179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

BAŞKAN ÇALIK TÜRKİYE GÖÇ KONFERANSI’NDA KONUŞTU

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Beykent Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği 2025 Türkiye Göç Konferansı’nın açılış konuşmasını yaptı.

TARİH: 19.02.2025 13:00
Son Güncelleme: 19.02.2025 13:00

 

Başkan Çalık, “Göç gibi büyük bir meseleyi yönetmede, yerel yönetimlere de kaçınılmaz roller düşmektedir. Bu çok önemli bir planlama işidir. Göçün iyi yönetilmesi toplumumuzun huzuru ve toplumsal barış için hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı. 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Beykent Üniversitesi’nin 18-20 Şubat tarihleri arasında düzenlediği 2025 Türkiye Göç Konferansı’na katıldı. Konferansın açılış konuşmalarını Belediye Başkanı Çalık, İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel ve Prof. Dr. İbrahim Sirkeci gerçekleştirdi. Göç alanında uzman isimlerin, araştırmacıların ve politika yapıcıların bir araya geleceği konferansta, göç hareketlerinin çok boyutlu yapısının getirdiği zorluklar ve fırsatlar detaylı şekilde tartışmaya açılacak.

 

 

ÇALIK: GÖÇ İNSANLIĞIN EN BÜYÜK MESELELERİNDEN BİRİDİR

 

Konuşmasına göçün tarihin en önemli meselelerinden biri olduğunu vurgulayarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Göç, insanların hayatlarını, umutlarını ve hikâyelerini de beraberinde gittikleri yere götürdükleri bir süreç. Göç, toplumların yapısını değiştiren, kültürleri harmanlayan, bazen de toplumsal çatışmalara yol açan bir mesele. Sadece ekonomik sebeplerden dolayı ortaya çıkan bir olgu değil. Güzelliklerini de almak lazım. İpek Yolu boyunca gerçekleşen göçler; fikirlerin, dinlerin, hatta yemek tariflerinin de göç ettiği biz mevzu. Bugün Türkiye, dünyada göç meselesini en derinden hisseden ülkelerden biri. Dünyada ciddi bir göçmen karşıtlığının da yükselmekte olduğunu biliyoruz. Bunun temelinde ekonomik kaygılar, sosyal düzen endişeleri ve belirsizlik var. Göçün iyi yönetilmesi toplumumuzun huzuru ve toplumsal barış için hayati önem taşıyor. Türkiye, kendi vatandaşlarının haklarını ve refahını korurken, göçmenlerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönebilmesi için uluslararası düzeyde aktif bir rol üstlenmelidir. Ülkemize sığınan insanları, insan onuruna uygun bir şekilde konumlandırırken toplumsal uyumu ve yerel halkın beklentilerini de göz ardı edemeyiz” ifadelerine yer verdi. 

 

“Ülkemizin daha aydınlık ve umut dolu günlere bir an önce erişebilmesi için çalışmayı sürdüreceğiz”

 

Konferansta şehir plancısı bir belediye başkanı olarak konuştuğunun altını çizen Çalık, “Göç gibi büyük bir meseleyi yönetmede, yerel yönetimlere de kaçınılmaz roller düşmektedir. Bu çok önemli bir planlama işidir. Zira göçmenlerin ilk temas ettiği yer, yaşadıkları şehirler ve mahalleler oluyor. Bu yüzden, yerelde sunulan hizmetlerin kalitesi ve uyum çalışmaları önem taşıyor. Suriye iç savaşıyla beraber 2010’da ülkemize yönelen büyük göç dalgasından elbette Beylikdüzü de etkilendi.  İlçemizde yaklaşık 20 bin 250 kayıtlı mülteciye hizmet vermekteyiz. 2016 yılında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü altında Göç Hizmetleri Birimi’ni kurduk. Göç çok hassas ve etkin yönetilmesi gereken bir süreçtir. Doğru yönetildiğinde olumlu sonuçlar da elde etmek mümkündür. Umarım ülkemiz için daha aydınlık ve umut dolu günlere bir an önce erişiriz. Bizler bu uğurda çalışmayı sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

