BALKAN İLAHİLERİ KONSERİ

BALKAN İLAHİLERİ KONSERİ

Evlad-ı Fatihandan Kadim dostlar İlahi dinletisiyle gönülleri hoş edecekler.

Doc. Dr Ubeydukllah Sezikli´nin başını çektiği ekip Balkan İlahilerini CRR cemal Reşit rey konser salonunda seslendirecekler.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Araştırma görevlisi Eren Köksal; "İçimizdeki özlem ve hasrettir Balkanlar. Bizden olan insanların bizim olan topraklarda kurdukları bir medeniyettir Balkanlar. Ses ve tel kudreti ile çil çil kubbelerin ardınca serpildiği toprakların adıdır Balkanlar. Abdest almadan ilahi okumayan, Hz. Yunus Emre´nin sözlerini tekkelerinin duvarlarına yazan, hiç Türkçe bilmedikleri halde Türkçe ilahiler okuyan bir medeniyetin devamıdır Balkanlar. Bir bölgeye ses ve tel kudreti ile hâkim olunan yerin adıdır Balkanlar.

Makedonya´nın Saraybosna´nın, Struga´nın, Prizrenin, İskeçe´nin, Tiran´ın arka sokaklarında hala Allah´a kalbî boyutta inanan ve loş ışıklar arasındaki tekkelerde Türkçe-Anavutça-Boşnakça ilahiler okuyan Evlâd-ı Fâtihân´a rastlayabilirsiniz. Derin kültürün bu izlerini kayıt altına almak büyük devletlerin işidir" dedi.

Ubeydullah Sezikli, Abas Jahjai, Aydın Jahjai, Elyasa Asani CRR Konser salonunda Balkan ilahilerini Türkçe, arnavutça ve Boşnakça seslendirecek.

Doc. Dr Ubeydukllah Sezikli ve Eren Köksal Bayrampaşa meclisini ziyaret ettiler



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?


Anahtar Kelimeler: BALKAN İLAHİLERİ KONSERİ