Geleceğe umutla bakmak, doğru projeler yapıp, doğru hayatı oluşturmak bilgi toplumu olmaktan geçer. Bilgi toplumu olmanın yolu da okul sıralarının dışında da okumak, araştırmak, edinilen bilgiyi hayata taşımak için sağlam alt yapı oluşturmaktan geçer. Bayrampaşa Vakfı’da yıllardır verdiği aş evi hizmetine bilgi ağacı kervanını eklemek amacıyla bir proje yaptı. “Bayrampaşa Şehir Kütüphanesi” adıyla yapılan projenin tanıtım lansmanı yapıldı.
Tanıtım lansmanı toplantısına Çok sayıda siyasetçi, işadamı, STK yöneticisi katıldı.
Lansmanın açılış konuşmasını yapan önceki dönem Bayrampaşa Belediye Başkanı ve AK parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, “Kitap karıştırmayan ortalığı karıştırır” diyerek başladığı konuşmasında, “Bu anlamlı sözden hareketle şikayet etmek yerine çözüm üretmeyi gaye edinmiş yol arkadaşlarımızla, yetki verdiğiniz vakıf yönetim kurulundaki kardeşlerimizle birlikte bugün burada bitmek bilmeyen heyecanımızla Bayrampaşa Vakfı şehir Kütüphanesi projesi ile Ufuklara, güzelliklere, iyiliklere yelken açıyoruz.” Dedi. Katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Kütüphanenin sunumunu yapan önceki dönem AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız ise kütüphane ile ilgili teknik bilgiler verdi.
Protokol konuşmalarında Bayrampaşa’nın böyle bir eksiğinin giderilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.
BAYRAMPAŞA VAKFI 1996 YILINDA KURULDU.
1996 Yılında kurulan Bayrampaşa Vakfı bu güne kadar aşevi hizmetiyle Bayrampaşa’lılara hizmet vermekteydi. Bayrampaşa Vakfı şimdide eğitim alanında bir projeye atmaya hazırlanıyor. Yapılan lansman toplantısıyla tanıtılan “Bayrampaşa Şehir Kütüphanesi” sonrası mütevelli heyeti bir açıklama yaptı.
Bayrampaşa Vakfı mütevelli heyetinin açıklaması şöyle;
“Bayrampaşa Vakfı bünyesinde aşevi oluşturularak, Her gün binlerce insana sıcak yemek yapılarak evlerine kadar dağıtımı yapılmaktadır.
Vakıf aşevi faaliyetini sürdürürken, eksikliğini hissettiği bir konuda, yaptığı istişareler sonucunda eğitim alanına girmeyi düşünmüştür.
Bayrampaşa’nın gençlerinin başka ilçelerdeki kütüphanelerden yararlanması üzerine, ilçede tespit ettiği metruk halde bulunan Kromaj diye bilinen fabrika binasını 10 + 10 yıl olarak kiralamıştır.
Bu alanda faaliyetleri, devlet ve belediyeler olarak yapıldığını görmekteyiz. Örnekleri içinde sivil olarak faaliyet gösterecek olması hasebiyle de, Bayrampaşa Vakfının yeri daha da önem arzetmektedir.
Kiralanan alan 3500 m2 olup, mevcut fabrika binası 1500 m2’dir.
Fabrika binasına kütüphane, derslikler, sunum odaları, küçük bir sinema salonu yapılacaktır.
Aynı anda 400 öğrenciye ev sahipliği yapacak olan “Bayrampaşa Şehir Kütüphanesi” bünyesinde toplamda 10,000 öğrenci faydalanabilecektir.
Gençlerimiz kütüphanede çalışırken, diğer zamanlarında sınıflarda küçük gruplar halinde bir konu veya bir kitap üzerinde düşünürken tartışırken, bir film izleyecekler ve hatta derslerine yardımcı olacak takviye kurs alabileceklerdir.
Ev ortamında ders çalışma veya okuma imkanı bulamayan, zamanlarını yanlış yerlerde geçirmek zorunda olan gençlerimizi bu sıcak yuvada ağırlamak istiyoruz.
Onlara burada zaman geçirirken çaylarını ve sıcak çorbalarını da ücretsiz olarak dağıtacağız.
Dijital kütüphane oluşturularak da hizmetlerine sunacağız.
Yine kendilerini başka alanlarda geliştirmek isteyen gençlere, sinema kulübü, fotoğrafçılık kulübü, tarih kulübü, müzik kulübü gibi zaman içerisinde geliştireceğimiz alanları da hazırlayacağız.
İstanbul’un en önemli sorumluluk projelerinden birisi olacak olan “Bayrampaşa Şehir Kütüphanesi” tanıtım programına iştiraklerinden dolayı saygıdeğer basın mensuplarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, meclis üyelerine, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine, okul müdürlerine, belediye müdürlerine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve işdamlarına canı gönülden teşekkür ederiz.”