BAKIRKÖY BELEDİYESİNDEN “YEŞİL GELECEK” ŞENLİĞİ

Bakırköy Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında Atatürk Orman Çiftliği’ne ilk ağacı dikerek “Çevre Günü” ilan ettiği 25 Mayıs tarihinde şenlik düzenledi.

TARİH: 3.06.2025 09:00
Son Güncelleme: 3.06.2025 00:35

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1972 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 5 Haziran’ı “Dünya Çevre Günü” olarak belirlediği tarihten tam 53 yıl önce; 1933 yılında Atatürk Orman Çiftliğine ilk ağacı dikerek “Çevre Günü” ilan ettiği 25 Mayıs Bakırköy’de şenlikle anıldı. Bakırköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Sivil Toplum Kuruluşları, geri dönüşüm firmaları ve İSTAÇ iş birliği ile düzenlediği “Yeşil Gelecek Şenliği”ne geleceğin teminatı öğrenci minikler katıldı. Şenliğin gerçekleştiği Ataköy Sanatçılar Parkı’nın ekoloji atölyeleri, sergiler, geri dönüşüm oyunları, fidan dağıtımı ve tohum dikimi etkinliklerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra çevre konulu söyleşilerle de farkındalık sağlandı. Çevre sağlığı konusunda faaliyet yürüten STK’ların stant kurduğu ve çok sayıda eğlenceli etkinliğin olduğu şenliğe katılan Başkan Ovalıoğlu, çocuklarla birlikte renkli anlar yaşadı.

“Doğa ve yurt sevgisini daima kendimize kılavuz bilerek hareket ediyoruz”

Etkinlikle konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Atatürk’ün bıraktığı yeşil mirasa daima sahip çıkacaklarını belirterek, “Bugün burada doğayı, çevreyi ve geleceğimizi koruma bilinciyle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şenliğimize verdiğimiz ‘Yeşil Gelecek’ adı sadece bir temenniden ibaret değil, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren somut bir hedef ve kararlı bir yolculuk oldu. Bakırköy'de doğaya saygılı, sürdürülebilir bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Bugün, Atatürk Orman Çiftliği'ne ilk fidanı dikildiği tarihin yıldönümü. Atamız sayesinde o gün sadece bir ağaç değil, geleceğe yeşeren bir umut da dikilmiş oldu. O fidanlar bugün bir ormana dönüştü. Bizler ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Biz doğayı korudukça o da bizi korur’ sözünden hareketle, doğa ve yurt sevgisini daima kendimize kılavuz bilerek hareket ediyoruz. Ve bizler, onun mirasına sahip çıkarak Bakırköy'de yeşil bir gelecek için aynı kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.

“Gelin hep birlikte geleceğimizi yeşertelim”

Çevre sorunlarına karşı kolektif bir bilinçle hareket etmek için çağrıda bulunan Başkan Ovalıoğlu şunları söyledi: “Çevre sorunlarına karşı birlikte hareket etmemiz gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bugün çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle hep birlikte buradayız. Her bir atölyede, her bir etkinlikte bir araya gelip öğreniyoruz, üretiyoruz, hep beraber farkındalık yaratıyoruz. Bugün burada düzenlediğimiz ekoloji atölyeleri, tohum dikimi, geri dönüşüm oyunları ve fidan dağıtma etkinlikleriyle çevre bilincini hep birlikte büyüteceğiz. Bu duyarlılık ve bilinç sadece bugünü değil, yarını da kurtarmak için attığımız adımlardan birisi. Değerli komşularım, bir fidan bir yaşamdır. Bir adım bir değişimin başlangıcıdır. Bugün burada bizimle birlikte olduğunuz ve katkı sunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Gelin hep birlikte doğayı koruyalım, çevremize sahip çıkalım, geleceğimizi yeşertelim.”

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ: BABALAR GÜNÜNDE YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

BBP BAYRAMPAŞA’DAN GENİŞ KATILIMLI İSTİŞARE TOPLANTISI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAKIRKÖY BELEDİYESİNDEN “YEŞİL GELECEK” ŞENLİĞİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Perşembe 28.6 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli