BAYRAMPAŞA – PİRLEPE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Pirlepe Belediyesi ile Bayrampaşa Belediyesi kardeş şehir protokolü için Bayrampaşa Belediyesi Meclisi’nde bir araya geldiler. Pirlepe Belediye Başkanı Borçe Jovçeski geniş bir heyet ile Bayrampaşa’mıza geldiler.

TARİH: 7.02.2023 12:46
Son Güncelleme: 7.02.2023 12:46

Pirlepeliler derneğinin çabaları sonrası bir sürte önce Bayrampaşa Belediye meclisi Pirlepe Belediyesi ile kardeş şehir olması için oybirliği ile onay almıştı. Belediye meclisinin aldığı bu onayı protokol anlaşması yapmak için Pirlepe Belediye Başkanı Borçe Jovçeski ve heyeti Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e misafir oldu. Kardeş belediyeler Bayrampaşa Belediye meclisi 6 Şubat oturumuna katılar protokol anlaşmasını yaptı.   

Her iki belediye başkanı Bayrampaşa Belediye Meclisinde birer konuşma yaptıkları bu anlamlı günde kardeşlik vurgusu yaptı. Kardeşlik vurgusu her iki belediyede de ortak kökten gelmiş vatandaşların yaşıyor olması büyük önem arz ediyor. 

Türkler  Osmanlı Devleti 14. Yüzyılın sonralarından beri orada varlığını sürdürmektedir. Günümüzde de kültürüyle orada yaşamaktadır. Diyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Pirlepe’de yoğun bir Türk nüfusu yaşamaktadır. Pirlepe’nin Kanatlar köyünde 1200-1300 civarında Türk yaşamaktadır. Elekler ve Budaklar köylerinde de 300’e yakın Türk yaşamaktadır. Ayrıca şehir merkezinde de benzer bir nüfus olduğunu ifade ettiler.

Bayrampaşa, demografik olarak Balkan kültürünü, nüfusunu ve tarihini barındıran bir şehirdir. 1912 yılından itibaren Bayrampaşa’ya göç eden Rumeli vatandaşlarımız özellikle ilk olarak Vatan mahallesine ve devam eden süreçte Terazidere ve Orta Mahallesi’ne devamında da diğer mahallelere göç etmişlerdir. Yugoslavya’nın parçalanmasıyla birlikte Türkiye’ye gelen yeni bir göç süreci yaşandı. Bu göçler özellikle Yıldırım Mahallesi’ne yerleşmişlerdir. Böylece Bayrampaşa’mızda Rumeli ve Anadolu kültürü bir arada gelişmiş, yaşamış ve temsil edilmiş oldu” dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner sözlerine şöyle devam etti.  “Bayrampaşa Belediyesi’nin Balkanlar’da tanınmış olduğunu ve iz bıraktığını ifade etti. 15 yıldır Ramazan aylarında Balkanlar’a Bereket Konvoyu ile ulaştı. Bu konvoylarla birlikte, kardeşliğimizin sınır tanımaz oldu. Makedonya’nın çeşitli yerlerinde yapılan iftarlar ile iz bıraktık.”

Pirlepe Belediye Başkanı Borçe Jovçeski Bayrampaşa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Uzun yıllardır devam eden işbirliğinin resmi hale gelmesinin sevincini yaşadığını belirtti. Başkan Borçe atılacak imza ile kardeşliğin resmiyete kavuşuyor olmasına değinerek “Bizim dedelerimizden gelen bir kardeşliğimiz olduğunu herkes bilir. Bu kardeşlik yıllardan beridir devam etmektedir, her koşulda birlikte yaşadık ve yaşayacağız” dedi.

Kahramanmaraş’taki depreme de değinen başkanlar alınan haberle sarsıldıklarını ve üzüldüklerini ifade etiler. Pirlepe Belediye Başkanı Borçe, “Makedonya Cumhuriyeti'nin en büyük yüzölçümüne sahip Belediyesi olarak bizler de elimizden gelecek her türlü yardıma hazırız.” Dedi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de şu anda acısını paylaştığımız büyük bir deprem ile karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Konuşmasına devam eden Aydıner, “1999 depreminden sonra ikinci büyük depremi 10 vilayette birlikte yaşadık. Bayrampaşa Belediyesi olarak elimizden gelen yardımı yapma gayretiyle mücadele edeceğiz. Bu bizim asli görevimizdir. Dolayısıyla diğer belediyelerimiz de aynı çalışmayı yapacaklardır.” dedi.

Başkanların konuşmaları sonrasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından Pirlepe Belediye Başkanı Borçe Jovçeski’ye Bayrampaşa’nın temsili anahtarı verildi. Pirlepe Belediyesi Başkanı Borçe Jovçeski, Pirlepe filaması eşliğinde Aydıner’e bir plaket takdim etti. Sonrasında iki belediyenin meclis üyeleri eşliğinde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Meclis Toplantısına, AK parti İlçe Başkanı Ersin saçlı, CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, Bayrampaşa Rumeli balkan Dernekler Platformu Başkanı sadettin Kurtuluş, Pirlepe Dernek Başkanı Muammer kütük, Pirlepe önceki dönem Başkanı İrfan Beşkardeş,   Kanatlar derneği Önceki Dönem Başknaı ve Yeşilay yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çalışkan ve çok sayıda misafir katıldı.

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA PİRLEPE KARDEŞ ŞEHİR

MİLLİ TAKIM ABD’Yİ YENDİ DÜNYA KUPASI’NA VEDA ETTİ

İBB’DEN DOPDOLU BİR KARNE ŞENLİĞİ

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAYRAMPAŞA – PİRLEPE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.3 ° Güneşli