BAYRAMPAŞA’DA BALKAN RÜZGÂRI ESTİ

BAYRAMPAŞA’DA BALKAN RÜZGÂRI ESTİ

Bayrampaşa Belediyesi ve Türkiye Bosna Sancak Derneği’nin birlikte organize ettiği, halk oyunları ve sevdalinka dinletisi etkinliği gerçekleştirildi.

Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, Adapark’ta Balkanlar’a ait halk oyunları gösterileri ve Sevdalinka dinletisi etkinliğinee Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanımız Prof. Dr. Sedat Ziyade, Önceki başkan Muhammet sancaktar, Yıldırım Mahalle Muhtarı Andan Liçina, ve vatandaşlar katıldı.

Adapark Amfi Tiyatro’da 500’ü aşkın katılımcının izlediği halk oyunları ve sevdalinka dinletisi etkinliği Bosna’dan gelen KUD "Biseri Bjelašnice” halk oyunları topluluğunun açılış gösterisiyle başladı. Programda Biseri Bjelašnice’nin gerçekleştirdiği 2 koreografi sonrasında Vardarın Üstünde Rumeli Folklor Derneği sahne aldı. Halk oyunları gösterilerinin akabinde Türkiye Bosna Sancak Derneği Sevdalinka Korosu birbirinden güzel sevdalinkaları misafirlere dinletti.

Programın sonunda tüm katılımcılarla birlikte büyük bir Çaçak oyunu gerçekleşti ve herkes gönlünce eğlenip keyifli vakit geçirdi.

Program verilen hediye ve plaketlerle son buldu.



Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA’ BALKAN RÜZGÂRI