BAYRAMPAŞA GÖNÜLLÜLERİ BAYRAMPAŞA’NIN GELECEĞİNİ KONUŞTU

BAYRAMPAŞA GÖNÜLLÜLERİ BAYRAMPAŞA’NIN GELECEĞİNİ KONUŞTU

Seçimler öncesi Bayrampaşa’da sandık güvenliği için aktif görev alan Bayrampaşa Gönüllüleri biraraya gelerek yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Gazeteci Seda Türkoğlu’nun başkanlığında toplanan Bayrampaşa Gönüllüleri Platform toplantısına aralarında TKP, MHP ve CHP’li de olan, 21 yaş ile 51 yaş olan 15 kişi katıldı. 

Yaklaşık 2,5 saat sürdüğü toplantı sonrası yapılan açıklamada toplant5ıda çıkan ana başlıklar paylaşıldı.

* Herkes kısaca kendini tanıtıp “Nasıl bir Bayrampaşa istediğini” anlattı. İlçede gördüğü-yaşadığı sorunları dile getirdi. 

* Öne çıkan argümanlar; “Bayrampaşa’daki evimizi otel olarak kullanıyoruz, buraya sadece uyumaya geliyoruz”, “Sosyalleşecek ortamımız yok”, “Yeşil alan ve sosyal tesis eksikliği var”, “Sanayi bölgesine yakın”, “Bitişik nizam evler dolayısıyla deprem korkusu yaşıyoruz, acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var”, “İlçeler arası sosyo-ekonomik ve demografik eşitsizlik var”, “Artan kaçak göçmen nüfus güvenlik zaafiyeti yaratıyor”, “Sokak arasında yer alan konfeksiyonlar gürültü kirliliği yaratıyor, kaçak ekonominin ve işçi sömürüsünün de kaynağı oluyor” olarak sıralandı.

* Bir sonraki buluşmaya kadar olan süreçte BDG’nin mini bir vizyon-misyonunun belirlenmesi, çerçevesinin çizilmesi kararlaştırıldı. (Ben bununla ilgili mini bir taslak hazırlayıp önerinize sunacağım. Websitemiz de bitti gibi, oraya da ekleriz) Sayı arttıkça mahalle ya da gençlik, vs gibi komisyonların da kurulabileceği belirtildi.

BDG’nin maliyeti düşük, dikkat çekici ve ses getirici faaliyetler düzenlemesi de kararlaştırıldı. İlk etapta öne çıkan öneriler şu şekilde:

-Yaya ve engelli yoluna park eden araşlara, fosforlu renkte bir uyarı afişi asılması. (Şipşak tasarlayıp, bastırıp hepimiz cebimizde taşıyıp, uygun gördüğümüz araçların üzerine, sileceklerine bırakabiliriz; “BDG’den kırmızı kart: Yaya yoluna park ettiniz! Buradan bir engellinin geçişini engellediniz!” vs gibi sloganlarla...) 

-Işıklandırma sorunu olan ve özellikle kadınların geç saatlerde geçmekte zorlandığı (Fatih Parkı’nın oradaki sokaklar vs) sokaklar için Belediye’den ışıklandırma talep etmek

- Özellikle bu kavurucu sıcaklarda, herkes kendi mahallesinde teşkilatlanıp, sokak hayvanlarının yoğun olduğu yerlere ve kendi (ön-arka-yakındaki) sokaklarına su kabı bırakmak (Bu öneri toplantı sonrasında geldi)

-Darüşşafaka ve çocuk esirgeme kurumu gibi kurumları birlikte ziyaret etmek

-Panayır ya da sokak festivali gibi (örneğin tasarım ürünlerin sergilendiği) etkinlikler düzenlemek