BAYRAMPAŞA 4. BİLİM FESTİVALİ BAŞLADI

BAYRAMPAŞA 4. BİLİM FESTİVALİ BAŞLADI

Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi’nin geleneksel Bilim ve Teknoloji Festivali başladı. Etkinlik 19-22 Ekim arasında Muratpaşa Mahallesi Pazartesi Pazarı alanında 10.00-17.00 arasında herkesin ziyaretine açıktır.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde Robotik Kodlama, 3D Tasarım,  Sanat,  Kodlama, Astronomi, Elektrik-Elelktronik, gibi çok sayıda atölye yer alıyor.

GENÇLERİMİZİ BİLİM İLE BULUŞTURUYORUZ

Festivalin açılışına Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur katıldı. Açılış konuşmasında Dr. Soner Şenel, Gazze’de yaşanan olayları kınayarak konuşmasına başladı. “Bugün buralarda yapılan her çalıma bizim için değerli” diyen Dr. Soner Şenel, “Biz çocuklarımızın hayal etmesini ve gerçekleştirmesini istiyoruz.  Biz onlara altyapıyı hazırlıyoruz, onlar uyguluyorlar” dedi. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner “Bilim merkezimizde geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye sürdürüyoruz. 16 yıldır bu merkezde binlerce yavrumuzu bilimsel aktivitelerle buluşturduk. Çocuklarımızın hazırladığı özel projelerin önünü açtık; TÜBİTAK, üniversite ve diğer yarışmalara yavrularımızı göndererek dereceler elde ettik. Bu vesieyle Bilim Merkezi yöneticlerimizi ve bütün öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Projelerimiz, etkinliklerimiz ve festivallerimiz ile evlatlarımızı bilimin gizemli dünyası ile buluşturmaya devam edeceğiz.” Dedi.