BAYRAMPAŞA İÇİN KARAR VAKTİ: NİSAN 2026 MECLİSİ VE KUTUPLAŞMA SINAVI

Bayrampaşa’nın geleceği, bu irin dolu yapıların temizlenmesine ve ortak akıl ile hareket edilmesine bağlıdır.

TARİH: 5.04.2026 22:42
Son Güncelleme: 5.04.2026 22:45

Nisan ayı, Türkiye genelindeki tüm belediyeler için yoğun bir takvim anlamına gelir. Ancak Bayrampaşa Belediyesi için bu yılki Nisan ayı, rutin bir faaliyet döneminden çok daha öte, oldukça kritik ve belirleyici bir sürece işaret ediyor. Bilindiği üzere Nisan; belediyelerde faaliyet raporlarının oylandığı, encümen ve ihtisas komisyonu seçimlerinin yapıldığı "hesap verme" ayıdır.

2025’in Kaotik Mirası ve Mecliste Seçim Süreci

Bayrampaşa Meclisi’nin bu ayki mesaisi üç ana aşamadan oluşacak. Birinci oturumda başkan vekillikleri, encümen ve komisyon seçimleri yapılacak; müdürlüklerden gelen raporlar ilgili komisyonlara havale edilecek. İkinci oturumda bu raporlar karara bağlanırken, üçüncü oturumda ise belediyenin bir yıllık karnesi niteliğindeki faaliyet raporu görüşülerek oylanacak.

2025 yılı, Bayrampaşa siyasi tarihinde ilginç bir tabloya sahne oldu. CHP grubunun ağırlığıyla oluşan yönetim yapısı, 2026 yılı için yeniden oylanacak. Geride kalan yılı kimin iktidar kimin muhalefet olduğu belirsiz bir süreç olarak hatırlayacağız: 9 ay Hasan Mutlu başkanlığı, yaklaşık bir ay civarı İbrahim Kahraman ve iki ay civarı İbrahim Akın’ın vekil başkanlığı...

Hafızalardan Silinmeyecek Bir Yıl: İftiralar ve Operasyonlar

2025 yılı, Bayrampaşa için maalesef hayırla anılmayacak bir yıl olarak tarihe geçti. Siyasi rüşvet iddialarının, iftiraların, kirli pazarlıkların ve tuzakların havada uçuştuğu bu dönem, ilçedeki kutuplaşmayı en derin noktasına taşıdı. Çok sayıda insanın gözaltına alındığı ve tutuklandığı bu süreçte, adaletin terazisi hâlâ dengesini arıyor.

Henüz bir iddianame dahi hazırlanmamışken, ortaya atılan birçok iddianın asılsız olduğu gün yüzüne çıktı. Operasyonların siyasi bir ayağının olduğu artık açıkça görülüyor. Özellikle dikkat çekici olan nokta; bazı konularda asıl suç unsuru teşkil edebilecek kişiler gözaltına bile alınmazken, olayları önlemeye çalışanların hâlâ tutuklu bulunmasıdır. Kendi ağzıyla ikrar edenlerin serbest kaldığı, ancak yalanlar ifşa olmasına rağmen muhatapların içeride tutulduğu bir tabloda, kamuoyunun vicdanı huzur bulmuş değildir. İnanıyorum ki, yayın yasakları kalkıp gerçekler belgeleriyle ortaya çıktığında, bugün gülücükler dağıtanların makamlarında gururla oturanların uykuları kaçacaktır.

Meclisteki Yeni Dengeler ve Çetin Pazarlıklar

2026 Nisan ayı itibarıyla Bayrampaşa Meclisi hiç olmadığı kadar renkli bir yapıya büründü. Geçen yıl CHP, AK Parti ve MHP (Cumhur İttifakı) ekseninde dönen siyaset, bugün beş ayrı odağa bölünmüş durumda: CHP, AK Parti, MHP, DSP ve Bağımsızlar. Şu anki tabloya göre; yönetim vekil başkanlık yoluyla AK Parti’de bulunsa da asıl seçilmiş yönetim iradesi ve meclis çoğunluğu hâlâ CHP grubunda. Bu durum, meclis içindeki pazarlıkların ne kadar çetin geçeceğinin bir kanıtı. Dışarıdan bakıldığında CHP bir blok, diğerleri ise ayrı bir blok gibi görünse de bu dengelerin nasıl şekilleneceğini zaman gösterecek.

Kutuplaşmayı Yok Etmek İçin Tarihi Fırsat

2025'in yarattığı o kirli dedikodu ve iftira bulutunu dağıtmak için önümüzde büyük bir fırsat var. Başkan Vekili İbrahim Akın’ın tüm konuşmalarında, tesislerin "atıl bırakıldığı" iddiası üzerinden siyaset yapması artık toplumda karşılık bulmuyor. CHP’den istifa edenlerin nasıl istifa ettiğini bildiği halde, siyasi rüşvetle makam verildiği halde orada mutlu olmadılar bizi seçtiler gibi vatandaşa şirin görünmeyi çok kez denedi. Ama şu bir gerçek ki, Bayrampaşa’nın kahır ekseriyeti hatta AK Partililer bile bu durumdan rahatsız olduklarını açık beyan ediyorlar. Vatandaş artık huzurlu, eski Bayrampaşa günlerini özlüyor.

