BAĞCILAR'DA BOSNA VE KAZAKİSTAN KÜLTÜR GECESİ DÜZENLENDİ

Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı ülke kültürlerini ilçe sakinleriyle buluşturuyor. Ramazan boyunca devam edecek olan etkinliklerde farklı ülkelerin kültürlerine ait özel programlar düzenleniyor.

TARİH: 21.03.2025 09:00
Son Güncelleme: 21.03.2025 00:37

Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı ülke kültürlerini ilçe sakinleriyle buluşturuyor. Ramazan boyunca devam edecek olan etkinliklerde farklı ülkelerin kültürlerine ait özel programlar düzenleniyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Bosna ve Kazakistan geceleri renkli anlara sahne oldu.

Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinliklerinde bu yıl farklı programlara ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Bosna ve Kazakistan gecelerinde ülkelere ait geleneksel halk oyunları, müzikler ve kostümler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bağcılar’da Bosna ezgileri yankılandı

Bosna Hersek’in zengin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla Cuma akşamı düzenlenen Bosna Gecesi eğlenceli anlara sahne oldu. Bosna Hersek’ten gelen Preporod Koro Ekibi ve Kud Borac Folklor Ekibi, sahne performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Geleneksel Bosna müzikleri ve halk oyunları büyük beğeni toplarken, Türkçe ve Boşnakça söylenen ilahilere izleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti. Bosna kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, gece boyunca unutulmaz anlar yaşadı.

Bosna Gecesi’ne Sivas Bosna Sancak Derneği Başkanı Erol Sevim, Türkiye Cumhuriyeti ile İş birliği  ve Projelerden Sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Cenan Aganovic, İslam Din Araştırmaları Profesörü Belma Susak ile çok sayıda misafir katıldı.

Dombra ve halk danslarıyla kültürel şölen yaşandı

Cumartesi akşamı gerçekleştirilen Kazakistan Gecesi’nde ise Kazak kültürüne özgü enstrümanlar Dombıra, Sazsımay ve Kobız ile yapılan müzik dinletisi büyük ilgi gördü. Kazak halk şarkıları ve geleneksel halk oyunu gösterileri, izleyicilerden tam not aldı. Kazakistan’ın kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan etkinlik, geleneksel kıyafetler ve sahne performanslarıyla dikkat çekti.

Kazakistan Gecesi’ne Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Merey Mukazhan ve Kazakkent Altay Derneği Başkanı ile çok sayıda misafir katıldı.

Kazakların çoğunlukla Bağcılar’da yaşadığını söyleyen Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, “Biz aynı ırktan, aynı soydan gelen iki milletiz. Bağcılar Belediyesiyle de kalpten gelen bir dostluğumuz var. Bağcılar Belediye Başkanımız Yasin Yıldız benim ve 20 milyonluk Kazak halkının gerçek dostudur. Kendileriyle ortak mirasımızı yaşatmak amacıyla inşallah Bağcılar’da Kazak okulumuzu açacağız” diye konuştu.

Birlik, beraberlik ve dayanışma tablosunu güçlendireceğiz

Ramazan boyunca Orta Asya’nın zengin kültür ve sanat birikimini vatandaşlarla buluşturacaklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Bu yıl Bağcılar’da Ramazan etkinliklerimizi daha da zenginleştirerek farklı kültürleri tanıtmayı amaçlayan ‘Kültür Geceleri’ düzenliyoruz. Komşularımızı farklı kültürlerle buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz Bosna ve Kazakistan Geceleri ile bu ülkelerimizin zengin kültür ve sanat birikimini yakından tanıma fırsatı bulduk. Sanat, müzik ve geleneklerin buluştuğu bu etkinlikler, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendiriyor. Bağcılar ailesi olarak birlik, beraberlik ve dayanışma tablomuzu daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

ORGANİK KURBANIN ADRESİ: AKTAŞ ÇİFTLİĞİ

BAYRAMPAŞA’DA HANIM HAFIZLAR İCAZETLERİNİ ALDI

CHP’DE YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR: DSP ÜÇÜNCÜ PARTİ

RECEP ÖZTÜRK KÖŞE YAZILARIYLA GAZETEMİZDE

KADINLARIN GÜÇ BİRLİĞİ: ÖZLEM DEMİR’DEN KADIN MUHTARLARA ZİYARET

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTILARI VE 2025 YILI FAALİYET RAPORU

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI: 905 MİLYON TL BÜTÇE AÇIĞI

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ

KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ EMANETLERE SAHİP ÇIKACAKTIR!’

BELEDİYE MECLİSİ NİSAN 2026 TOPLANTISI MEHMET ALİ ALTINKILIÇ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

TOKAT’TA SANAT RÜZGARI: BAYBURT’LU SANATÇILARDAN VALİ KÖKLÜ’YE ANLAMLI ZİYARET

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR’DEN KURUM ZİYARETLERİNİ DEVAM EDİYOR

BAŞSAVCI HASAN MUTLU İDDİANAMESİ İÇİN TARIH VERDI

BAYRAMPAŞA’DA ENGEL TANIMAYAN DOĞUM GÜNÜ SEVİNCİ

BELEDİYE NE YAPIYOR?: EMEKLE OYNAMAK BU KADAR UCUZ OLMAMALI!

YENİDOĞAN MAHALLESİ MUHTAR ADAYI TÜRKAN HACIMALE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI 1. OTURUM TOPLANTISI YAPILDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ’NDE 4 PARTİ, KARMAŞIK DÜZEN

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİNE CUMHUR İTTİFAKI HAKİM OLDU

ÖZLEM DEMİR’DEN PARTİLERE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAĞCILAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 29 21 3 5 45 68
2.FENERBAHÇE A.Ş. 29 19 1 9 38 66
3.TRABZONSPOR A.Ş. 29 19 3 7 25 64
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 29 16 6 7 19 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 29 13 8 8 17 47
6.GÖZTEPE A.Ş. 29 12 6 11 10 47
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 29 9 8 12 -4 39
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 29 9 11 9 -1 36
9.KOCAELİSPOR 29 9 12 8 -9 35
10.TÜMOSAN KONYASPOR 29 8 11 10 -5 34
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 29 8 11 10 -11 34
12.CORENDON ALANYASPOR 29 6 8 15 1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 29 6 13 10 -13 28
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 29 7 15 7 -17 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 29 6 16 7 -14 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 29 4 14 11 -33 23
17.İKAS EYÜPSPOR 29 5 17 7 -23 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 29 5 19 5 -25 20
  • Perşembe 15.2 ° / 8.9 ° false
  • Cuma 14.5 ° / 9.1 ° false
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı