Tarih: 21.10.2020 15:11

Bayrampaşa'da denetimde çok sayıda malzemeye el konuldu!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’un meyve sebze ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan ve tüketicilerin sofralarına ulaşan meyve sebzelerin, sağlık ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde satışa sunulması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde halk sağlığını tehdit edecek hiçbir uygulamaya izin verilmiyor.

Hal Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Ekipleri ile ortak gerçekleştirilen denetimlerde; geri dönüşüm maddelerinden imal edilen ve meyve sebzelerin toptan satışlarında ambalaj olarak birden fazla kullanımı yasak olan tek kullanımlık kasaların yeniden kullanılması, ayrıca çeşitli ambalaj malzemelerinin standartlara uygunsuzluğu, izinsiz ürün satışı ve seyyar satış faaliyetlerine yönelik incelemelerde bulunuldu.

Çok sayıda malzemeye el konuldu

Tek kullanımlık kasaların bazı şahıslar tarafından mal almaya gelen perakendeci esnaftan toplanarak, mevzuata aykırı bir şekilde tekrar ambalaj olarak kullanılmasını sağlamak üzere üretici bölgelerine gönderildiği tespit edilirken, çok sayıda tek kullanımlık plastik kasaya el konuldu. Ayrıca 1 kamyonet çeşitli ambalaj malzemesi, 2 kamyonet izinsiz satılan yeşillik ürünleri, 1 adet tatlı tezgahına ve 1 adet simit tezgahına el konularak cezai işlem yapıldı.Hal tesisine giriş yapan kişilere maske denetimi yapan güvenlik birimleri şahısları sosyal mesafeye uymaları yönünde uyarıda bulundu. Ayrıca hal tesisi içerisinde dolaşan zabıta ve güvenlik ekipleri esnaflara sık sık sosyal mesafe kurallarını ve maske takma zorunluluğunu hatırlatarak uyarılarda bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —