180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

BAĞCILAR'DA BOSNA VE KAZAKİSTAN KÜLTÜR GECESİ DÜZENLENDİ

Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı ülke kültürlerini ilçe sakinleriyle buluşturuyor. Ramazan boyunca devam edecek olan etkinliklerde farklı ülkelerin kültürlerine ait özel programlar düzenleniyor.

TARİH: 21.03.2025 09:00
Son Güncelleme: 21.03.2025 00:37

Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı ülke kültürlerini ilçe sakinleriyle buluşturuyor. Ramazan boyunca devam edecek olan etkinliklerde farklı ülkelerin kültürlerine ait özel programlar düzenleniyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Bosna ve Kazakistan geceleri renkli anlara sahne oldu.

Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinliklerinde bu yıl farklı programlara ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Bosna ve Kazakistan gecelerinde ülkelere ait geleneksel halk oyunları, müzikler ve kostümler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bağcılar’da Bosna ezgileri yankılandı

Bosna Hersek’in zengin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla Cuma akşamı düzenlenen Bosna Gecesi eğlenceli anlara sahne oldu. Bosna Hersek’ten gelen Preporod Koro Ekibi ve Kud Borac Folklor Ekibi, sahne performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Geleneksel Bosna müzikleri ve halk oyunları büyük beğeni toplarken, Türkçe ve Boşnakça söylenen ilahilere izleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti. Bosna kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, gece boyunca unutulmaz anlar yaşadı.

Bosna Gecesi’ne Sivas Bosna Sancak Derneği Başkanı Erol Sevim, Türkiye Cumhuriyeti ile İş birliği  ve Projelerden Sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Cenan Aganovic, İslam Din Araştırmaları Profesörü Belma Susak ile çok sayıda misafir katıldı.

Dombra ve halk danslarıyla kültürel şölen yaşandı

Cumartesi akşamı gerçekleştirilen Kazakistan Gecesi’nde ise Kazak kültürüne özgü enstrümanlar Dombıra, Sazsımay ve Kobız ile yapılan müzik dinletisi büyük ilgi gördü. Kazak halk şarkıları ve geleneksel halk oyunu gösterileri, izleyicilerden tam not aldı. Kazakistan’ın kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan etkinlik, geleneksel kıyafetler ve sahne performanslarıyla dikkat çekti.

Kazakistan Gecesi’ne Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Merey Mukazhan ve Kazakkent Altay Derneği Başkanı ile çok sayıda misafir katıldı.

Kazakların çoğunlukla Bağcılar’da yaşadığını söyleyen Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, “Biz aynı ırktan, aynı soydan gelen iki milletiz. Bağcılar Belediyesiyle de kalpten gelen bir dostluğumuz var. Bağcılar Belediye Başkanımız Yasin Yıldız benim ve 20 milyonluk Kazak halkının gerçek dostudur. Kendileriyle ortak mirasımızı yaşatmak amacıyla inşallah Bağcılar’da Kazak okulumuzu açacağız” diye konuştu.

Birlik, beraberlik ve dayanışma tablosunu güçlendireceğiz

Ramazan boyunca Orta Asya’nın zengin kültür ve sanat birikimini vatandaşlarla buluşturacaklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Bu yıl Bağcılar’da Ramazan etkinliklerimizi daha da zenginleştirerek farklı kültürleri tanıtmayı amaçlayan ‘Kültür Geceleri’ düzenliyoruz. Komşularımızı farklı kültürlerle buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz Bosna ve Kazakistan Geceleri ile bu ülkelerimizin zengin kültür ve sanat birikimini yakından tanıma fırsatı bulduk. Sanat, müzik ve geleneklerin buluştuğu bu etkinlikler, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendiriyor. Bağcılar ailesi olarak birlik, beraberlik ve dayanışma tablomuzu daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAYRAMPAŞA'DAN GENÇLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ÇOCUK EVLERİNDEKİ YAVRULARA UNUTULMAZ ETKİNLİK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN MİNİK KAHRAMANLARA MORAL DESTEĞİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, KULÜP BAŞKANLARINI AĞIRLADI

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN'DAN YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

CELİL DİNÇAR RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ GENÇLİK BAŞKANI OLDU

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE DİN HİZMETLERİ BULUŞMASI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ İSO BAŞKANI BAHÇIVAN'I ZİYARET ETTİ

MEHMET ACAR'DAN GENÇ SPORCULARA MORAL ZİYARETİ

AFET YÖNETİMİNDE KADIN VE ÇOCUK ODAĞI KONUŞULDU

BAŞKAN ACAR VE TEŞKİLATI, KARTALTEPE'DE HANE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAYRAMPAŞA KURUM AMİRLERİNDEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ

VALİ GÜL VE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN BAYRAMPAŞA'DA 10 AİLE ZİYARETİ

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN İLÇE EMNİYETİNE ZİYARET

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

ŞEHİT ATEŞİ ETKİNLİKLERİ İPTAL ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN PARK VE BAHÇELER PERSONELLERİYLE BULUŞTU

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NİN SESSİZ KAHRAMANLARINA ANLAMLI ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ’NDE “EVLİLİK OKULU” BAŞLADI

DOĞAYI FOTOĞRAFLAYAN GENÇLER SESSİZLİĞİN GÜCÜNÜ KEŞFETTİ

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAĞCILAR

İstanbul

14.11.2025

  • İMSAK 06:15
  • GÜNEŞ 07:43
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:30
  • AKŞAM 17:54
  • YATSI 19:16

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Cuma 14.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.2 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli