BAYRAMAPAŞA 23 ARALIK ŞEHİT ÇOCUKLAR İÇİ YÜRÜDÜ

BAYRAMAPAŞA 23 ARALIK ŞEHİT ÇOCUKLAR İÇİ YÜRÜDÜ

Bayrampaşa’da bulunun yaklaşık 20 STK zalim İsrail’in Gazze’de acımasız soy kırım katliamını başlattığı günden bu tarafa bir platform şeklinde birlikte hareket ederek her ortamda tepkilerini gösterdi.

Bazı anlar vardır göz yaşlarını tomurcuk tomurcuk göz kapaklarına gelip yutkunarak içinde akıttığın anlar. Dün Bayrampaşa öyle anlardan birini yaşadı.  Küçük çocuklardan, genç kızlara, genç erkeklere, genç annelerden babalara dünün gençleri ak sakallı dedelerden, ninelere hep bir ağızdan çıktı lanet naraları, hep bir ağızdan çıktı kurtuluş duaları, hep bir tempoda yürüdü yorgun ayakları.

Kundaktaki bebekten, kadınlara yaşlılara kadar acımasızca katleden, soy kırımı yapan insanlıktan nasibini almamış zalim, katil İsrail’e karşı göz yaşlarını göz kapaklarından içine akıtan yüreğinde ateş yanan insanlar. Bir nebze zalim İsrail’in yaktığı yangına karşı mazluma tulumbacı olabilmek için haykırdı, yürüdü dua etti, zalimi lanetledi.

23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Gününde ve Çocuk Şehit Rim’in doğum gününde Bayrampaşa Yıldırım meydanında toplanan yüzlerce genç yaşlı kadın erkek yüreğinde ateş yananlar, dualar ve lanet söylemleriyle uzun bir yol yürüdü. Yürüyüş Yıldırım meydanı, Ali Fuat Paşgil caddesinden eski Edirne asfaltı, tekrar meydan, Ali Fuat Başgil Caddesi, Yıldırım Muhtarlığı, Şehit Kamil Balkan Caddesi, Eski Lunapark meydanı, Avasköy Yolu, 50. Yıl caddesi Kocatepe caddesi Forum İstanbul’da son buldu.

Gür Sesleriyle İHH Bayrampaşa Şube Başkanı Abdullah Hoşoğlu, EDEP Temsilcisi Önder Nuri Atay katılımcıları önderlik ettiği. Tekbir sesleri ve Şehitler Ölmez vatan Bölünmez, Katil İsrail sloganlarıyla yapılan yürüyüşün son durağı Forum İstanbul önünde yapılan basın açıklaması, Kaptan Ahmet İmam Hatip Okulu Kuran Kursu öğrencilerinin gösterisi ve Bayrampaşa Müftüsü Recep Eren’in konuşması sonrası gökyüzüne salınan balonlarla son buldu.