ÖNGEL: GÖÇ, DÜNYANIN TEMEL GÜNDEMİNİ OLUŞTURAN BİR KONU

 

Konferansta insanlık tarihinin temel problemlerinden biri olan göç üzerine bilimsel çalışmaların paylaşılacağını belirten Prof. Dr. Volkan Öngel, “Göç, Kavimler Göçü’nden beri dünyanın temel gündemini oluşturan, sosyoekonomik taraftaki başat konulardan bir tanesi. Göçe her zaman iki yönlü bakılır. Birincisi az da olsa olumlu ve güzel yanı, ikincisi de olumsuz yanları. Göç özellikle sosyoekonomik yapının bozulması ve altyapının hiçbir zaman yeterli olmamasının temel etkenlerinden biridir” şeklinde konuştu. 

 

 

SİRKECİ: BU KONFERANSIN GÖÇ ÇALIŞMALARI İÇİN YENİ UFUKLAR AÇACAĞINA İNANIYORUM

 

Prof. Dr. İbrahim Sirkeci ise “Göç olgusunun hem akademik hem de toplum nezdinde taşıdığı önemi ele almak, bunu anlamak ve bilgilerimizi paylaşmak için burada toplandık. Göç ve göçmenler çalışmaları açısından baktığımızda kritik bir dönemdeyiz Söz konusu göç olunca siyasetçilerin dili hep negatiftir. Bu sebeple Sayın Beylikdüzü Belediye Başkanı’na pozitif konuşması için teşekkür ediyorum. Bu konferansın göç çalışmaları için yeni ufuklar açacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

EYÜPSULTAN'DA YEREL ÜRÜN PAZARI KURULDU

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAYRAMPAŞA'YA DESTEK ZİYARETİ

TRAKYA RUMELİ VE BALKAN GÜNLERİ FESTİVALİ

BAYRAMPAŞA’DA KIZILAY HAFTASI’NDA KURUM VE KURULUŞLARDAN DESTEK ZİYARETİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI

SANCAK RUHU CUMHURİYET COŞKUSUYLA BULUŞTU: 10 BİN KİŞİLİK TARİHİ YÜRÜYÜŞ!

BAYRAMPAŞA TUNASPOR SAHASINDA RAKİBİNİ DEVİRDİ, 3 PUAN CEPTE!

BAYRAMPAŞA’DA MİNİK YÜREKLERE İYİLİK TOHUMU EKİLDİ

ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YAPILAN GENEL KURULDA RUBAFED BAŞKANI SAİM BIÇAK OLDU

MİLLET PARTİSİ “VARLIK VE BEKAMIZ İÇİN MİLLİ KARAR” TOPLANTISI

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 70 MİLYON TL’LİK DEV EĞİTİM BURSU

BAŞKAN YARDIMCILARI BELİRLEN, İKİSİ AK PARTİ BİRİSİ BAĞIMSIZ

İBB'DEN CAMİ, TÜRBE VE CEMEVLERİNE KAPSAMLI DESTEK

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN PERSONEL İLE BULUŞTU

MKYK ÜYESİ BÜRGE VE İLÇE BAŞKANI ACAR'DAN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A ZİYARET

ATİLLA AYDINER’DEN BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYE ENCÜMENİ TOPLANDI: ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

CEVATPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU YENİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLADI

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN EĞİTİM VE AFET YÖNETİMİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTILAR

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAŞKAN ÇALIK TÜRKİYE GÖÇ KONFERANSI’NDA KONUŞTU

İstanbul

04.11.2025

  • İMSAK 06:05
  • GÜNEŞ 07:31
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:38
  • AKŞAM 18:04
  • YATSI 19:25

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4
  • Salı 19.4 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.9 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.6 ° / 15.4 ° false