Tarih: 28.02.2018 16:19

AVM RESTORANLARINA SIKI DENETİM

Facebook Twitter Linked-in

İlçedeki tüm restoranları düzenli olarak denetleyen Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, şimdi de AVM´lerdeki gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini denetliyor. Denetimler kapsamında Forum İstanbul Alışveriş Merkezi´ndeki gıda satışı yapan tüm işletmeler denetlendi. Gerekli kriterleri taşımayan 5 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Bayrampaşa´da vatandaşların sağlığını her zaman ön planda tutan Bayrampaşa Belediyesi, bu kapsamda gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini denetlemeye hız kesmeden devam ediyor. İlçe genelindeki restoran, lokanta, okul kantinleri ile kebap ve lahmacun salonlarının denetlenmesinin ardından Sağlık İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, şimdi de, zabıta ekipleri ile birlikte, Kocatepe Mahallesi´ndeki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi´nde bulunan restoranların mutfaklarında detaylı hijyen denetimi yaptı. Burada gerekli kriterleri taşımayan 5 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Denetimlerde işletmeyle ilgili tüm resmi belgeler, üretim malzemelerinin ve ekipmanlarının hijyenliği, ürünlerde kullanılan malzemelerin Türk Gıda Kodeksi´ne uygunluğu, satışa hazır ürünlerin son kullanma tarihleri ile giyinme odaları, dinlenme alanları ile havalandırma sistemlerinin temizlik kriterlerine uygun olup olmadığı tek tek kontrol edildi.

Denetimlerin ilçedeki diğer AVM´ler ile devam edeceği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —