KAS-DER Bayrampaşa Şubesi ?Çanakkale Zaferi ve Kastamonu? gecesi coşkulu geçti.
?Çanakkale Zaferi ve Kastamonu? gecesiyle Çanakkale zaferini ev şehitlerini anlamlı bir geceyle yaşayan ve yaşatan KAS-DER Bayrampaşa Şubesi Mehmet Akif Kültür Salonunu tıklım tıklım doldurdu.
Geceye Eski Bakanlardan Murat Başeskioğlu, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Hulisi Şentürk, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, KAS-DER genel Başkanı Orhan Gümüş, AK parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı Adına Başkan Yardımcısı Murat Uçak, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Remzi Albayrak, Eski İlçe Başkanı Hasan Mutlu, MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Yaşar Kaba, İYİ parti İlçe Başkanı Rafet Güler, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Acar, Şube Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Gece Nuriosmaniye Camii İmamı Fatih Karanın Kuran tilavetiyle başladı. KAS-DER Şube Başkanı Şaban Can ?Kurtuluş Savaşımızın şanlı destanında en anlamlı satırları yazan memleketimizin asil evlatları,sadece tarihe adlarını altın harflerle yazmakla kalmamış,aynı zamanda ülkemiz üzerinde emelleri olan sırtlan sürüsüne unutulmayacak dersler vermişlerdir? diyerek başladığı açılış konuşmasında; ?Bunun küçük bir nişanesi olarak Maraş´a Kahraman, Antep´e Gazi,Urfa´ya Şanlı unvanı verilmiştir. Hiç kuşkusuz bu soyut madalyayı en az bu kadar hak eden illerimiz arasında Kastamonu gelmektedir. Kastamonu, Çanakkale savaşında en fazla şehit veren illerin başında gelir.
Kastamonu ve Kastamonuluların Çanakkale ve Kurtuluş savaşında gösterdiği katkılar,vatan sevgisine örnek gösterilecek niteliktedir. Özellikle Kurtuluş savaşında cephane naklinde Kastamonu kadınlarının gösterdiği fedakarlık ve başardıkları büyük işler tam anlamıyla bir destan oluşturacak vasıftadır.
Türkiye´nin en çok şehit veren Kastamonu´nun Araç ilçesine bağlı Güzlük köyü, tam 25 kişiyi Çanakkale´de şehit vermiştir. ´Çanakkale Türküsü´ olarak bilinen ve "Çanakkale içinde vurdular beni" diye başlayan türkünün Kastamonu kaynaklı olması, Kastamonulu şehit sayısının fazlalığını belirten diğer bir göstergedir. Kastamonu demek, erliğin cinsiyet tanımadığı,yiğidin ve yiğitliğin zor günde ortaya çıktığı ve harmanlandığı bir memleket demektir.
Kastamonu ve Kastamonulunun Çanakkale´de gösterdiği yiğitlik ve kahramanlığı tescil etmenin bilgi ve belgeden ziyade, en somut ifadesi Kastamonu´nun her karış toprağı ve Kastamonu insanının yüzüne sinmiş manevi coğrafyasıdır. Çanakkale Zaferi , eşsizliğiyle tarihe sığmayan ,hepimize büyük gurur veren,millet olarak kudretimizi ihtiva eden bir destandır.
Milletimiz Çanakkale´de kanıyla tarihi, canıyla geleceği, şerefiyle bir ulusu kurtararak tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan zafer, yalnız tarihe yazılmakla kalmayıp milletimizin ruhuna da kazınmıştır. Milletimizin ruhuna kazınan bu şuuru gençliğe aktarmak en büyük görevlerimizden biridir.
KAS-DER Bayrampaşa şubesi olarak,milletimizin değerlerinin, birlik ve dirliğinin korunmasının günümüzün Çanakkale müdafaası olduğunu belirtiyor; Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümü vesilesiyle, Mehmet Akif Ersoy´un "Ey şehid oğlu şehid,isteme benden makber/Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber" diyerek müjdelediği aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz? dedi.
Eski Bakanlardan Murat Başeskioğlu, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Hulisi Şentürk, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, KAS-DER genel Başkanı Orhan Gümüş, yaptıkları konuşmada günün anlam ve önemi üstünde durdular.
Semazen Gösterimi, Kahramanlık Türküleriyle Mete Tafracı ve ekibi kahramanlık türküleriyle katılımcılara hoş saatler yaşattı.
Tarihçi İlyas Kara ise Çanakkale´yi anlatarak tarihe yolculuk yaptı.
Gece emeği geçenlere plaket töreniyle son buldu.