Tarih: 29.06.2024 10:49

BAYRAMPAŞA KENT KONSEYİ BAŞKANI YALÇIN KAYA

Facebook Twitter Linked-in

03.07.2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesi ve 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan (06.06.2009 tarih ve 27250 sayılı Resmi Gazete ile değiştirilen) Kent Konseyi Yönetmeliği gereği yerel seçimler sonrası üç ay içinde genel kurlu yapılarak “kent Konseyi” seçimi yapılır.

31 Mart yerel seçimleri sonrası oluşan Bayrampaşa Belediyesi yeni yönetimi Kent Konseyini de yeniledi. Seçim sonrası üç ay içinde yapılması gereken genel kurulu 81 Delegeden, 62 delegenin katılımıyla yapıldı. Av. Yalçın Kaya ve İbrahim Koldamca’nın aday olduğu Kent Konseyi başkanlık yarışının ilk  turunda Av. Yalçın Kaya 49, İbrahim Koldamca 13 oy aldı. Tüzük gereği ikinci tura gitmesi gereken başkanlık yarışı adaylardan İbrahim Koldamca’nın yarıştan çekilmesiyle seçimler sonuçlandı. 49 Oy alan Av. Yalçın Kaya Bayrampaşa Kent Konseyi Başkanı oldu.

Kongrenin açılışını Belediye Başkanı Hasan Mutlu yaptı. Açılışta konuşan Hasan Mutlu; “Bayrampaşa için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz var. Biz mazeret değil, maharet üreteceğiz. Tüm paydaşlarımızla bir arada olarak ‘Yaşanılabilir bir Bayrampaşa’ diyecek, ortak akıl ile kentimizin sorunlarını çözeceğiz. Gerçekleşen seçim sonucunda Bayrampaşa Kent Konseyi seçilen yönetimi şimdiden kutluyor başarılar diliyoruz” dedi.

Hasan Mutlu konuşmasından sonra verilen divana heyetini delegelerin oylarına sundu. Oy birliğiyle Divan başkanlığına, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Adnan Licina, katip üyeliklere Muratpaşa Mahallesi Muhtarı Enver Keleş ve Tülay Tahmaz seçildi.

Divan heyetinin seçilmesinden sonra kongreye başlandı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından başkanlık seçimlerine geçildi.

Belediye yönetiminin desteklediği Av. Yalçın Kaya, bir grubun desteklediği İbrahim Koldamca aday oldu.

Adaylar kendilerini tanıtan birer konuşma yaptı. Yalçın Kaya sadece kendisini tanıtırken, İbrahim Koldamca uzunca bir konuşma yapmaya başladı, divan tarafından konuşmaların uzun olmaması gerektiği uyarısı üzerine konuşmasını yarıda kesti. 

Kongrede Mali Müşavir Süleyman Bilge’de bir konuşma yaptı

Birinci tur oylamada Av. Yalçın Kaya 49, İbrahim Koldamca 13 oy aldı. Tüzük gereği ikinci tura gitmesi gereken başkanlık yarışı adaylardan İbrahim Koldamca’nın yarıştan çekilmesiyle seçimler sonuçlandı, Yalçın Kaya başkan seçildi.

Başkanlık seçiminden sonra yönetim kurlu seçimi yapıldı. Yönetim 7 Asıl, 7 yedek üyeden oluşuyor.

Seçimler sonrası yeni başkan Avukat Yalçın Kaya da kendisi ve yönetimi seçen genel kurul üyelerine teşekkür etti.  

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —