BAYRAMPAŞA MERKEZ CAMİİ'NİN ENKAZINI İBB KALDIRDI

BAYRAMPAŞA MERKEZ CAMİİ

Bir süre önce depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Bayrampaşa Hoca Hayri Efendi merkez camii yıkılmıştı. Molozunu Abdul Fettah Dindar’ın gayretleriyle İBB’nin iş makinaları kaldır.

Geçtiğimiz yıl tadilatı başlanan sonra depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktıktan sonra bir süre önce yıkılan Bayrampaşa Hoca Hayri Efendi Merkez Camiinin molozları duruyordu. Vakıf yöneticileri Bayrampaşa Belediyesine müracaat etti ama Bayrampaşa Belediyesi bunu kaldıramayacakları cevabını aldıktan sonra İBB’ye baş vurdu kısa sürede İBB bu müracaata kayıtsız kalmadı Camiinin molozunu kaldırdı ve hafriyatını da alacağı belirtildi.

İBB ve Bayrampaşa CHP Meclis Üyesi Abdul Fettah Dindar gayretleriyle, Vakıf Başkanı Selim Uzun’un,  Bayrampaşa Müftüsü Recep Eren’in dilekçeleri, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel’in oluruyla İBB’ye müracaat edildi. İBB İş makinalarını gönderdi döküm arazisini açtı Merkez Camiinin molozları kaldırıldı. Kazı harfiyatını da kaldıracağı belirtildi. Vakıf Başkanı Selim Uzun gazetemize yaptığı açıklama da Başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Abdul Fettah Dindar’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.