Bu kutuplaşmayı kırmak için Nisan meclisinde somut adımlar atılabilir:

Paylaşımcı Yönetim: Birinci başkan vekilliği bir partiden, ikinci başkan vekilliği diğer partiden seçilebilir.Temsilde Adalet: Dört kâtip üyelik meclisteki partilere dağıtılabilir ve komisyonlar dengeli bir yapıda kurulabilir.Çıban Başlarına Karşı Ortak Tavır: Geçtiğimiz dönemde mecliste "çıban başı" gibi davranıp irin toplayan odaklara karşı tüm partiler ortak hareket etmelidir.

Eğer bu sağduyu hakim olursa, Bayrampaşa Meclisi o eski ılımlı havasına kavuşur ve kutuplaşma tarihin tozlu sayfalarına gömülür. Bayrampaşa’nın geleceği, bu irin dolu yapıların temizlenmesine ve ortak akıl ile hareket edilmesine bağlıdır.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

ÖZLEM DEMİR’DEN PARTİLERE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

BAYRAMPAŞA İÇİN KARAR VAKTİ: NİSAN 2026 MECLİSİ VE KUTUPLAŞMA SINAVI

MAKSAT YEŞİL MİYDİ, HASAN MUTLU MU? DÜN KIYAMETİ KOPARANLAR BUGÜN NEREDE?

ARAŞTIRMA VE KÜLTÜR VAKFI MEHMET HANEFİ MAHİTAPOĞLU İLE DEVAM DEDİ

BİR BAŞARI HİKÂYESİ: ALFA DEMİR DÖKÜM

YEŞİLAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÖZLEM DEMİR’DEN MHP İLÇEYE ZİYARET

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR KAYMAKAM ÇİFTÇİ’YE ZİYARETTE BULUNDU

BAYRAMPAŞA’NIN GURURU CEMAL ÖZTÜRK’TEN ULUSLARARASI BAŞARI

BAYRAMPAŞA SİVASLILAR DERNEĞİ’NDEN 10 BİN ASKIDA EKMEKLİK DAYANIŞMASI

SIFIR ATIK GÜNÜ’NDE EYÜPSULTAN’DA ANLAMLI ETKİNLİK: “ATIK YOK, HAYAL GÜCÜ VAR”

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENTÜR’DEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN’A ZİYARET

YEŞİLAY'DAN UYARI: "SOSYAL MEDYA HEM BAĞIMLILIK OLUŞTURUYOR HEM DİĞER BAĞIMLILIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR"

BU GİDİŞAT SÜRDÜRÜLEMEZ! LİYAKAT YOKSA DEVLET ZAYIFLAR

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKIN’A ZİYARET

BAYRAMPAŞA MECLİSİNDE DENGELER DEĞİŞİYOR: BAĞIMSIZLAR DAĞILDI, AK PARTİ ÜYE SAYISI ARTTI

ÖZLEM DEMİR SAHAYA İNDİ: İLK DURAK AK PARTİ BAYRAMPAŞA

200. GÜN YÜRÜYÜŞÜ GÜZELDİ TRAFİK ENGELİ TEPKİ GÖRDÜ

MUHSİN YAZICIOĞLU BAYRAMPAŞA’DA DUALARLA ANILDI

BAYRAMPAŞA’DA ÇOCUK EĞİTİMİ İÇİN MEB İLE ORTAK PROTOKOL

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAYRAMPAŞA İÇİN KARAR VAKTİ: NİSAN 2026 MECLİSİ VE KUTUPLAŞMA SINAVI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 27 20 3 4 43 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 28 18 1 9 34 63
3.TRABZONSPOR A.Ş. 28 19 3 6 25 63
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 28 15 6 7 17 52
5.GÖZTEPE A.Ş. 27 12 5 10 12 46
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 27 8 7 12 -2 36
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 28 8 10 10 -10 34
9.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
10.CORENDON ALANYASPOR 28 6 8 14 1 32
11.TÜMOSAN KONYASPOR 28 7 11 10 -8 31
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 27 7 11 9 -5 30
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 28 7 14 7 -15 28
14.KASIMPAŞA A.Ş. 28 6 13 9 -13 27
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 28 6 15 7 -11 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 28 4 13 11 -29 23
17.İKAS EYÜPSPOR 28 5 16 7 -22 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 28 5 18 5 -22 20
  • Pazartesi 16.7 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 15.4 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / 9.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu