BAYRAMPAŞA MECLİS ÜYELİĞİNDEN SUMBAS NOTERLİĞİNE

BAYRAMPAŞA MECLİS ÜYELİĞİNDEN SUMBAS NOTERLİĞİNE

Bayrampaşa Belediyesi CHP Meclis Üyesi Av. Fatoş Serin Osmaniye, Sumbas ilçesi noteri olarak 13 Nisan 2023 Perşembe (bugün) hizmete başladı.

2019 yerel seçimlerinde CHP listesinden Bayrampaşa belediye meclis üyesi seçilmiş, geçen dört yıllık süre içinde önemli konularda görüş belirtmiş, önergeler vermişti. Geçtiğimiz yıl grup sözcülüğü de yapan Av. Fatoş Serin 2019 yılında 2018 yılının faaliyet raporunda mecliste yerini almış, 2022 yılının faaliyet raporunda da istifa etmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan Nisan ayı 3. Oturumda meclis başkanlığına istifa dilekçesini vererek yeni görevi için meclise veda etmişti.

Adalet Bakanlığı, Türkiye genelinde noter bulunmayan 45 il merkezine bağlı 78 ilçede daha noterlik kurulmasına karar verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzaladığı kararla 89 yeni noterlik ihdas edilirken, 78 ilçede ilk defa noterlik kurulmuş oldu. Yeni adımla birlikte Türkiye’de noter olmayan ilçe kalmayacak kapsamında Sumbas’a Noter hizmetine kavuştu.

Bayrampaşa Meclis Üyesi Av. Fatoş Serin tarafından hizmete açılan Sumbas Noterliği, Döğenli Mahallesi Sumbas Belediyesi Düğün Salonu Karşısı Hükümet Caddesi’nde hizmet verecek.

Dört yıl boyunca Bayrampaşa Belediye Meclisinde hizmet veren her daim önemli öneri ve fikirlerini de gazetemizde paylaştığımız Av. Fatoş Serin’e Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak yeni bölgesi ve yeni işinde başarılar dileriz.

Mehmet Ceylan