AYRIMCILIĞA NEDEN OLAN VE ÇALIŞMA BARIŞINI BOZACAK OLAN BU TEKLİF GERİ ÇEKİLSİN

Anadolu Sağlık Sen Bursa İl Başkanı Yunus YAVUZ, İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek %2 barajının altında kalan sendika üyelerine toplu sözleşme ikramiyesi verilmemesini ön gören kanun teklifinden duyulan rahatsızlığı iletti

TARİH: 16.12.2022 09:18
Son Güncelleme: 16.12.2022 09:24

Memurun kendi özgür iradesiyle istediği sendikaya üye olma hakkının elinden alınmaya  çalışıldığını belirten Yunus YAVUZ, çalışma barışını bozacak olan ve Anayasa’ya, Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere ve İLO Prensiplerine aykırı olan bu kanun teklifi hakkında Mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti Bursa İl Başkanlıklarını bilgilendirmek üzere randevu talep ettiklerini söyledi. 

Kendisi de eski bir sendikacı olan İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU, %2’lik barajla ilgili yasa taslağından haberlerinin olduğunu,  komisyonda görevli olan İYİ Parti Adana milletvekili İsmail KONCUK ve İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin YOKUŞ'un konuyu takip ettiğine dikkat çekti. Memurun özgürce sendikasını seçmesine kimsenin mani olamayacağını söyleyen TÜRKOĞLU, İYİ Parti olarak yasa taslağının komisyonda reddedilmesi gerektiğini savunacaklarını, komisyondan geçse bile genel kurulda reddedilmesi için gerekli çalışmayı yapacaklarını, konunun yakın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Anadolu Sağlık Sen Bursa İl Başkanı Yunus YAVUZ’da konuyla ilgili şunları ifade etti: 

“6. Dönem Toplu Sözleşme ile sendika ikramiyesi de denilen prim ödemesi için %1’lik baraj getirilmeye çalışıldı, ancak Danıştay bu kararın yürütmesini durdurarak iptal etti. Danıştay’ın iptal kararından sonra Anadolu Sağlık Sen olarak 2022 yılında %90’a varan bir büyüme kaydetmiştir. Anayasaya aykırı olarak yapılmaya çalışılan bu düzenlemede saha ters etki yapacaktır. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2022 Mayıs verilerine göre kamudaki toplam memur sayısı 2.746.681 iken, toplam sendikalı memur sayısı 1.994.845’dir. Bunlardan 1.581.326 kişi yetkili sendikanın, 413.519’i ise diğer sendikaların üyesidir. 413.519 memuru ve bunların aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyona yakın insanı yok saymak, toplu sözleşme priminden mahrum bırakmaya çalışmak Nasrettin Hocanın bindiği dalı kesmesine benzemektedir. 

Sendikal hak ve özgürlüklerin önüne %2 baraj koymaya çalışmak sendikal ayrımcılığın altına imza atmaktır. Genel seçimlere 6 ay kala sendikacılıktan ziyade siyaset yapan sendikaları korumaya yönelik böyle bir teklifin Meclis’e getirilmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir.  Hâlbuki sendikal özgürlükleri etkin bir şekilde korumak devletin pozitif yükümlülüğü altındadır. Anayasa Mahkemesinin 05/10/2017 tarihinde verdiği bir kararda buna dikkat çekilmiştir. Bu karar, Sendika hakkının korunması pozitif yükümlülüğü devlete, üçüncü kişilerin ve özellikle işverenin çalışanların sendikaya üye olma ve sendikal faaliyette bulunma haklarını kullanmayı engelleyici davranışlarından kaçınmasına yönelik ve sırf bu haklarından yararlandıkları gerekçesiyle yaptırıma tabii tutulmalarını, ayrımcılığa maruz kalmalarını önleyici tedbirler alma ödevi yüklemektedir. Dolayısıyla devlet, ayrımcılığa, çalışma barışının bozulmasına ve hukuka aykırı bu teklife göz yummamalıdır. Bu teklifin derhal geri çekilmesi gerekmektedir. Herkes bilmelidir ki siyasetten medet uman sendikalar kaybetmeye mahkûmdurlar.”

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

GÖNÜL SOFRALARININ 10.’SU ESKİ CUMA ŞEHRİNDE

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ BAYRAMPAŞA’DA TÖRENLE KUTLANDI

UMUT ÖZTÜRK’ÜN DUYGU YÜKLÜ SÖYLEŞİSİ BAYRAMPAŞALILARI AĞLATTI

RADYO PROGRAMCISI UMUT ÖZTÜRK BAYRAMPAŞALILARLA BULUŞUYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ EMEKÇİLERİNDEN SERT TEPKİ: "BU HAKSIZLIK KABUL EDİLEMEZ!"

BAYRAMPAŞA SİYASETİNDE MART HAREKETİ CHP’DEN İSTİFALAR

EMEKLİLER LOKALİ’NDE “YAŞ ALAN KADINLAR, GÜÇLÜ HİKÂYELER” SEMİNERİ

RAMAZAN’DA SEVİLEN İSİMLER SULTANGAZİLİLERLE

TÜRK KIZILAY, HUZUREVİ SAKİNLERİYLE İFTARDA BULUŞTU

ÇOCUKLARDA FARKINDA OLMADAN OLUŞAN RİSK

BAYRAMPAŞA’DA 8 MART’TA KADINLARA KARANFİL DAĞITILDI

MİNİK KALPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

BAYMÜDER İFTARINDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ VE YEREL YÖNETİM BULUŞTU

BAYRAMPAŞA’DAN BALKANLAR’A KARDEŞLİK İFTARLARI

KADIN SÜRÜCÜLER İSTANBUL PARK'TA BULUŞTU

“KİMYADA BİRLİK ZAMANI” İFTARDA PEKİŞTİ

HASAN MUTLU’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 MART KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

EYÜPSULTAN’DA SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

ARI SÜTÜ, PROPOLİS VE POLEN ÜRETİMİ KADIN ARICILARIMIZIN ELLERİNDE DEĞERLENECEK

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
AYRIMCILIĞA NEDEN OLAN VE ÇALIŞMA BARIŞINI BOZACAK OLAN BU TEKLİF GERİ ÇEKİLSİN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
  • Cumartesi 12 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Pazar 11.9 ° / 6.3 ° false
  • Pazartesi 11.6 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı