BAYRAMPAŞA 12. MAHALLESİNDE SENDE BİR ODA VER…

BAYRAMPAŞA 12. MAHALLESİNDE SENDE BİR ODA VER…

Suriye İDLİP’te yaşayan mazlumlara el uzatan İHH Bayrampaşa Şubesi yaptığı 12. Mahalle projesiyle mazlumları ev sahibi yapmak için kolları harekete geçti. İdlip’te Bayrampaşa’nın bir mahallesi olsun dedi.

Mazlumun halinden anlamak için mazlumun ne yaşadığını ya görmek lazım yada yaşamak. Sanırım yaşadığınız zaman daha iyi anlarsınız. Bu gün dünya üzerinde emperyalistlerin ve kötü, sorumsuz yöneticilerin sebep verdiği milyonlarca mazlum çok zor şartlar altında yaşamaktadır. İnancına, milliyetine, rengine bakmadan mazlumun yanında olmak önce insani, inanalar içinde Allah’ın emri İslami bir görevdir. Bu görevi çok iyi yapan, güvenilirliği gün geçtikçe artan kurumlar var. Bu kurumlar çeşitli projelerle mazlumun yanında olabilmek için çabalar sarfediyorlar. İşte o projelerden birini de bir çok projeye imza atan İHH Bayrampaşa Şubesi hazırladı.  

İHH Bayrampaşa Şubesi düzenlediği kahvaltılı toplantıda Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Senel, Belediye Başkanı Atila Aydıner’inde bulunduğu STK temsilcileri ve işadamlarına projeyi tanıttı.

Proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasında İHH Bayrampaşa Şube Başkanı Abdullah Hoşoğlu, “Suriye’de dondurucu soğuk, yağmur suları ve su baskınları benzeri hadiseler sebebiyle çadırlarda kalan insanların, insanı yaşamın olanaksız hale geldiğini” belirten Hoşoğlu; “Bayrampaşa’nın 12. Mahallesi Projesi kapsamında çadırların yerine briket evler inşa ediyoruz. Suriye’de yıllardır çadırlarda yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine 50 adet eve, bir cami, bir okuldan oluşan bir köy kuracağız. Sizleri de bu yardım seferberliğine davet ediyoruz. Gelin daha fazla insanın donarak ölmesine, binlerce insanın hastalanmasına ve ziyana uğramasına daha fazla seyirci kalmayalım” dedi. Hoşoğlu hazırlayacakları afişe kaymakamlık, belediye ve paydaş olan STK logolarını yapacaklarını belirtti.

İHH genel Koordinatörü Mesut Şen sade bir dille “Suriye bizim evimizin bir odası” diyerek konun önemli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Atila Aydıner ve Kaymakam Dr. Soner Şenel’de konuşmalarında mazlumlar için bu projenin mazlumlar için desteklenmesini istediler.

Toplantıya; toplantıda Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Senel, Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkan Vekili Senat Demirok, BATİAT Başkanı Bekir Taner Ateş, ilim Yayma vakfı Bayrampaşa Şube Başkanı Mustafa Hoşoğlu, Yeşilay Bayrampaşa Şube Başkanı Hüseyin Sevencan, pusula Derneği Başkanı Nazım Nasuhbeyoğlu, TUİK Genel Sekreteri İbrahim demir, İHH Genel Koordinatörü Mesut Şen, Kartaltepe Muhtarı Mustafa Onur ve işadamları katıldı.  



Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA . MAHALLESİNDE SENDE