AYNI SENERYOYU GÖRDÜK AMA YİNEDE UMUT EDİYORUZ…

AYNI SENERYOYU GÖRDÜK AMA YİNEDE UMUT EDİYORUZ…

Son günlerde Bayrampaşa’da gündem, Bayrampaşa Gündem Gazetesinin yaptığı “Mescit” haberi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi gündemi “Bayrampaşa Gündem” belirlemeye devam ediyor.

Son günlerde Bayrampaşa’da gündem, Bayrampaşa Gündem Gazetesinin yaptığı “Mescit” haberi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi gündemi “Bayrampaşa Gündem” belirlemeye devam ediyor.

Yahya Kemal Parkında olan Sezai Karakoç Kütüphanesinde mescit olarak kullanılan platformun kaldırılmasını Bayrampaşa Gündem Gazetesinin haber yapması sonrası, plan program söylemler değişiverdi hatta haberi yalanlatma yöntemine gidildi.

Şunun altını keskin çizgilerle çizelim Bayrampaşa Gündem Gazetesi bilgisi belgesi olmayan hiç haberi yayınlamaz, kimsede yayınlatamaz. Varsa yanlış kimseye bakmadan o haberi yayınlar.

Neyse biz dönelim başlığımızdaki “aynı senaryoyu gördük” kısmına sonra konuya dönelim.

 

RESİMLERLE KONUŞALIM MI?

31 Mart seçimleri sonra Bayrampaşa değişim yaşadı. Belediye Başkanı  AK Partiden, CHP’ye geçti.

5 Nisan 2024 Cuma günü yapılan devir teslim sonrası ramazan bayramı tatiline gidildi. 

5 Nisan günü o hengemada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi kaldırılmaya çalışıldı ama durdurulmuştu.

BU ÜÇ RESİM SIRALI

 

15 Nisan pazartesi gününe kadar olan tatil sonrası mesai yoğun başladı. Başkanlık makamı hayırlı olsun ziyaretçileriyle dolup taştı. 15 – 16 – 17 Nisan 2024 Tarihinde başkanlık makamının arkasında Atatürk’le birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi vardı. 

 

18 Nisan 2024 Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi kayboldu, Atatürk’ün vatandaşlarla olan resmi asıldı.

 

Olabilirdi yeni bir dizayn yeni bir görünüm verecekler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini de bir tarafa asarlar.

Asılmadığını görünce 20 Nisan 2024 Cumartesi Bayrampaşa Gündem Gazetesi haberi attı. 

“Cumhurbaşkanın resmini kaldırmak yakışmadı”

Haberin yayınlanmasının ardından ilçe başkanı haklı olarak aradı.

“Biz Cumhurbaşkanının değil, AK Parti Genel Başkanının resmini kaldırdık. Onlar bizim genel başkanın resmini asarlar mı? Hem genelge var biz bir yere asacağız.”

Bir süre sonra Belediye Başkanı Ankara’daydı Ankara’dan yazdı. Sözler aynıydı.

“Biz Cumhurbaşkanının değil, AK Parti Genel Başkanının resmini kaldırdık. Onlar bizim genel başkanın resmini asarlar mı? Ayrıca biz resmi ayırmadık odamızın sağ tarafına koyduk. Yanlış olan resmin kaldırılması değil sistem.” 

Tam da burada bizde haberimizde “Fikir olarak, görüş olarak,  sistem olarak beğenmeyebilir, eleştirilebilir fakat devletin en tepe makamı olan cumhurbaşkanını yok saymak doğru değildir.” Demiştik.

Evet haber etkisini gösterdi ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi sağ tarafa iliştirildi. 

 

Bizim haberden bir hafta sonra 28 Nisan 2024 Tarihinde başka bir gazete “Başkanlık Makamında C.B.’nin  fotoğrafı kaldırıldı iddiası fos çıktı” haber yaparak sözde haberimizi yalanlıyordu.

 

HANİ FOS ÇIKMIŞTI

20 Nisan 2024 Tarihinde asılan resim daha bir ay geçmeden kaldırıldı. En son 6 Temmuz 2024 Gününe kadarki kaynaklarımızda yok, son g ünlerde astılarsa bizde astılar diye yayınlarız.

24 MAYIS 2024

 

28 HAZİRAN 2024

 

28 HAZİRAN 2024 BELKİ BAŞKA BİR KÖŞEDE Mİ?

 

6 TEMMUZ 2024

 

MESCİTLER KALDIRILIYOR

17 07 2024 Tarihli haberimizle Sezai Karakoç Kütüphanesinde mescidin kaldırılmasını gündeme taşımıştık. Sezai Karakoç Kütüphanesinde mescidinden  önce Kadın yaşam merkezinde de normal yapılan mescidi kapatmışlar daha küçük kullanılmaz depo olarak kullanılan bir kişinin anca namaz kılabileceği yeri tahsis etmişlerdi. Tadilata sokulan sosyal tesislerde de var olan mescit yerleri kaldırılmıştı. 

Sezai Karakoç Kütüphanesinde mescidin kaldırılmasında, “Bu Arapça yazıları kaldırın, mescidi kapatın” söyleminde iddialar vardı. Ekibimizin araştırmasında bizzat kaldırıldı diye elimizde kayıt var. Zaten tadilat olsaydı şu an tadilatta denirdi, görmek istediğimizde de gösterilirdi.

 

BÖYLEYDİ

 

BÖYLE OLDU

 

Haberimiz üzerine söylemler değişti. 

Sosyal medyadan kapanmadı tadilatta diye yayın yapılırken, diğer tarafta “Şifresini çözdük” diye haber yapıldı. Aslında ikisinin de verdiği mesaj belliydi. Haberi yalanlamak.

GERÇEKTEN Mİ?

 

NASIL DEŞİFRE ETMİŞ?

 

Aslında mescidin tadilata ihtiyacı yoktu, haber üzerine gelen tepkileri kırmak için tadilat senaryosu geldi. Nasıl ki, cumhurbaşkanın resmini bir yere astık denildiği gibi.

Tabi ki, tadilat yapılır daha güzel bir yapıya kavuşursa herkes sevinir teşekkür eder. Bizde tadilat bitti yeniden açıldı deriz.

 

NOT: 

Kimsenin inancıyla, fikriyle, yaşantısıyla işimiz yok. Ama bu toplumun değerlerine, inancına toz tanesi gelirse karşısında heyelan oluruz. Kurulmuş eğitim yuvalarında milli manevi değerlerle verilen eğitimler karşısında gayri milli sistemler oluşursa çığ oluruz. 

Önümüzdeki zaman içinde belediye yapılanmasını, kadrolaşmayı, yanlışlıkları, ahbap çavuş ilişkilerini yazmaya devam edeceğiz.

Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak dün nasıl doğrunun yanında, yanlışın karşısında olduysak, şimdi de bundan böylede hiçbir şey değişmeyecek.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir yazıda, “Hasan Mutlu olarak sadece kendi mahallesinin oyuyla başkanlığı almadığını, gelecek dönemde de alamayacağını unutmamalı. Karşı mahalleden gelen oyları keşke dedirtmemeli, sandığa gitmeyen oylara da çekincemelerini gidermelidir.” Demiştik keşkeler çığ gibi büyüyor, tedirginlikler daha çok belirginleşiyor.

Bizden söylemesi!... 


Anahtar Kelimeler: SENERYOYU GÖRDÜK YİNEDE EDİYORUZ…