Tarih: 23.10.2023 09:47

BAYRAMPAŞA TASARIM MERKEZİ AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıya Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nde  (BAYGEM) yapılan toplantıya Bayrampaşa halkı da davet edildi. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner bilim ve teknolojinin geliştirilmesi için verdikleri desteklerden bahsederek konuşmaya başladı. Atila Aydıner, “ Birçok üniversitelerle beraber projeler gerçekleştirdik. Gençler, bilgiye ve bilime koşmanız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin çocukları her alanda başarılı olmalıdır.” Dedi. Gençlerin çok çalışmalarının gerektiğini vurguladı. Emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

BİZİM İÇİN BÜYÜK, TÜRKİYE İÇİN KÜÇÜK BİR ADIM

Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel katılan herkesi selamlayarak konuşmasına başladı. “ Neil Armstrong’unda dediği gibi ‘Benim için büyük, insanlık için küçük bir adım’. Bu Bayrampaşa Tasarım Merkezi’mizde büyük projelerin bir küçük başlangıcı. Bu proje ile gençlere çok önemli değeler kazandırıyoruz.” Dedi. Çocukların ve gençlerin teknolojiye olan yeteneklerinden bahsetti. 

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Erkam Tüzgen, “ Bayrampaşa Belediyesinin desteklediği Bayrampaşa Tasarım Merkezi hem İstanbul hem Bayrampaşa için hayırlı uğurlu olsun. Bu tür tasarım merkezlerinin oluşturulması hem ekonomik açıdan hem de sosyal açıdan gençlerimizi ileriye doğru götürmektedir. İstanbul Kalkınma Ajansı olarak bu tür projelere her zaman destek veriyor olacağız.” Dedi.

Konuşmalarının ardından Bayrampaşa Tasarım Merkezi için kurdeleler kesildi. Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen tasarım merkezini gezdi.  Atölyeleri gezip yapılan çalışmaları incelediler.

Baskı Atölyelerinde öğrenciler 3 Boyutlu taramalar yaparak eşyaların modellerini sanal ortama aktarabiliyorlar. Modelleri ardından 3 boyutlu yazıcılar ile çıkararak kullanışlı hale getirebiliyorlar. Ayrıca baskı cihazları sayesinde t-shirt, şapka, bardak üzerine istenilen tasarımı basarak hazırlayabiliyorlar .Aynı zamanda yeşil perde, çekim çadırları ile ürün çekimleri de yapabiliyorlar. Ürünlerinin tasarım ve üretimlerinin birçok aşamasını bu tasarım merkezinde gerçekleştirebiliyorlar. Aynı zamanda Mac Laboratuvarında öğrenciler dijital ortamda tasarımlar hazırlayabiliyorlar. Böylece hem 2 boyutlu tasarımlar hem de 3 boyutlu tasarımlar oluşturarak isterlerse baskı isterlerse 3 boyutlu model şeklinde ürün elde edebiliyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —