178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

BAYRAMPAŞA, “15 TEMMUZ GURURU VE HÜZNÜNÜ BİRLİKTE YAŞADI

Bayrampaşa Kaymakamlığının “15 Temmuz Demokrasi gecesi” programı gerçekleşti. Programda duygusal anlar yaşandı.

TARİH: 16.07.2024 10:52
Son Güncelleme: 16.07.2024 21:00

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye için karanlık bir gece oldu.  Hain Darbe Girişimi Tüm ülkede vatandaşları sokağa, meydanlara döktü. Milli iradeye darbe vurmak isteyen hain güçlere karşı milletin vakarlı ve metanetli duruşu bir kez daha gösterdi ki, Türk milleti demokrasiden ve hürriyetten yana tavır aldı. 

15 Temmuz hain kalkışma sonrası 15 Temmuz günü, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak her yıl kutlanmaya başlandı.

Bayrampaşa Kaymakamlığı düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Bayrampaşa Atatürk Parkında yapıldı. Programa  Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gündüz Kalkan, Mehmet Demirok, Lütfi Kadıoğulları, Muhabere Albay Ömür Kösemehmet,  Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Ömer Erhan Konanç, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, Bayrampaşa Halk Eğitim Müdürü Lütfiye Özdemir, Bayrampaşa Müftüsü Recep Eren, Bayrampaşa Akparti İlçe Başkanı Ersin Saçlı, Bayrampaşa CHP İlçe Başkanı Alican Çam, Bayrampaşa Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ahmet Gürses, Bayrampaşa MHP İlçe Başkanı adına Teşkilat Başkanı Yasin Yıldırım Bayrampaşa Meclis Üyeleri,  Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar, Şehit Ümit Yolcu’nun anne-babası Müzeyyen ve Sadık Yolcu, Şehit Halil İbrahim Yıldırım’ın anne-babası Gazal ve Bahaddin Yıldırım, Gaziler ve Bayrampaşalı vatandaşlar katıldı. 

Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Barbaros Camii İmam Hatibi Eyüp Erdim Kuran tilaveti okuduktan sonra ve selaların ardından o gece yaşanan olaylar sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Programda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu; “15 Temmuz 2016’da gerçekleşen Hain Darbe girişiminde bir Çok vatandaşımız, Polis ve Askerlerimiz şehit oldu. Bu darbe bir gecede gerçekleşmedi ve öncesini araştırmak gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz gecesi kaybettiğimiz canlara Allah’tan Rahmet, Gazilerimize saygımı sunuyorum” dedi.

“HÜZÜNLÜ BİR GURUR VAR”

Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel ise; “15 Temmuz 2016’da Ülkemize hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız öncülüğünde ve halkın cesaretiyle engellendi. Türkiye olarak son 10 Yıl da iç ve dış güçlerin tehditleri altındayız. Bu ülkenin başbakanı Adnan Menderes 27 Mayıs 1960’da ilk Askeri darbede idam edildi. 12 Eylül Darbesinde siyasi cinayetler ve 28 Şubat Darbesin de  "irtica"ya karşı başlayan ordu ve bürokrasi sürecini ülkemiz yaşadı. Son olarak 15 Temmuz 2016’da Ülkemizde milletin iradesiyle seçilen cumhurbaşkanımızın şahsına, millet iradesiyle seçilen hükümete darbe girişimi yapıldı. Vatandaşlarımız, Bayrampaşa Çevik Kuvvetin önünde tanklarla ilerleyen hainlere karşı göğsünü siper etti ve o gece destansı mücadelemiz başladı. Tüm Bayrampaşalı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Kaymakam Dr. Soner Şenel konuşmasının ardından, Bayrampaşa Belediye Başkanı ile Şehit ailelerine çiçek taktimin de bulundu.

15 Temmuz Gazisi Bayram Ceylan’ın o gece yaşadıklarını kısaca anlatırken sesi titredi ve herkes o geceyi bir daha yaşamış oldu. 

15 Temmuz gecesine kadar Boğaz köprüsü olarak geçen ve o geceden sonra adı 15 Temmuz Şehitler köprüsü olarak değişen köprüye ilk Bayrağı asan Resul kavraz yaşadıklarını anlattı.

Program Bayrampaşa Müftülüğü İlahi grubu şehitler için ilahiler okudu. Bayrampaşa Muradiye Camii İmamı Osman Uygur Şehit şiirleri okudu. 

Bayrampaşa Tuna Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Burhan Aktaş, oğlu ile birlikte türküler söyledi.

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

İSTANBUL 2 EKİMDE RÜZGARA TESLİM OLUYOR

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN İSTANBUL HALCİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ'NE DAYANIŞMA ZİYARETİ

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ONKOLOJİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

SULTANGAZİ'DE SAHNE SENİN

GAZETECİLİKTE DURUŞUMUZ: TARAF OLMAK DEĞİL, ADALETİN YANINDA DURMAK

HASAN MUTLU DOSTLUK NİŞANESİ MEKTUPLARINIZI BEKLİYOR

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN CEM SULTAN CAMİİ'NDEN İHH ZİYARETİNE

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yurtdışındaki ilk durağı netleşti

Breza-94" Kitabı Bayrampaşa'da Tanıtıldı

İBB BAŞKAN VEKİLİ ARSLAN'DAN BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SAHADA: TÜM PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR SIFIRDAN YENİLENİYOR

BAYRAMPAŞA HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

KAPSAMLI SAHA TURU: BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN TESİSLERİ İNCELEDİ

DONALD TRUMP’DAN GAZZE İÇİN 20 MADDELİK BARIŞ PLANI

BAYRAMPAŞALI KADINLAR ÜRETİYOR PROJESİ

MAHMAUT ARIKAN: "YEREL BASIN GÜÇLENİRSE TÜRKİYE ŞEFFAF OLUR"

MİNİK URAS YAŞAMA TUTUNMAK İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

AK PARTİ'Lİ SAVCI SAYAN BAYRAMPAŞA’DA OLANLARA İSYAN ETTİ

ÇANKIRI YARENLER FESTİVALİ SULTANGAZİ’DE BAŞLADI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAYRAMPAŞA,  “15 TEMMUZ GURURU VE HÜZNÜNÜ BİRLİKTE YAŞADI

İstanbul

02.10.2025

  • İMSAK 05:30
  • GÜNEŞ 06:55
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 18:52
  • YATSI 20:11

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2
  • Perşembe 22.1 ° / 16.2 ° false
  • Cuma 22.5 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı