarda Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen toplam 315 göçmen yakalandı. Operasyonlarda göçmen kaçakçılığı ile ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri, Bayrampaşa,Bağcılar,Bahçelievler, Zeytinburnu  ve Arnavutköy'de çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, 6 ayrı operasyonda, yasadışı yollarla Türkiye'ye gelen ve minibüs, kapalı kasa kamyonet tipi araçlarla yurt dışına çıkmak üzere hazırlık yaptığı belirlenen  Pakistan, Afganistan,Suriye,Filistin, Bangladeş, İran uyruklu olmak üzere toplam 315 kişi yakalandı.

Operasyonlarda 4'ü minibüs ve bir kamyonette yapılan aramalarda, 8 adet cep telefonu, 6 can yeleği, 5  yağmurluk, 3 uyku tulumu, 2 deniz simidi, 7 oto iç lastiği ele geçirildi. Yakalanan 315 kaçak göçmenin sınır dışı işlemi gerçekleştirilirken 6 'si  göz altına alındı.

Öte yandan, çalışmaların devamında bir sosyal paylaşım sitesinde ellerinde silah ve kılıçlar paylaşımlar yaptıkları tespit edilen yabancı uyruklu kişilere yönelik Arnavutköy'de bir adreste yapılan aramada Afganistan uyruklu 4 kişi ile evini kiraya veren 2 kişi yakalandı.  



Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA' KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU