BAŞKAN DEDETAŞ, VALİDE-İ ATİK MAHALLESİNİN SAKİNLERİYLE BULUŞTU
Tarih: 08.07.2024 19:20 Güncelleme: 09.07.2024 21:04

BAŞKAN DEDETAŞ, VALİDE-İ ATİK MAHALLESİNİN SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Dedetaş: “1999 Depremi'nden bu yana 25 yıl geçmiş, 25 yıldır Üsküdar'ın yüzde 15'i dönüşebilmiş”

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, “Mahalle Buluşmaları”mız kapsamında Valide-i Atik mahallesnin sakinleriyle bir araya geldi. Dedetaş, “1999 Depremi'nden bu yana 25 yıl geçmiş, 25 yıldır Üsküdar'ın yüzde 15'i dönüşebilmiş.” dedi.

Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen mahalle buluşmasına, Başkan Dedetaş’ın yanı sıra, Başkan yardımcıları Nazım Akkoyunlu ve Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin ile mahalle sakinleri katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgisi arasında salona alkışlarla giren Başkan Dedetaş, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları buluşmalarda şeffaf ve katılımcı sürece katkı sağladıklarına vurgu yaptı.

Sokak hayvanlarına ilişkin bir soruya Dedetaş, muhtarlara 15’er kilo mama temini ile başladıklarını kaydederek, “Komşularımızın sokaktaki patili dostlarımıza yetebilmeleri için mama desteği projesi ile başladık. Patili dostlarımızın özellikle sokaktan sahiplenilmesi konusuna çalışıyoruz. Gayet önemli ve bizim de yeni yasayla birlikte tedirgin olduğumuz bir konu.” dedi.

“KADIN SAĞLIĞI MERKEZİ ÖNCELİKLİ KONULARIMIZ ARASINDA”

Kadın Sağlığı Merkezi kurulmasını talep eden bir vatandaşa da Dedetaş, ”Vaatlerimizin içinde var, şu an çalışmaya başladık yer konusunda. Onun da müjdesini vermeyi bekliyoruz. ‘Emekliler Lokali’, ‘Kadın Sağlığı Merkezi’, ‘Kreşler’ gibi alanların Üsküdar'ın tamamına açık hizmetlere dönmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Kadın Sağlığı Merkezi’nin bu yıl içinde projelendirilmiş ve çalışmasına başlamış olacağımızı söyleyebilirim. Bu çok öncelikli konularımız arasında.” diye konuştu.

Başkan Dedetaş, çöp toplanması ile ilgili gelen soruya çok önemli bir konu olduğunu ve konunun daha sağlıklı yürütülmesi açısından çalışma yaptıklarını aktardı.

İşe alım süreciyle ilgili soru yöneltilen Başkan Dedetaş, “Dedik ki; göreve geldiğimizden itibaren, liyakatin önüne geçen hemşehricilik, dernekçilik, particilik gibi konuları bir kenara bırakacağız. Tamamen şeffaf, liyakate dayalı işe alım yürüteceğiz. Bu noktada aynı yerdeyiz. Şikayet ettiğimiz şeyleri tekrar edersek samimi olmayız. Temmuz ortalarında duyurularla birlikte yapacağız. İşe alımlarımız, web sitemizden duyurulacak, takip eden komşularımızın tamamına açık olacak.” ifadelerini kullandı.

Mahalleye özgü yeraltı talebinde bulunan bir vatandaşa Dedetaş, “Çengelköy otoparkında başladık biz ona. Yer üstündeki otoparkı İBB ile birlikte yer altına alma sürecine başladık. Üsküdar'ın otopark sorunu kesin, yer bulmakta zorlanıyoruz ve yeraltı ile çözmeyi istiyoruz zaten. Sadece yer altındaki problemimiz kazmaya başladıkça çıkan tarihi eserler ve süreçlerin yavaşlaması. Bu hassasiyetle bölge arıyoruz, çalışmalarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

“ÜSKÜDAR’IN TURİZM ROTASINI PLANLIYORUZ”

Üsküdar’ın turizm açısından çok zengin olduğunu ancak bundan faydalanamadığını dile getiren Dedetaş, “Üsküdar'ın turizm rotasını planlıyoruz. İnanç turizmi rotası, kültür rotası, aynı zamanda gastronomiyi de işin içine alacak rotalar planlıyoruz. Bir tanesi de Mimar Sinan rotası olacak. Mimar Sinan'ın eserlerinin ev sahipliği yapıyoruz fakat bir değer olarak bunu hissetmiyoruz. Daha gözle görülür şekilde rota çalışması yapıyoruz.” dedi.

“NEVMEKANLARI BİR BİR ELE ALIYORUZ”

Nevmekanların yanı sıra Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nin de çok fazla eksiği bulunduğuna dikkati çeken Dedetaş, şunları kaydetti:

“Bağlarbaşı'nda, özellikle Nevmekan'ın da içinde olduğu bir tasarım değişikliğine gideceğiz. O tasarım değişikliği sırasında makama ayrılmış yapıyı da oradan kaldıracağız, herkesin faydalandığı bir yer olacak. Biz de gitmek istersek masamızda oturur yemeğimizi yeriz, ayrı bir ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Daha efektif hale geçirmek üzere tasarım çalışmalarımız yapılıyor. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ni kış dönemine yetiştireceğiz, orası bittikten sonra da Nevmekan'ın tasarım sürecine başlayacağız. Kuzguncuk Nevmekan’ı bir hafta kadar kapattık. Orada da teknik problemler vardı. Çatı akmaları, yerlerde kaygan zeminler mutfakta sorun yaratıyordu. Böyle hem teknik olarak, hem estetik olarak dokunmamız gereken şeyler vardı. Nevmekanları o şekilde bir bir ele alıyoruz.”

Her pazar belli alanlarda ücretsiz “Pazar konserleri” planladıklarına değinen Dedetaş, film, tiyatro günleri düzenleyeceklerini, pek çok mekanda sürprizlerinin olacağını da belirtti.

“25 YILDIR ÜSKÜDAR’IN YÜZDE 15’İ DÖNÜŞEBİLMİŞ”

Kentsel dönüşümde ada bazlı dönüşümü desteklediklerini ifade eden Dedetaş, “Sosyal donatı dediğimiz alanlara kavuşmamız gerekiyor. Tek yapı ölçeğinde dönüştüremiyoruz. Mesela otopark sorununu tek yapı ölçeğinde çözemiyoruz, ada bazlı dönüşümler gerekiyor. Asıl sorun bu ekonomik şartlarda bu dönüşümü nasıl sağlayacağız? Çünkü 1999 Depremi'nden bu yana 25 yıl geçmiş, 25 yıldır Üsküdar'ın yüzde 15'i dönüşebilmiş. 25 yılda merkezi hükümet ve belediye işbirliği ile tüm yapı stokunun sadece yüzde 15'i dönüşebiliyor. Bu kadar zaman geçmiş yol alınamamış. Ekonomik şartlar git gide ağırlaşıyor.“ diye konuştu.

Hızlı tarama ekiplerini çoğalttıklarını bildiren Dedetaş, şöyle devam etti:

“Burada bizden önce oluşmuş 7 bin 500 başvurunun 4 bin 600 tanesinin tarama işlemleri yapılmamıştı. Ekipleri arttırdık. İBB ile ilk entegre olan ilçeyiz. Kent AŞ'ye gelerek projelerinizi nasıl dönüştürebileceğinizi, herhangi bir yapıya gebe kalmadan, aracılarla uğraşmadan, doğrudan teknik çözümlerin nasıl olacağını sorabilirsiniz. Üç ayda yaptığımız çalışmalardan biri, Kent AŞ'yi güçlü kılmak ve sizi müteahhitle baş başa bırakmamak. Belediyenin sorumluluğu da zaten bu işi alıp bütün süreçleri kendi yönetsin, binayı yıksın, binayı yapsın değil. En doğru çözümü sizler adına nasıl üretebileceğimize bakmak üzere Kent AŞ’nin yapısını güçlendirerek danışmanlık hizmeti alacağınız şekilde planladık. Belediyeye başvuru alarak süreçler devam ediyor. Temmuz ortasına doğru yeni ofislerle birlikte sizlere hizmet verecek, rahatlıkla danışabileceksiniz.”


GÜVENLİ OKUL PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

ANNE – BEBEK KÜTÜPHANESİ 1 YAŞINDA

BAYRAMPAŞA’NIN MÜLKİ AMİRLERİ BİR ARADA

BAŞKAN ÖZMEN NİŞANCI MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BESLENME SAATİ UYGULAMASI’NA ÖDÜL

KARDEŞLER KEMİK İLİĞİ NAKLİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

BAYRAMPAŞA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI

EYÜPSULTAN’DA 2024 -2025 KÜLTÜR SANAT EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

CHP BAYRAMPAŞA KADIN KOLLARI’NDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KARATE HEYECANI BAYRAMPAŞA’DA YAŞANDI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ GENÇLİK SPOR VE SAĞLIK MERKEZİ HIZLA YÜKSELİYOR

BAŞKAN MUTLU, KULÜPLER BİRLİĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAYRAMPAŞA’YA 4. SOSYAL TESİS

“BİR KOLEKSİYONER HİKAYESİ’NİN” TANITIMI EYÜPSULTAN’DA YAPILDI

"TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ" OKULU AÇILDI

RUMELİ TÜRKLERİ'NDEN AYDINER’E VEFA ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ÇİFTÇİ’NİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAYRAMPAŞA’DAKİ OKULLAR İÇİN GÜVENLİK TOPLANTISI

BAŞKAN MUTLU’DAN ZİYARETLER

İBB’DEN KADIKÖY’E BİR ÖĞRENCİ YURDU DAHA

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

20.09.2024

  • İMSAK 05:17
  • GÜNEŞ 06:43
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:32
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1